torstai 3. joulukuuta 2020

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 3. luukku

 Throwback Thursday. Tämmöisissä tunnelmissa oltiin tasan kuukausi sitten:

Oli aika kamalaa.


Pidimme vaalivalvojaisia mailin päässä asuvan puolisuomalaisen perheen kanssa heidän autotallissaan fonduella ja korealaisella BBQ:lla herkutellen. Illan mittaan muistikuvat neljän vuoden takaa painajaismaisesta vaali-illasta hiipivät hyvin elävästi mieleen, vaikka kuinka yritin selittää itselleni, että useissa osavaltiossa vasta myöhemmin laskettavat postiäänet menevät suurimmaksi osaksi Bidenille. Trumphan oli järjestelmällisesti rummuttanut jo ennen vaaleja, että postiäänestys on huijausta, ja täten petasi itselleen ja kannattajilleen alustan, josta lähteä häviön tullen vaalitulosta kiistämään. Demariäänestäjät myös hyödynsivät postiäänestystä republikaaneja enemmän, sillä toisen puolen mielestä korona on pelkkä flunssa ja/tai poliittinen salajuoni satuttaa istuvaa presidenttiä ja toinen puoli ottaa sen tosissaan.

Seuraavat päivät olivat pitkiä, vaikka Trump julistautui voittajaksi jo vaali-iltana, tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. CNN oli päällä 24/7. Vasta lauantaina aamupäivällä pystyin huokaisemaan helpotuksesta. Ehkä vähän itkemäänkin. Joe Bidenista tulisi USA:n seuraava presidentti. Kamala Harrisista ensimmäinen naisvarapresidentti.

Ja mikä tärkeintä, Trump poistuisi Valkoisesta talosta tammikuun 20. päivä.

No. Istuva presidenttihän ei ole edelleenkään hyväksynyt vaalitulosta, vaan heittelee lonkalta syytöksiä vaalivilpistä vaa'ankieliosavaltioissa, jotka hävisi. Oikeuteen asti todisteita ei ole riittänyt, mutta voi kuulkaa, ei sillä ole niin väliä. Jos ja kun Trump epäonnistuu hankkeessaan jatkaa Valkoisessa talossa asumista tammikuun 20. päivän jälkeen, niin hän on kuitenkin onnistunut jo kaivamaan maata jakavaa kuilua syvemmäksi ja leveämmäksi. Hän on kuin kulttijohtaja, jonka sanaa kannattajansa pitävät absoluuttisena totuutena, kun taas suuri(n) osa kansasta ei voi käsittää, kuinka toiset eivät näe kaiken sen verbaalisen ripulin ja oranssin meikin läpi haurasta miestä, joka tarvitsee valtaa ja ihannointia oman itsensä takia.

Myös Trump 2024 -vaalikampanjaa ollaan herättelemässä henkiin. Hänhän voi hakea toiselle kaudelle vaikka koko loppuelämänsä.

Me odottelemme tässä Scottyn kanssa mielenkiinnolla (?) ensi viikon perjantaita. Teemme molemmat liittovaltiolle, vaikkakin eri virastoille, välikädellisesti töitä, ja jos uutta budjettiratkaisua ei saada aikaiseksi joulukuun 11. päivään mennessä, niin liittovaltion toiminnot pysähtyvät, ja me jäämme pakkolomalle. Edustajainhuoneisto ja senaatti ovat näillä näkymin pääsemässä sopimukseen, mutta mutta... Presidentin allekirjoitus sinetöi asiakirjan, enkä ole ihan varma, mitä nykyinen presidentti kiukuspäissään keksii.

Taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti