sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 20. luukku

Sunnuntait ovat yleensä meillä amerikkalaisen jalkapallon täyttämiä, eikä neljäs adventtikaan ollut poikkeus. Puuhastelimme aamulla joulutortut porukalla valmiiksi, ennen kuin parkkeerasimme itsemme telkkarin eteen katsomaan Kansas Cityn ja New Orleansin välistä mittelöä.

Pienellä leipurilla on musta silmä liikuntatunnilla
tapahtuneen kolarin seurauksena.

Luumuhillo porisee.

Paistoin lettuja aamupalaksi hillohommien lomassa.

Peli alkoi meidän aikaa puoli neljän maissa. Lämmitimme saunan ja hilasimme telkkarin sen eteen, jottei hetkeäkään pelistä menisi ohi. Lapsetkin kävivät saunomassa. Ja Sisu, joka ulisi oven takana, jos sitä ei päästänyt sisään. Voitto tuli, vaikkakin niukasti!

Oven voisi näköjään pesaista ennen joulua.

Meille ei tänä vuonna valitettavasti tule kinkkua, sillä a) on vuosi 2020 ja b) teurastamolta, josta olisimme kinkun saaneet, oli tapahtunut todella ikävä ja vakava työtapaturma, joten pientä on joulukinkuttomuus. Viime vuoden kinkusta oli kuitenkin vielä luu jäljellä pakastimessa, joten mies keitteli siitä ja muusta pakastetusta roinasta, kuten vihannesten tähteistä päivän mittaan maistuvan liemen, josta teimme sitten iltaruoaksi ramenia.

Näyttäisi siltä, että päästään miekkosen kanssa tekemään huomenna töitä. Päättäjät vääntävät vielä liittovaltion rahoituksesta ja mm. pandemia-avustuspaketista, mutta he siirsivät tuomiopäivää huomiselle, joten liittovaltion toiminnot, meidän työpaikat mukaan lukien, eivät mene nyt keskiyöllä itärannikon aikaa kiinni.

Katsotaan sitten huomenna tilannetta uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti