tiistai 10. maaliskuuta 2015

USA:ssa on monta ihmeellistä asiaa

Olen asunut Yhdysvalloissa jo tarpeeksi pitkään ollakseni sisäistänyt sanonnan maassa maan tavalla. En katso enää ihan kaikkea mitäs helvettiä? -lasien läpi, mutta jotkut asiat rapsututtavat edelleen päätä. Top 10, olkaa hyvä:

10. Amerikkalainen aamupala

Kuva imgurista.
Donitsit, muffinit, vohvelit, cinnamon rolls (ylimakeat, kuorrutetut korvapuustit), siirapissa uitetut pannukakut. Kuulostavat jälkiruoilta, eikö? Näitä kuitenkin moni amerikkalainen syö heti herättyään, varsinkin viikonloppuisin, ehkäpä kakkostyypin diabeteksen toivossa.

Vadelma-mustikkapiirakkani sai kavereilta lempinimeksi breakfast cake, aamupalakakku.

Jos ei halua makeaa mahan täydeltä, niin verisuoniaan voi tukkia mm. pekonilla, kananmunilla, aamupalanakeilla, tai vaikkapa aamupalaburritolla, joka voi sisältää esimerkiksi röstiperunoita, kananmunaa, papuja ja juustoa.

Pidättäydyn edelleen open-faced sandwichissäni (voileipä). Ja minua pidetään outona.

9. Jalkakäytävät

Paikalliset jalkakäytävät ovat kapeita, betonista valettuja laattoja, joka suuntaan kallellaan ja saattavat loppua aivan yllättäen, ilman varsinaista syytä. Lumisateen jälkeen kannattaa näillä leveyksillä odottaa, että aurinko on ehtinyt sulattaa jään ja sohjon, sillä naapurustojen jalkakäytävät ovat tontinomistajien vastuulla. Toisin sanoen, niitä ei pidetä puhtaana. Juoksulenkit kannattaa suorittaa lähimmässä puistossa, jossa on todennäköisemmin sileämpi alusta, sillä nilkan nyrjähdys on vain ajan kysymys näillä vinksin vonksin olevilla kulkuväylillä.

8. Ovennupit


Ovimorkulat olisivat varmasti ihmetyslistalla korkeammalla sijalla, ellei meidän taloudessa oltaisi päästy niistä suurimmaksi osaksi eroon vuosi sitten. Autotalliin ja kellariin vievät ovet ovat vielä toistaiseksi nupillisia, muut onneksi järkeviä.

Nupilliseen vessaan voi oikeasti jäädä jumiin, jos tekee sen virheen, että laittaa käsirasvaa, ennen kuin avaa oven.

7. Työasuissaan kulkevat terveysalan ihmiset

Julkisilla paikoilla näkee usein työvaatteissa (scrubs) työ- tai kotimatkalla olevia virkailijoita/hoitajia/lääkäreitä, ja se tuntuu vähän kummalliselta. Enkä ole edes erityisen bakteerikammoinen! Toivon, ettei kukaan seikkailisi ruokakaupassa kuteissa, joiden päälle joku on ripuloinut ja oksentanut, vaan olisi vaihtanut ne ennen maidonhakureissua, mutta siltikään en voi olla kuvittelematta (ehkä aiheetta?) kaikkia niitä pöpöjä, jotka lääkäriasemalta ovat päivän aikana mukaan tarttuneet. Tai mitä julkisista kulkuvälineistä tarttuu pöksyihin työmatkalla sairaalaan.

Useat terveysalan ihmiset ilmeisesti ostavat omat scrubsinsa (niitä myydään mm. Walmartissa) ja pesevät ne kotona. En tiedä, miten nämä hommat hoidetaan Suomessa, mutta en ole nähnyt R-kioskilla ikinä ketään viemässä Lottoa tämän näköisenä:

"Hei naiset, katsokaa, olen sinkkulääkäri." Kuva täältä.
6. Reseptilääkkeiden mainostaminen

Telkkaria katsoessa ei voi välttyä reseptilääkemainoksilta. Lempeä ääni selittää ensin, kuinka iso ongelma sinulla on, mutta ei hätää, siihen on olemassa pilleri. Sama eteerinen ääni kertoo myös mahdolliset haittavaikutukset hyvin huolettomasti. "Kysy lääkäriltäsi tästä peräpukamavoiteesta. Sivuvaikutuksiin saattaa kuulua ummetusta, impotenssia, hiustenlähtöä, lihomista tai kuolema."

Ehkä olen jotenkin, hmm, suomalainen, kun ajattelen, että lääkärin pitäisi kertoa minulle lääkkeistä, ei toisin päin.

5. Julkiset vessat

En ymmärrä, miten meikähobittia isommat ihmiset asioivat julkisissa vessoissa. Koppien ovet aukeavat lähes poikkeuksetta sisäänpäin, joten ahtaammissa kopperoissa saa harjoittaa melkoista tetristä pytyn kanssa, jotta oven saa auki tai kiinni. Varsinkin lentokentillä, kun yhtälössä on mukana vielä mahdollinen carry on -kapsäkki. Toisaalta olisi melkein sama jättää ovi selälleen, sillä useissa vessoissa oven ja karmin väliin jää niin jäätävä rako, että pytyllä asiointi on aika julkista puuhaa.

Monet käsipesupisteet toimivat ilman kosketusta hanasta kuivuriin, mutta vessatiloista poistuessa pitää taas tarttua tahmaiseen kahvaan, koska sekin ovi avautuu useimmiten sisäänpäin. Sitten pääseekin takaisin pöytään syömään hampurilaista. Käsin.

Ainoa syy tälle sisäänpäin lämpeämiselle, jonka voin tässä oikeuteen haastamisen Mekassa keksiä on se, että joku saattaisi vessakopista ulostautuessaan mojauttaa jalat ristissä pissitanssivaa tätiä otsaan, ja ravintola voisi joutua maksamaan kivat korvaukset. Käytännöllinen tämä käytäntö ei nimittäin missään nimessä ole.

4. Raha-asiat

Nettipankit ovat Aatamin aikaisia Suomeen verrattuna. Kaverille rahansiirto netin kautta tarkoittaa monesti käytännössä sitä, että pankki lähettää kaverille shekin puolestasi, jonka jälkeen kaveri voi käydä pankissa sen lunastamassa, tai jos on erittäin edistyksellinen, niin ottaa älypuhelimellaan shekistä kuvan ja tallettaa sen virtuaalisesti. Shekeistä ja niiden antiikkisuudesta voisin kirjoittaa romaanin, mutta annanpa olla. Tällä kertaa.

Kaupoissa käteisellä maksaminen ei ole miellyttävimmästä päästä, sillä hyllyissä näkyviin hintalappuihin täytyy lisätä vielä (osavaltiokohtainen) vero. Tasarahan valmiiksi laskeminen on siis aika haastavaa puuhaa, joten useimmiten tulee maksettua isolla setelillä, josta saa sitten vastineeksi hiluja, jotka taas vuorostaan painavat rahapussissa kuin synti. Eikä niitä tule ikinä käytettyä. Paitsi ehkä 25-senttiset, ja nekin päätyvät baarin tahmaiselle lattialle juomapelin seurauksena.

Käteisrahan tunnistaminen nopealla vilkaisulla on hankalaa. Setelit ovat samankokoisia ja myös keskenään petollisen samanvärisiä, joten yhden ja sadan dollarin erottaa parhaiten siitä, kumpi on juoma-automaatteihin sullomisen seurauksena ryppyisempi. Kolikkojen suuruutta ei voi päätellä niiden koosta. Esimerkiksi kymmensenttinen, dime, on kooltaan pienempi kuin viisisenttinen, nickel ja yksisenttinen, penny, joka nyt on sentään erivärinen.

Tämänpä vuoksi onkin ihan helpointa vinguttaa Visaa, ja sehän visakoivusta väännetyltä ulkosuomalaiselta onnistuu.

3. Siivoaminen

En pitänyt siivoamisesta Suomessakaan, mutta voi elämä, miten paljon epämiellyttävämpää se täällä onkaan. Kokolattiamattoja on joka paikassa (ravintoloissa, hotellihuoneissa, olohuoneissa, vessoissa...) ja ne imaisevat kaiken jaskan syvyyksiinsä, ja sitä jaskaahan riittää, kun sisällä (ei tosin meillä) lompostellaan kuraiset lenkkarit jalassa. Imurit ovat morkuloita, mutta onneksi joillakin meistä on sen verran viisaita puolisoita, että ostavat mäkättävälle emännälleen joululahjaksi ketterämmän siivouskaverin. Ja ne kierukkahellat... Olen oikeastaan sanonut kaiken oleellisen jo aiemmin, joten mitäpä tuota suotta toistamaan.

2. Aserakkaus

Kuva täältä.
USA:ssa on 90 asetta 100 asukasta kohden, kun taas Suomessa vastaava luku on n. 30. Vaikka jo pelkkä aseiden määrä ja suosio minua kummastuttaakin, niin se ihmettely ei ole mitään verrattuna sille kulmienkohottelulle, jonka ääretön aserakkaus aiheuttaa. Se pelko ja paranoia, että valtio tulee hakemaan rakkaat perheenjäsenet pois. Se itku ja poru perusoikeuksien polkemisesta, jos aselain uudistamisesta edes puhutaan tai jos lastenlääkäri kysyy, onko kotona aseita. Se ammoseksuaalisuus, kun rynnäkkökiväärit otetaan (pikaruoka)ravintolaan mukaan, ikään kun treffeille.

En ole varsinaisesti asevastainen. Minusta on ihan OK, jos joku tuntee tarvitsevansa käsiaseen kotinsa puolustamiseen, mutta se taas ei ole, että joku tuo sen käsiaseensa meille meidän tietämättämme, kuten eräs kaverimme teki. On täysin hyväksyttävää omistaa metsästysaseita, mutta rynnäkkökivääreiden ja muiden sotavälineiden yksityisomistusta en ymmärrä. Minulta menee täysin yli hilseen se, että aseita ihannoidaan ja palvotaan niin yleisesti ja julkisesti. Silloin ei ole enää kyse kodinpuolustuksesta tai metsästyksestä, edes harrastuksesta.

Sankarit Second Amendment -oikeuksiaan puolustamassa dallasilaisessa Chipotle-ravintolassa. Tämän tempauksen jälkeen Chipotle-ketju kielsi aseiden esillä pitämisen tiluksissaan, koska koki, että muut asiakkaat saattavat kokea tilanteen uhkaavana. Miksi ihmeessä? Nämä kaverithan vaikuttavat todella tasapainoisilta. Kuva täältä.
1. Mittayksiköt

En vain koskaan, ikinä tule käsittämään, miten paikalliset mittayksiköt ovat muka kätevämpiä tai järkevämpiä kuin suomalaiset koko muun maailman käyttämät. Tämä ihmetys/ärsytys pääsi ykkössijalle sen vuoksi, että joudun taistelemaan näiden kanssa päivittäin. Bensaa tankkaan gallonoina, ruokalistaan kirjoitan quart of milk, kun tarvitsen n. litran (neljännesosagallona, 0,95 litraa) maitoa, muunnan aina, ihan joka kerta leipoessani celsiuksia fahrenheiteiksi (koska olisihan se nyt liian helppoa kirjoittaa muunnos reseptikirjaan valmiiksi...), raaputtelen ohimoni verille, kun GPS sanoo, että pitää kääntyä 2000 jalan (609,6 m) tai 3/4 mailin (1,2 km) päästä. Ja niin edelleen. Oi epäloogisuuden maa, sinä USA.

Se hämmästyttää, kummastuttaa ulkosuomalaista.

Listalle olisin voinut lisätä myös esimerkiksi ruokailuvälineiden käytön, kierrätyksen puutteellisuuden ja yltiöisänmaallisuuden. Olen niistä (onneksi?) ennenkin vinissyt pidemmän kaavan mukaan, joten saavat tyytyä nyt vain kunniamainintaan.

Mitä sinun listaltasi löytyisi, arvon maahanmuuttaja tai täällä vieraillut?

49 kommenttia:

 1. Tää oli erinomainen listaus!

  Ainaiset Stop-merkit ja Yield-merkkien puute liikenteessä nyt täytyy mainita ensin... mutta onhan noita ärsytyksen kohteita. Muistan kun yritin viimeistellä ja remontoida meidän keittiötä Alaskassa ja mitata laatikon keskikohtaa tuumien avulla vetimien kiinnittämistä varten. Siinä paloi muutama käämi kun laskin niitä 1/8 ja 1/16-osia. Ei mitään järkeä. 10 cm voi aina kätevästi jakaa puoliksi, mutta entäs tuumat. Ei riittäny mun matikkapää. Onneks sentään Alaska on niin lähellä Kanadaa, että jollain kaverilla sattui olemaan siltä puolelta tuotu metrimitta jossain jemmassa. Sen avulla sain homman lopulta tehtyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysähdellä saa tosiaan vähän väliä! Tykkään kyllä silti enemmän 4-way stopeista kuin suomalaista tasa-arvoisista risteyksistä; niitä kun ei ole merkitty mitenkään. Pitäisi olla muka jotenkin tarkkana liikenteessä. ;)

   Apua, en kestä tuumia ollenkaan rakennuspuuhissa (tai muutenkaan)! Ei mitään järkeä, ellei sitten yritä tarkoituksella mittailla vähän sinne päin. Meillä on onneksi mitta, jossa on sentit ja tuumat molemmat kätevästi rinnatusten. Mieskin mittaa sentteinä, eli hyvin on koulutettu. ;)

   Poista
 2. Voi hel**tti mulla menee hermo tuohon kierukkahellaan. Kuka älykääpiö sen on keksinyt? (Ehkä pelkkää takeouttia syövä amerikkainen) Hankaan sitä harva se päivä ja silti aina pärähtää palohälytin soimaan kokatessa kun sinne kuppiin on unohtunut joku murunen!

  Voisin kommentoida jokaiseen kohtaan näistä jotain, mutta parempi jättää nyt tähän ettei mee ihan kamalakso raivoamiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta... Aina nousee jotain käryä jostain kupista, kun hellan laittaa päälle, vaikka olisi kuurattu miten hyväksi edellisen kokkauskerran jälkeen. Voisikohan tuo kapine mennä jo rikki, niin voisin ostaa uuden lieden? :)

   Haha, kiva kuulla, että kolahti. ;)

   Poista
 3. Vaikka vakavista asioista onkin kyse, niin hymyilyttaa silti :D Minua myos oksettaa ja vahan pelottaa hygieniuniformuissa tyopaikkansa ulkopuolella liikkuvat ihmiset. Molempiin suuntiin, niin kuin sanoit.
  Ovien sisaanpain aukeamisen kanssa olen sinut silloin, kun siita ei ole haittaa, mutta julkisten vessojen kanssa olen joutunut mamboamaan niin monesti, etta se jaksaa ihmetyttaa. Kotona oma vessa on periaatteessa ihan ok kokoinen, mutta sinne on sullottu katevasti amme ja bidet seka tuollainen ovi, joten esimerkiksi hiusten kuivattamisesta ovi auki (ettei tulis hiki) voi vain unelmoida :P Alkoi muuten tehda mieli vadelma-mustikkapiirakkaa, oli se sitten aamupala tai herkku ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaisen googlailun perusteella tämä työasuissa kuljeskeleminen jakaa mielipiteitä kyseisessä ammattikunnassakin. Tuntuu kyllä ihan uskomattomalta, että ollaan päivä töissä ties minkälaisten eritteiden seassa, käydään kotimatkalla tekemässä ruokaostokset, ehkä paikallisessa happy hourilla, ja sitten heitetään kamppeet kotona pesukoneeseen muiden pyykkien kanssa. Hrrrrr...

   Melkoista mamboa se kyllä joskus on! :D Yhdessä verrattain hienossa ravintolassa piti ujuttautua pöntön ja seinän väliin, jos halusi laittaa oven kiinni. Kotona noiden kanssa ei onneksi ole tullut ongelmia! Yhdessä katsomassamme talossa oviongelma oltiin ratkaistu niin, että master bathroomissa ei ollut yhden yhtä ovea - ei sinne kylppäriin, eikä vessakopperoon, jonne oli suora näköyhteys makuuhuoneesta ja sängystä.

   Eiku breakfast cakea tekemään! ;)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahan sahlaan nyt ihan urakalla ekaa kommenttia kirjoittaessani:D Kellojen siirto on selvasti liian rankkaa puuhaa... Ei siis ollut tarkoitus poistaa kommenttia. :O
   Hah, nyt kolahti. Olen aika usein lueskellut blogiasi ja hyvia havaintoja sulla on tasta maasta:) Mun taytyy sanoa etta ei ole pahemmin lisattavaa listaan. Sen sijaan mainitsemasi kierratys on kylla oman kokemuksen perusteella (MA ja nyt CA) paremmin hoidettu kuin Suomessa. Omakotitaloasuja raahaa siella itse kierratystavaransa parhaalla katsomallaan tavalla kierratysroskiksille ja energiajatteen kierratys oli tehty lahes mahdottomaksi pari vuotta sitten Suomessa. Mutta ainakin naiden kahden osavaltion sisalla homma toimii hienosti. Ja nyt jopa biojate haetaan kerran viikossa normaalin roskakierron mukana. Mutta ehkapa naa on nyt vaan aaripaan esimerkkja, uskon kylla etta tassakin asiassa on aikasta isot vaihtelut taman maan sisalla;)
   Sitten tietty jos tarkoitat kierratyksella kayttotavaran kierratysta, niin kylla sekin toimii sikali musta ihan ok eli etta eri firmat hakee saannollisin valiajoin kotiovelta turhat tavarat. Ja siita lystista saa viela verotukseenkin jonkun pienen lappusen. Garage salet on myos taalla paljon yleisempia ja hyva tapa sekin paasta romusta eroon.

   Poista
  2. Kyllä kesäaikaan siirtyminen aiheuttaa pahemmat jet lagin kuin Atlantin ylitys! ;)

   Meidän nykyisessä kaupungissa omakotitaloalueilla ei voi oikeastaan pahemmin valittaa kaupungin järjestämästä kierrätyksestä. Joka toinen viikko tyhjennetään kierrätysastia, johon saa laittaa pahvia, muovia, alumiinia, paperia. Pihajätteet haetaan nurkilta pois joka viikko, kuten tietysti talousjätteetkin. Lasi pitää kierrättää itse, mutta sekin onnistuu kauppareissulla, koska useilta parkkipaikoilta löytyy Ripple Glass -kontti. Ovat yksityinen yritys, jotka keräävät tältä alueelta lasia. Biojäte vedetään usein jätemyllystä alas.

   Monissa taloyhtiöissä ja vuokra-asuntokomplekseissa homma ei usein kuitenkaan toimi näin, kuten tuossa linkkaamassani blogitekstissä kerroinkin. Pihoista löytyy yleispäteviä keräyskontteja, johon heitetään talousjätteet, koirankakat, huonekalut, kodinkoneet ja kaikki kierrätettäväksi kelpaava tavara, ellei asukas ole niin viitseliäs, että lähtee tölkkejä ja pulloja kierrätyskeskukseen kuskaamaan. Harvoin on.

   Isoin ongelma näillä seuduilla onkin ihmisten asenne kierrätystä kohtaan, vaikka keinot olisivatkin olemassa. Monet kaverit viskaavat meilläkin vieraillessaan tölkit ja lasipullot roskiin, ja samaa tapahtuu varmasti heidän kotonaankin. Minä sitten joko motkotan (jos on tuttu vieras) tai kaivelen kierrätettävät roskien seasta pois.

   Mahtavaa kuulla, että muualla maassa homma toimii! :) Täälläkin on menty eteen päin, ja meidän kierrätysintoisempien kannattaa vain olla äänekkäitä, sillä joskus siitä on hyötyä (kuten meidän tapauksessa, kun saatiin tarpeeksi motkotettuamme vuokrayhtiön pihaan kierrätyslava, joka oli joka viikko sitten kukkuroitaan myöten täynnä).

   Poista
 5. Hieno lista! Lisäisin listaan chit chatin, itselläni meni monta viikkoa ennen kuin aloin tajuamaan siitä jotain. Monena päivänä olin kyllä niin väsynyt että vain hymistelin kassalle tämä selittäessä miten hänkin käyttää tätä ja tätä tuotetta jouta ostin ruokakaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, joo joillakin kassatyypeillä on tapana kommentoida jokaista ostosta! Onneksi nykyisin useassa paikassa on itsepalvelukassoja, voi jurottaa ihan rauhassa. :D

   Poista
 6. Pakko kommentoida näin suomalaisena hoitajan, että juu ei lähde työvaattteet työpaikalta mukaan kotiin. Pääsääntöisesti työpaikka huolehtii pesusta ja työvaatteita ei saa viedä kotiin, enkä tiedä kuka edes haluaisi.. Tietty joitain poikkeuksia on, mutta ei niissä työvaatteissa silti lähdetä ihan äkkiä kaupungille hengaamaan.

  Ja erityisesti tuo shekkien käyttö se jaksaa hämmästyttää. Vaikea uskoa, ettei siellä ole nettipankit ym. samaa tasoa kuin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Näin arvelinkin, mutta en halunnut olettaa liikoja. :) En tosiaan minäkään ymmärrä, miksi kukaan haluaisi lähteä työvaatteissa kotiin. Tai aloittaa petrimaljana olon jo metromatkalla töihin.

   Eikös olekin vähän kummallista? Shekkien käyttö varmasti vähenee ja vähenee, kun sukupolvet vaihtuvat, mutta tänä päivänä ei ole ollenkaan tavatonta nähdä jonkun maksavan ruokaostoksiaan shekillä.

   Poista
 7. Hellat, ovennupit, ovien väärä kääntymissuunta, ja ne vessat. Ne yleiset vessat! Juurikin ne aiheuttaa mulle suunnatonta ällötystä - kyllähän sen oven kiinni saa, kun pääsee jotain kautta ujuttautumaan sisään - mutta aika julkista toimintaa se silti on. Tästä syystä jonotan aina mielelläni perimmäisimpään koppiin - yleensä aina enemmän tilaa, ja päätyseinälle sijoitetuissa malleissa pönttö on toisella sivulla oveen nähden - yksityisyyttä! :D

  Yksi suunnatonta ärsyynnystä aiheuttava seikka on mulle ehdottomasti kaupassakäynti. Ne lukuisat minipussit, joihin yrität epätoivoisesti survoa ostoksia - ja kun se kassi on suomalaisen mielestä täydi, se takuulla ratkeaa matkalla autolle. Puhumattakaan siitä, että Costcosta saa käytännöllisesti jäätävää kokoluokkaa olevan pahvilaatikon ostoksille. Meillä sentään kotona kierrätetään muovikassit roskille ja muuta satunnaista käyttöä varten - koulutus mennyt perille! :D Ja mitäköhän muuta tässä listaisi. Ihanat mittayksiköt toki ainakin, ja se asioiden yleinen julistaminen / se, että yksityisyys tuntuu olevan melko vieras käsite - ainakin mun kokemuksien mukaan, jos kyse on edes puolitutusta. Kaikki voisi ja pitäisi jakaa, mikään ei ole liian salaista jaettavaksi. Näin ainakin "meilläpäin". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hyvä vessataktiikka. ;)

   Äh, ne pussit! Yritän muistaa kuljettaa mukana kangaskasseja kauppareissuilla, mutta aika usein unohtuvat joko kotiin tai autoon. Onhan noita taas kertynyt... Pitäisi viedä kauppaan kierrätettäväksi. En vain ikinä muista, kuten en niitä kangaskassejakaan.

   Aika samoja huomioita täällä "meillä päin" myös. ;)

   Poista
 8. No niin nyt kun tassa vauhtiin paasi ja mietti juttuja viela niin pari "poikkeavaa" havaintoa. Ja nama ehka silla taustalla, etta asuin valissa pari vuotta Suomessa ja tuli sikalaista menoa katseltua uusin silmin. Julkiset vessat on joo pienia koppeja ja ovet aukeaa just vaaraan suuntaan. Mutta on ne kuitenkin kaytannossa aina siisteja ja ilmaisia. Suomessa nyt lahinna ehka Stockan vessaan viitsii menna, muuten kavellaan kotiin jalat ristissa. Ja puistojen/torien vessoihin ei puhettakaan etta viitsisi menna.
  Shekit on kohtalaisen aataminaikaisia, mutta toisaalta niidenkin kaytto on vahentynyt huomattavasti vuosien varrella. Itse maksan lahinna nykyaan lasten koulujuttuja shekeilla, kaikki muu menee kaytannossa automaattiveloituksena tililta. Meidan pankilla on myos ihan toimiva online-palvelu ja eipa se mun nakokulmasta havia suomalaisille vastaaville.
  Mittayksikot on kylla yksi tuskailun aihe. Meneekohan ne ikina jakeluun? Ja viela huolestuttavampaa, miten ihmeessa saan lapset omaksumaan ne "oikeat" eurooppalaiset mittayksikot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että vessat ovat usein todella siistejä ja todellakin ilmaisia. Ei tarvitse kaivella kolikoita, kun vessahätä iskee. :)

   Shekit ovat tosiaan koko ajan harvinaisempia, mutta menee vielä varmasti aika pitkään, ennen kuin ne kokonaan poistuvat. Minä kirjoitan shekkejä yleensä vain satunnaisille korjausmiehille ja HOA:n jäsenmaksua varten (tuo lapsi kun ei ole vielä koulussa), ehkä kolme vuodessa (ennen joka kuukausi vuokraa varten), mutta Suomessa en kirjoittanut yhden yhtä, ja lunastinkin ihan muutaman. Online-palvelut on joissain tapauksissa ihan ok, ja netissä voi tosiaan maksaa suurimman osan laskuista, mutta nopea tilisiirto kahden pankin välillä on vielä ainakin meidän pankeilla melkoista utopiaa. Paperishekki sieltä tulostetaan ja postitetaan. Mutta tässäkin on näiden minun USA-vuosien aikana menty ns. eteen päin!

   Ja joo, nuo mittayksiköt... Krääh!

   Poista
 9. 4. Raha-asiat. Mä olen harkinnut kirjoittavani niistä joskus romaanin, koska en vaan pääse yli siitä, miten 1800-luvun järjestelmä on "automatisoitu" ilman, että on hetkeäkään mietitty, voisiko asiat hoitaa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä välillä tulee semmoinen olo, että tässä on menty perse edellä puuhun, eikä viitsitä/osata tulla takaisin alas ja miettiä hommaa uudelleen. Ollaan olevinaan todella edistyksellisiä shekin virtuaalisten talletusten yms. kanssa, vaikka onhan sekin toki askel parempaan suuntaan, kun ei tarvitse ajella pankin drive through -luukulle asioita hoitamaan. ;)

   Olisin voinut varmaan paasata vielä luottokorteista (niiden jatkuvasta tyrkyttämisestä, ihmisten luottokorttiveloista, korttien erittäin helposta väärinkäytöstä...), mutta antaapa olla tällä kertaa. :)

   Poista
 10. Minä olen varmaan asunut täällä liian kauan, koska minusta kaikki on niin paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa täällä...hih hih. Siivoaminen on niin helppoa, kun ei makkareiden lattioitakaan tarvitse muuta kuin imuroida, kylpyhuoneet eivät kastu yltympäriinsä suihkussa käydessä. Ilmeisesti ilmastoinnin vuoksi ilmassa ja lattioilla ei ole jatkuvasti pölyhiukkasia ja -palleroita, eikä pinnoillekaa kerry kauheasti pölyä. Näin on pölyallergiasta kärsivänkin helpompi elää. Minä tykkäsin siitä "kiekurahellasta", se oli niin helppo puhdistaa, ja ne alustat pystyi pesemään koneessakin. Nyt minulla on kaasuhella, ja on ihan ok., mutta niin isotöinen puhdistaa, pienikin epäpuhtaus näkyy selvästi, ja luututa saa kauan ja hartaasti ettei jää luutun jäljet. Arrgghh...Me puolison kanssa keskustellaan joskus näistä hellanpyyhkimisistä ��, että kumpi haluaa tehdä.

  Taidan olla ainoa suomalainen joka tykkää näistä pallukkaovenkahvoista. Minä tykkään niistä, ja uskallan sen tunnustaa.

  Amerikkalaista asepolitiikka en ymmärrä, ja hyvin vaikea on tällaisena hyväksyä. Mutta annan asian olla, koska en voi siihen vaikuttaa. En halua ajatella asiaa, koska en sitä ihan ymmärrä, että mikä himo niillä on aseisiin.

  Lääkemainokset ovat maailman ärsyttävimpiä, mutta muuta ei voi tehdä kuin vaihtaa kanavaa, mutta kun siellä toisellakin kanavalla sattuu olemaan lääkemainos, ja kolmanella....

  Joissakin asioissa amerikkalaiset mittayksiköt toimivat minulla paremmin, esim. jos haluan tietää mattojen (rugs) mittoja, niin minun pitää ehdottomasti saada tietää ne tuumina, metrin mitat eivät vaan toimi.

  Aamiainen on meillä aina suomalaistyyppinen, mutta syömme joskus amerikkalaisittain ravintola-aamiaisella. Minun puolisolla menee aamulla alas korvapuustit ym. herkut (kotona leivotut), mutta itse en voi aamulla syödä mitään makeaa.

  Meillä kierrätys toimii siten, että samaan kierrätysastiaan pannaan kaikki sallitut kierrätettävät materiaalit, ja astia tyhjennetään kerran viikossa tavallisen roskiksen kanssa. Meillä kierrätettäviä roskia tulee enemmän.

  Nykyään ei tarvitse shekkejä juuri ollenkaan, ehkä joskus jossakin satunnaisessa maksutapahtumassa tai sellaisen laskun maksamisessa, jota ei voi muuten maksaa kuin shekillä.

  Lone star

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ehkä tosiaan olet ollut täällä liian kauan. ;) No ei vais, saahan näistä olla eri mieltä! Jopa noista ovipalluroista. ;)

   Kyllä minäkin täällä viihdyn erittäin mainiosti, ja täällä on monta, monta asiaa, joita Suomessa kaipaisin. Paljon. Harvapa tämänkään listan ihmetyttävistä jutuista vaikuttaa meidän tavalliseen arkeen millään tavalla (paitsi siivous ja mittayksiköt). Kierrätyskin toimii meillä päin hyvin - se on vain joidenkin välinpitämätön asenne, joka tuppaa joskus korpeamaan. Suomessakin törmäisi varmaan samaan ilmiöön, jos pulloista ja tölkeistä ei saisi takaisin rahaa.

   Sen kierukkahellan puhdistuksessa on minun mielestä ihan pahinta vastusten irroittelu! Niiden koskettaminen aiheuttaa samanlaisia vilunväreitä ja inhoreaktioita kuin liitutaulun raapiminen, hyyiiiiiii. :D

   Poista
 11. En tietenkään asettanut kyseenalaiseksi ettet viihtyisi tms., ja anteeksi hieman tökerö kirjoitus kun tuli niin typerästi kirjoitettua. Mulla tahtoo jäädä nuo hymiöt pois, ja siksi saattaa teksti näyttää tylyltä, kun näyttäähän ne vähän suuntaa millä mielellä tässä keskustellaan :).

  Lone star

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, en minäkään tarkoittanut, että sinä olisit jotenkin vihjaillut, etten viihtyisi täällä. :) Tekstistä tulee niin helposti väärinkäsityksiä. Ei tarvitse kuule pyydellä ollenkaan anteeksi! On niin kiva kuulla muiden kokemuksia tästä maasta.

   Poista
 12. Apua, nää on kyllä niin totta. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Välillä kiukuttaa, mutta yleensä vaan huvittaa jenkkien hassut tavat hoitaa joitain asioita. Noista julkisista vessoista en kyllä pääse varmaan ikinä yli. Pahinta on musta, kun paikoitellen niissä ei ole kansia - eli kaikki roiskuu ympäriinsä. Kysyin tästä kerran jenkkikaveriltani ja se totesi, että ne kannet olisi epähygieenisia - no, eikö ne roiskeet sitten ole? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannet! Niitä on tosiaan aika harvassa! Ja pisaroita istuimella, lattialla ja seinillä sitten siitäkin edestä... ;)

   Niin kuin tuossa sanoit, huumorilla näistä jutuista onneksi selviää, vaikka välillä meinaisi vähän itkettääkin. :)

   Poista
 13. Olipa kiva ja mielenkiintoinen kirjoitus, uusia tietoja Ameriikan maasta☺Jotain yhtäläisyyksiä löytyi myös Italian kanssa, kuten sisälläkävely kengillä, sisäänpäin aukeavat ovet ja makeat aamupalat. Koitetaan kestää ja sopeutua, ja ollaan vaan reilusti erilaisia, häpeämättä.☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka välillä kummastuttaa, niin olisihan se aika tylsää, jos kulttuurieroja ei olisi! Onneksi tosiaan saadaan olla omia itsejämme maasta riippumatta. :)

   Poista
 14. Nimeni on Lynn Sato. Asun USA Florida ja olen onnellinen nainen tänään? ja sanoin itseni että lainanantaja että pelastaa perheeni meidän huono tilanne, viittaan henkilöä, joka etsii lainaa hänelle, hän antoi minulle onnea minulle ja perheelleni, olin tarvitsevat lainan $ 250,000.00 on aloittaa elämäni ympäri koska olen yksinhuoltajaäiti kanssa 3 kids Tarkoitin tätä rehellinen ja Jumalaa pelkäävä nainen laina lainanantaja verkossa, jotka auttavat minua lainan $ 250,000.00 Yhdysvaltain dollari, hän on Jumalan pelkäämään nainen, työskentelee hyvämaineinen laina yhtiön. jos olet tarvitsevat lainaa, olet 100% varma maksaa laina takaisin ota heihin yhteyttä: mrsritaloanhelp@gmail.com ja kerro heille, että rouva Lynn Viittaan niihin

  VastaaPoista
 15. tarjoa apua
  hyvää huomenta,
  Ensinnäkin, sinun kannattaa olla varovainen tarjoukset verkon ja
  hälytykset. Koska yli 90% quest'avvisi ovat vilpillisiä.
  Nykyään on enemmän ja enemmän petoksia. Halusin lainata
  Rahaa, lähettämisen jälkeen ilmoituksen, joka päivä saan enemmän kuin
  25 viestiä mitään huijauksia pyytää rahaa!
  Kansiot kulut. Se poistaa hänen sanomaansa, mutta jonain päivänä
  vaipui nimetty henkilö leonido Verona, ajattelin hän teki
  Jopa puolue roistoja verkon, mutta yllätyksekseni
  toinen on erilainen, antoi minulle lainan € 400.000
  joiden osuus 2% palauteta lukuisia kertoja
  haluavat. Nyt vahvistaa sen, ja jos käy niin, että olet etsimässä lainojen
  yhteyttä sähköpostitse. Tässä on hänen email:

  fredialaila@gmail.com

  Huom vakuuttaa heidät ja vannon vain maksaa rekisteröintimaksu ja sopimus takaisin varojaan

  VastaaPoista
 16. Ovat alas huono luotto, on ongelmia yrityksesi, koska se ei ole yritys, hanke, Tarvitsetko House oman? Tarvitsevat taloudellista apua kaikki osa elämääsi? Seeking tahansa muotoja lainaa 3% korko 2-3 päivän kuluessa? Hylättiin toistuvasti hylännyt pankkien ja muiden rahoituslaitosten? Hyvä uutinen on tämä! Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainaa vähimmäismäärä $ 5000,00 dollaria to $ 17,000,000.00 dollaria enintään korko 3% kumoaa. Onko lainan kehittämiseen liiketoiminnan / laajentaa yrityksille kilpailuedun. Olemme sertifioitu, luotettava, luotettava, tehokas, nopea ja dynaaminen yhteisiin töihin ja kaikenlaisen kiinteistöjen rahoituksen liiketoimintaa, vastaa tähän viestiin: phoenixtears1@gmail.com info. Laina yritykset.

  Tarjoamme pitkäaikaiset lainat yhdestä kuukaudesta Seitsemäntoista vuotta ja Tarjoamme myös seuraavia lainojen ja paljon muuta;

  * Personal Lainat (vakuudelliset lainat)
  * Business Lainat: (vakuudelliset lainat)
  * Health laina
  * Velka Laina
  * Home Loan

  Niin paljon enemmän lainan tarjous oli edessä tarjous.
  Ole hyvä, jos olet kiinnostunut rahoitustarjouksen, älä epäröi ottaa yhteyttä tänään, voit lähettää meille sähköpostia osoitteessa sähköpostiosoitteeseen: phoenixtears1@gmail.com
  Vilpittömästi sinun
  Mainonta Agentti
  carljohamm@gmail.com

  VastaaPoista

 17. Tarvitsetko rahaa nopeasti?
  Et mustalle listalle / CTOS / CCRIS?
  Voit myös kantaa Laina yritykset lisensoitu toisissa?
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  * Slip 3 kuukautta Viimeksi maksaa (Original)
  * Viimeisten 3 kk tiliote
  * Bill Sähkö & Water Bill

  terveisin
  Sir Joel Williams
  Käteislaina FIRM COMPANY
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Hei,


      Olen Henry Wilkerson henkilökohtainen laina lainanantaja, joka antaa elämän ajan mahdollisuuden lainat. Tarvitsetko kiireellistä lainan tyhjentää velkojaan tai tarvitset pääomalainan parantaa liiketoiminnan? Oletko hylännyt pankkien ja muiden rahoituslaitosten virastot? Tarvitsetko vakauttamista laina tai kiinnityksen? etsi enää kuin olemme täällä tehdä kaikki taloudelliset hankaluudet, menneisyyteen.

      Me Lainarahastot ulos tarvitsevien henkilöiden taloudellista tukea, joka on huono luotto tai tarvitsevat rahaa maksaa laskuja, investoida liiketoiminnan nopeudella 3%. Haluan käyttää tätä keskipitkän ilmoittaa, että me tehdä luotettavia ja saajan apua ja on valmis tarjoamaan sinulle lainaa. Joten lähetä meille sähköpostia tänään: easyloanfirm15@gmail.com

  odotamme nopeaa reagointia
  parhain terveisin
  Henry Wilkerson
  easyloanfirm15@gmail.com

  3% takuu laina tarjous

  VastaaPoista
 19. Hei,


      Olen Henry Wilkerson henkilökohtainen laina lainanantaja, joka antaa elämän ajan mahdollisuuden lainat. Tarvitsetko kiireellistä lainan tyhjentää velkojaan tai tarvitset pääomalainan parantaa liiketoiminnan? Oletko hylännyt pankkien ja muiden rahoituslaitosten virastot? Tarvitsetko vakauttamista laina tai kiinnityksen? etsi enää kuin olemme täällä tehdä kaikki taloudelliset hankaluudet, menneisyyteen.

      Me Lainarahastot ulos tarvitsevien henkilöiden taloudellista tukea, joka on huono luotto tai tarvitsevat rahaa maksaa laskuja, investoida liiketoiminnan nopeudella 3%. Haluan käyttää tätä keskipitkän ilmoittaa, että me tehdä luotettavia ja saajan apua ja on valmis tarjoamaan sinulle lainaa. Joten lähetä meille sähköpostia tänään: easyloanfirm15@gmail.com

  odotamme nopeaa reagointia
  parhain terveisin
  Henry Wilkerson
  easyloanfirm15@gmail.com

  3% takuu laina tarjous

  VastaaPoista
 20. Huomio.

  Tarvitsetko Kiireelliset lainaa? Annamme laina kiinnostuneille henkilöille, jotka etsivät lainan vilpittömyyttä ja korko 3%. Oletko vakavasti tarvitsevat kiireellistä lainaa? niin olet oikeassa paikassa. Annamme yritysten laina, henkilökohtainen laina, Xmas lainaa, ja niin edelleen. Yhteyttä oman lainan pyyntö vastaamaan kysyntään ja lähtivät taloudellisia ongelmia. ota yhteyttä jo tänään sähköpostitse: russell.credit40@gmail.com

  Kiitos kun odotamme vastausta.
  Russell Luotto Firm.

  VastaaPoista
 21. Hyvää päivää,

  Oletko minkäänlaista taloudellista lainaa ongelma? tai tarvitset nopeasti lainat selvittää veloituksen ja saada takaisin liiketoiminnan Alhaisella korolla 2%? Jos kyllä do yhteyttä välittömästi kautta sähköposti alla: exxonmobil191@outlook.com

  Lainahakemuksen Tiedot Alla:

  1) täydelliset nimet: ............
  2) Sukupuoli: .................
  3) Ikä: ........................
  4) Maa: .................
  5) Puhelinnumero: ........
  6) Ammatti: ..............
  7) Kuukausitulot: ......
  8) Lainamäärä tarvitaan: .....
  9) Laina Kesto: ...............
  10) tarkoitus Laina: ...........

  Kiitos.

  VastaaPoista

 22. Tarvitsetko kiireellistä taloudellista luottoa?
  * Erittäin nopea ja välitön siirto pankkitilillesi
  * Takaisinmaksu alkaa kahdeksan kuukauden kuluttua saat rahat
  pankkitili
  * Alhainen korko 2%
  * Pitkäaikainen takaisinmaksu (1-30 vuotta) Pituus
  * Joustava lainaehdot ja kuukausimaksu
  *. Kuinka kauan kestää rahoittaa? Kun olet lähettänyt lainahakemuksen
  Voit odottaa alustava vastaus alle 24 tuntia
  rahoitus 72-96 tunnin saatuaan tarvitsemansa tiedot
  sinulta.

  Ota yhteyttä tähän oikeutettu ja lisensoitu yritys, valtuutettu
  antaa taloudellista tukea Everybody
  Lisätietoja ja laina hakulomake

  email: cashfirmarena@gmail.com


  Parhain terveisin
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM laina yhtiön
  toimitusjohtaja
  Puh: +60182913326
  Sähköposti: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  VastaaPoista
 23. Tervetuloa Robert Niemoeller lainan sijoituspalvelutoiminnan Tarjoamme laina 2% asiakkaille inneed minkäänlaista lainaa, on se henkilökohtainen laina, yritysten laina, opiskelija laina jne, jos kiinnostunut lainan, ota yhteyttä lisätietoja ... yhteyttä: robertniemoellerloan@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Hei, tässä tulevat toisen lainan yritys, joka muuttaa elämäsi ikuisesti laina tulee, olen herra Patrick sertifioitu laina lainanantaja, annan lainat yksilön ja julkisen sektorin jotka tarvitsevat taloudellista tukea alhainen korko on 2%. Palveluihimme kuuluu:
  PATRICKLOANS15@GMAIL.COM
  * Personal Lainat * Velka
  * Business Lainat
  * Kiinnitys * vakuudelliset
    * Opintolainaa * Asuntolaina
  Jos kiinnostaa täytä alla oleva lomake ja palaa:
  nimi:
  Maa:
  sukupuoli:
  Lainan määrä tarvitaan:
  laina Kesto
  Täytä lomake ja palaa tämän yrityksen email: (patrickloans15@gmail.com)
  Jumalan siunausta
  Patrick lainat rajoitettu

  VastaaPoista
 25. Tarvitsetko lainaa, se on tilaisuus sinulle. Käyttämällä mahdollisuus muuttaa tilannetta. Jos olet tarvitsevat lyhyen aikavälin ja pitkäaikaiset lainat, olemme käytettävissänne. Kaikki lainat edellyttävät lääkärintarkastuksia, ja luottojen saatavuus ja ennakkohyväksyntää kriteerien mukaisesti esitetty yhtiön lainan Benjamin. Se voi viivästyä vaaditut asiakirjat ja hakemus, jos henkilöllisyyden tai tilanne vaatii vielä vahvistusta. E-mail: benjaminloans00@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Hei,

  Etsitkö taloudellista vapautta? olet velkaa, tarvitset lainaa aloittaa uuden yrityksen? tai romahtaa taloudellisesti, tarvitset lainaa ostaa auton tai talon? Pyydä pankki koskaan Finance kieltäytyä? Haluat parantaa taloudellista? he tarvitsevat lainaa laskuja maksavat pois? ei etsivät enemmän, tervetuloa tilaisuutta kaikentyyppisten lainojen saada erittäin edulliseen korot 3% muille Lisätietoja, ota nyt sähköpostitse osoitteeseen: (legitfirm@gmail.com)

  Tarvitsetko yritysten laina?
  Tarvitsetko henkilökohtainen laina?
  Haluatko ostaa auton?
  Haluatko jälleenrahoittaa?
  Tarvitsetko asuntolaina?

  Tarvitsetko valtavaa pääoman aloittaa oman liiketoimintaa ehdotuksen tai laajentamiseen? Oletko menettänyt toivoa ja luulet ole ulospääsyä, ja taloudellisia rasitteita ei poistu?

  Älä epäröi ottaa yhteyttä mahdollisten yritysten yhteistyötä Ota yhteyttä sähköpostitse: (legitfirm@gmail.com) tai soita + 1-972-914-5244

  VastaaPoista
 27. Jos olet kiinnostunut saamaan lainaa sitten ystävällisesti kirjoittaa meille lainan vaatimus. Ota yhteyttä, lisätietoja: g.loredana480@gmail.com

  Vilpittömästi sinun,
  Rouva Grace Loredana

  VastaaPoista
 28. Jos olet kiinnostunut saamaan lainaa sitten ystävällisesti kirjoittaa meille lainan vaatimus. Ota yhteyttä, lisätietoja: g.loredana480@gmail.com

  Vilpittömästi sinun,
  Rouva Grace Loredana

  VastaaPoista
 29. Hei kaikki,

  Olen Hobelman Jaroen Yksityinen laina lainanantaja Good Working maine,
  hobelman.jaroen@outlook.com Käytä tänään jos tarvitset hätätilanteessa
  laina hyvämaineinen yritys, jolla on hyvät edellytykset ja työsuhteita,
  sinun tulisi ottaa yhteyttä sillä tarjoamme lainoja
  kohtuuhintaisia korko 2% ja työsi meille
  on hyvä kokemus. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä
  meille sähköpostitse: hobelman.jaroen@outlook.com

  +13048200494
  hobelman.jaroen@outlook.com
  http://hobelmanjaroen.wixsite.com/jaroenfinance

  Odotan nopeaa reagointia
  Mr Hobelman Jaroen

  VastaaPoista
 30. Oletko tarvitsevat kiireellistä lainaa? Oletteko tarvitse minkäänlaista lainaa yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainaa ostaa talon tai auton? Vai tarvitset lainaa maksaa laskuja tai hoitaa itse? Jos kyllä ​​meille sähköpostia tänään (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) ja saada lainaa ..

  Lainatarjous.

  VastaaPoista
 31. Hei rakas laina etsijä,

  Olen yksityinen, luotettava, luotettava lainanantaja; Minä maksan lainat yrityksille ja yksityishenkilöille matalilla ja edullinen korko 3%.

  Etsitkö yritysten laina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, autolainan, opiskelija laina, velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, ja riskipääoma? Jos olit evättiin laina pankin tai rahoituslaitos Yhdelle tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa lainaa ratkaisuja, Annamme lainaa alueella 1,000 minimi 100,000,000 enintään 1 vuoden kuluessa 20 vuoden takaisinmaksuaika kestoisia, kaikkialle maailmaan. Ota yhteyttä, lisätietoja sähköpostitse: g.loredana480@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Hello Dear Laina Seeker,

  Olen yksityinen, luotettava, luotettava lainanantaja; Minä maksan lainat yrityksille ja yksityishenkilöille matalilla ja edullinen korko 3%.

  Etsitkö yritysten laina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, autolainan, opiskelija laina, velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, ja riskipääoma?

  Jos olit evättiin laina pankin tai rahoituslaitos Yhdelle tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa lainaa ratkaisuja, Annamme lainaa alueella $ 2000 $ 100.000.000 1 vuoden kuluessa 20 vuoden takaisinmaksuaika kestoisia, tahansa päin maailmaa Sähköposti: mg539928@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Hei rakas laina etsijä,

  Olen yksityinen, luotettava, luotettava lainanantaja; Minä maksan lainat yrityksille ja yksityishenkilöille matalilla ja edullinen korko 3%.

  Etsitkö yritysten laina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, autolainan, opiskelija laina, velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, ja riskipääoma? Jos olit evättiin laina pankin tai rahoituslaitos Yhdelle tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa lainaa ratkaisuja, Annamme lainaa alueella 1000 Minimi 100,000,000 Enintään 1 vuoden kuluessa 20 vuoden takaisinmaksuaika kestoisia, kaikkialle maailmaan. Ota yhteyttä, lisätietoja sähköpostitse: g.loredana480@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Etsitkö erittäin aidon lainaa edulliseen korko 3%, alle suotuisa lainaehtoihin?

  Tarvitsetko lainaa ratkaista teidän velka tai maksaa pois laskut? Oletko evätty jatkuvasti teidän pankkien ja muiden rahoituslaitosten vain koska sinulla on alhainen luotto pisteet? Tarvitsetko lainaa tai rahoitusta jostain syystä, kuten:

  * Ajoneuvon lainat
  * Real Estate Lainat
  * Business Lainat
  * Kiinnelainoja
  * Asuntolainasopimuksen
  * Velka Lainat
  * Personal Lainat

  Huomautus: Annamme lainaa vain 3% korolla vuosittain.

  Kiinnostuneita henkilöitä yhteyttä sähköpostilla: russell.credit40@gmail.com jotta voimme avata lainan käsittely tiedosto.

  Ota yhteyttä Sähköposti:russell.credit40@gmail.com
  Verkkosivu:www.russellinvestments.com

  Toivottaen,
  Mr. John Ahmed

  VastaaPoista
 35. Etsitkö erittäin aidon lainaa edulliseen korko 3%, alle suotuisa lainaehtoihin?

  Tarvitsetko lainaa ratkaista teidän velka tai maksaa pois laskut? Oletko evätty jatkuvasti teidän pankkien ja muiden rahoituslaitosten vain koska sinulla on alhainen luotto pisteet? Tarvitsetko lainaa tai rahoitusta jostain syystä, kuten:

  * Ajoneuvon lainat
  * Real Estate Lainat
  * Business Lainat
  * Kiinnelainoja
  * Asuntolainasopimuksen
  * Velka Lainat
  * Personal Lainat

  Huomautus: Annamme lainaa vain 3% korolla vuosittain.

  Kiinnostuneita henkilöitä yhteyttä sähköpostilla: russell.credit40@gmail.com jotta voimme avata lainan käsittely tiedosto.

  Ota yhteyttä Sähköposti:russell.credit40@gmail.com
  Verkkosivu:www.russellinvestments.com

  Toivottaen,
  Mr. John Ahmed

  VastaaPoista