torstai 21. heinäkuuta 2011

100K

Nyt kun tässä osoitteessa on joku (äiti) jaksanut vierailla yli 100 000 (!) kertaa, niin ajattelin, että on aika muistaa niitä ihmisiä, jotka tästä hommasta näin mielekästä tekevät. Haluaisin siis tarjota teille mahdollisuuden saada itselleen palasen maukkainta Kansas Cityä, pullollisen allekirjoittaneen suurinta pahetta (no, on se ainakin yksi suurimmista...), sekä jotain, jolla voi laittaa suun kirpeäksi. Saattaapa pakettiin löytää tiensä vielä jotain muutakin.


"Säännöt" ovat seuraavanlaiset:
 1. Keksi itsellesi nimimerkki, jos kommentoit anonyymina.
 2. Kerro, mitä kautta löysit/eksyit tänne.
 3. Jätä (halutessasi) risuja ja/tai ruusuja.
 4. Jännitä kädet täristen arvontatulosta.

Vastausaika alkaa nyt ja päättyy 28.7. klo 23:59 Suomen aikaa. Good luck!

*****

Käsi ylös: kuka luuli, että pullollinen suurinta pahettani on alkoholipitoista?

44 kommenttia:

 1. Piti ihan miettiä, mutta sen täytyi olla jo kesä 2008, kun löysin tänne, vai olikohan se sun vanha blogi.. No anyway luin parilta istumalta sen vanhan blogin läpi. Ah, se oli totaalisen koukuttava ja olen niiiiin iloinen puolestasi, että olet siellä kaiken jälkeen!

  Hitsit, nyt mä en muista pitikö vielä kertoa jotain!

  VastaaPoista
 2. Hip hei, osallistun arvontaan nimimerkillä kielipoliisi.
  Eksyin tänne ruusutapelilla -blogin sivupalkin kautta ja käyn aina silloin tällöin lukemassa.
  Mielenkiintoista lukea ulkosuomalaisten elämästä.

  Ruusuja siksi, että kuvaat arkea siellä, risuja ei tule mieleen.

  VastaaPoista
 3. Ei mitään käsitystä, että miten tänne on alunperin eksynyt :D Kelpaako arvaus? Todennäköisesti jonkun toisen ulkosuomalaisen blogin kautta.

  Risuja siitä, että kissusta on liian vähän kuvia ja ruusuja siitä, että jaksat kiltisti vastata (tyhmiinkin) kysymyksiin :)

  VastaaPoista
 4. Vau, onnea mahtavasta lukemasta! :) Eksyin sattumalta blogiisi joskus kauan sitten jonkun google-haun avulla ja ensi hetkestä jäin koukkuun ja olenkin tainnut lukea suunnilleen jokaisen postauksesi niin tästä, kuin vanhastakin blogistasi.

  Ruusuja kiinnostavista jutuista ja kivasta kirjoitustyylistäsi :).

  VastaaPoista
 5. Jaahas. Ei kylla mitaan haisua etta miten tanne eksyin. Varmaan juurikin jostain ulkosuomalaisen blogista, niinkuin Satu.

  Ruusuja siita, etta sul on ihan mahti huumorintaju (lue: samanmoinen ku mulla, eli kanssaihmisten mielesta mahottoman huono :D) ja siita et osaat oikeestikin kirjottaa (oon siis kade tasta.)

  risuja vaikka siita, etta taalla ei oo kolmea kirjotusta paivassa! Ei nimittain ollenkaan haittais ;P

  p.s. en luullu et pahin pahees oli alkoholipitosta, mutta en sita kylla niin kamalasti ookaan miettiny...

  VastaaPoista
 6. Eksyin tänne selatessani ulkosuomalaisten blogeja blogilistalta. Vaikka omat jalat on ihan vakaasti Suomen maan kamaralla, niin jotenkin kiehtoo lukea suomalaisten elämästä muualla :)
  Lisää juttuja toivoisin ihan arkipäivän eroista, joita olet huomannut siellä asuessasi :)

  nim.merk. cinderella

  VastaaPoista
 7. Hei
  Olen suht. tuore lukijasi. Taidan olla peräti toista kertaa paikalla. Luen mieluusti ulkosuomalaisten blogeja eri maailmankolkista ja sinun blogiisi olen tullut muistaakseni "kahden mantereen väkeä" -blogin kautta. Postaustahtisi on minulle juuri sopiva ja tykkään ihan kauheasti (hieman sarkastisesta) huumoristasi.

  VastaaPoista
 8. Ruusutapetilla-blogin kautta tänne eksyin ja heti koukutuin.Tykkään tyylistäsi kirjoittaa, se on sellainen elämänmakuinen tyyli, ei turhaa hienostelua.
  Ja ihan pakko oli tähän kommentti jättää sillä kuvassa pilkahtaa suosikkini eli Skittlesin sour-namut... vesi herahti jo kielelle ;).

  VastaaPoista
 9. Nannan jäljissähän minäkin tänne kulkeuduin. Seikkailen välillä muiden blogilistoja ja toisinaan löytyy helmiä joita jää seuraamaan :) Ruusuja hauskoista jutuista ja kaikki asumiseen ja elämiseen liittyvä kiinnostaa vaikka itse en haluaisi muuttaa edes etelämmäs Suomessa vaan mieluummin lappiin jos saisi valita ;)

  VastaaPoista
 10. Selailin joskus muiden Ameriikassa asuvien suomalaisten blogeja ja sitä kautta tämä löytyi. Olen seuraillut blogia nyt varmasti ainakin vuoden, en ole koskaan vaan tainnut kommentoida. Vielä kun selvisi että Suomessa olemme samalta suunnalta kotoisin (ulkosuomalaiset savolaiset on aika vähissä..), niin homma muuttui mielenkiintoisemmaksi. Muutin itse takaisin Suomeen kolmen ameriikan vuoden jälkeen tuossa viikko sitten mutta varmasti tulee ulkosuomalaisten kirjoituksia seurailtua vielä pitkään..

  Ruusuja siitä että päivitystahti on sopiva (joskus liiallinen kirjoittaminen saa asian muuttumaan tylsäksi) ja kirjoitustyylisi on mukavan rempseä.

  VastaaPoista
 11. En enää muista mitä kautta löysin vanhan blogisi, mutta sieltä asti on kuitenkin mukana keikuttu. Olin samaan aikaan itsekin etäsuhteessa, joten sain jonkinlaista vertaistukea blogistasi. Ei sulle mitään risuja voi antaa, niin mukava blogi kaikin puolin. Ruusuja siis vaan ja rutkasti :)

  VastaaPoista
 12. Ruusutapetin Nannan perässä minäkin tänne löysin. Ja vanha blogikin on tullut kahlattua läpi.

  Visusti Suomessa asuvana on mukava kuulostella miten muualla maailma makaa. Arjen huomiot ovat minustakin parhaita.

  Onnea vielä uuteen kotiin, peilineen kaikkineen!

  VastaaPoista
 13. Yhtään en kyllä enää muista mitä kautta tänne olen alunperin eksynyt, mutta heti alkuunsa luin kaikki olemassa olevat postaukset läpi...

  Tykkään lukea kaikki postaukset, vaikka harvemmin tuleekin niitä kommentoitua. kiitos siis pikatoiminto napeista, niistä on aina helppo napsauttaa jotain merkkiä käynnistään :)

  VastaaPoista
 14. Hmn, mä en kyllä yhtään muista, miten tänne päädyin 2007... Villi veikkaus on, että Blogilistan kautta. Olin ollut itsekin Kansasissa vaihdossa samaan aikaan ja siksi blogisi kiinnosti.

  Ruusuja siitä, että kirjoitat hauskasti ja aidosti. Ulkosuomalaisen elämästä on kiva lukea, kun itse haaveilee elämästä ulkomailla. :)

  Anne

  VastaaPoista
 15. Mä päädyin tänne joskus varmaan jo pari vuotta sitten blogilistan kautta. Etin muita kaukosuhteessa olevia ja törmäsin sun blogiin. Oli jotenki tosi kiva tietää et on muitaki jotka on kaukosuhtees. Teil oli viel pitempi matka ku meillä, reissataan espanja-suomi väliä:) Jutut osu niin hyvin yhtee ja sitku pääsitte samaan maahan ni tuli itelleki uskoo et kyl meki viel päästää:) nyt ollaa vuos suomessa molemmat asuttu mut edellee on kiva lukee miten teillä siel menee:) Lisää vaan kaukosuhteen voittaneita! :)

  Tiia

  VastaaPoista
 16. Onpa noloa kommentoida ekaa kertaa osallistumalla arvontaan :D Oon kyllä meinannu aikasemminkin jättää jotain, mutta näköjään ruoalla houkuttelu toimii parhaiten.

  Asiaan, löysin blogisi juuri ennen kuin itse olin lähdössä vaihtoon (Pittsburg, KS, tietänet mestan :D) eli varmaankin syksyllä 2009. Sun jutut on ihan mahtavia ja oon innolla lukenu kaikki postauksesi, myönnetään että osan jopa kahdesti. Huumorintajusi on kohdallaan ja koko juttunne on kuin suoraan elokuvasta. Blogisi kautta on ollut myös hauska leikitellä ajatuksilla mitä mullekin ois voinut ehkä tapahtua, jos jotkin asiat olisivat päättyneet toisin.

  Ihastuin keskilännen meininkiin ja usein ikävöinkin mahtavia vaihtoaikoja :) Jatkathan samaan malliin!

  VastaaPoista
 17. Heips!

  Millä tällainen vanha ämmä muistaisi, mitä kautta tänne on eksynyt? Villinä arvauksena, että blogilistan kautta etsiessäni joitain mielenkiintoisia blogeja seurattavaksi yövuorojen aikana.Aikaa tästä on jo kauan (vuosia)!! Tais olla jo ihan alkumetreillä.. Blogiisi koukutuin heti ;) Yhteiselonne alkua jänniteltiin anonyymisti ja kommentoimatta pitkään.

  Ruusuja ehdottomasti tyylistäsi kirjoittaa, voi kuinka monta kertaa olen hihitellyt töissä, huokaillut teidän puolesta.

  Alkoholipitoista? Nääh, jotain erittäin mausteista, uskoisin...

  Millä sä meinaat, että mä teen töitä seur. 3 yötä kädet täristen? ;)

  VastaaPoista
 18. Heippa!
  Osallistun nimimerkillä Muikku. On pitänyt kommentoida jo aiemmin, mutta se on nolosti jäänyt väliin kaikessa kiiruussa. Löysin blogisi ehkä noin kuukausi sitten kun etsin Blogilistalta jotain kivaa blogia luettavaksi. Jämähdin sitten tänne tuntikausia useiksi päiviksi lukemaan kaikki postaukset ikäjärjestyksessä läpi, ja menihän siihen jokunen ilta. :D

  Paljon ruusuja kivasta tyylistäsi kirjoittaa ja huumorista ja valokuvista. :)

  VastaaPoista
 19. Tulin lukemaan blogia useita vuosia sitten googletettuani muiden kokemuksia kaukosuhteen toimivuudesta. Oma kaukosuhteeni (Eurooppaan) karahti jo ennen alkujaan, mutta olen siitä saakka blogia seurannut uskollisesti.
  Ajoitusarvio: S oli juuri muuttanut Suomeen.

  Nimimerkki: Freespoken

  VastaaPoista
 20. Joskus muinoin muiden ulkosuomalaisten blogeista päädyin.. kai :) Nyt ihan säännöllisesti käyn lukemassa. Ruusuja hauskasta ja helppolukuisesta tekstistä. Ja toiveena tulevalle on sama mikä aiemmin: jouluhörhöyttä! ;)

  VastaaPoista
 21. Puolitoista vuotta sitten olin lähdössä ulkomaille pitemmäksi aikaa ja etsin ulkosuomalaisten blogeja. Löysin sun vanhan blogin ja luin sen melkein yhdeltä istumalta läpi. Nyt luen sun postauksia säännöllisesti.

  Mukava blogi sulla, jatka samaan malliin!!

  Terveisin Annamaisa

  VastaaPoista
 22. Blogilistan ulkosuomalaisten kautta taisin sivuillesi eksyä.
  On mielenkiintoista seurata Jenkeissä asuvaa ja samalla muistella omia muistoja sieltä. Kiitos sulle ja jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 23. Jos ihan rehellisiä ollaan... niin joo, luulin :D

  Mulla ei ole mitään aavistusta milloin ja miten eksyin tänne, mutta hyvän tovin olet jo Readerissa hengannut. Ulkosuomalaisblogit nyt sattuneesta syystä kuuluvat kiinnostuksen kohteisiin.

  Jatka samaan malliin, seuraavaksi hyökkää se 200k.

  VastaaPoista
 24. Olen uudenuutukainen seurailija, eksyin tanne kun etsin muiden amerikkalaisen puoliskon omaavien blogeja :)
  On ollut tosi hienoa seurata teidan matkaa, ja tosiaan niinkuin muut jo mainisivat, hallitset kirjoittamisen taidon erinomaisesti!

  VastaaPoista
 25. Haa, käsi on ny niin ylhäällä, ku käsi vaan voi olla. :D Jäin kiinni.

  Mäkin osallistun tähän haastehommaan, vaikka jos totta puhutaan, tommosten herkkujen ois syytä pysyä musta aika kaukana tai jopa sen "Rantakuntoon kesäksi 2025" -projektin onnistuminen alkaa näyttää toivottomalta...

  Mä en muista mistä tähän blogiin (tai siis siihen edelliseen, jos tarkkoja ollaan) eksyin. Siitä on liian monta vuotta. Kai mä vain etiskelin uutta kivaa luettavaa vailla aavistustakaan millaiseen helmeen lopulta törmäisin!

  Saatkin ison nipun ruusuja erityisesti siitä, että oot niin huisi persoona ja sun jutut käyvät pelottavan paljon yksiin omieni kanssa. Niin ja huumori ja kalija yhdistää meitä toki myös, kuten tunnettua. ;) Risuja saat vaan siitä hyvästä, ettet asu Oulussa. Se vaan on täydellisen väärin, ettäs tiiät. Ja ehkä vähän siitäkin, ettet välitä suklaasta. Toisaalta jääpähän enemmän mulle!

  VastaaPoista
 26. Apua, ei enää mitään muistikuvaa siitä, miten olen silloin joskus blogisi löytänyt. Joten jos saan suoraan vastata kysymykseesi, niin eksyin tänne tällä kertaa Google Readeristä!

  Ruusuja ihanasta mielenkiintoisesta blogista ja risuja kaikista näistä kiusauksista, mitä tänne aina pistät! :D Piiloon noin Skittlesit!!!!

  VastaaPoista
 27. Hei!
  Olin itsekin kaukosuhteessa aikoinaan (ja taas tälläkin hetkellä) ja etsin netistä blogeja asiaan liittyen. Halusin sananmukaisesti vertaistukea. Ja löysin sinun blogisi, ja luin sen kerralla läpi. En voinut lopettaa! Se oli niin koukuttava ja auttoi niin paljon. Siitä lähtien olen sinua seurannut ja blogisi on yksi lempiblogeistani ja olen niin onnellinen teidän puolestanne! (Ja salaa toivon, että yhtä onnellinen loppu on joskus meillä kaikilla:)

  VastaaPoista
 28. Vahvana veikkauksena tänne löytämisen suhteen on jonkun toisen blogin kautta. Ehkä. Mutta vuoden sisällä se on tapahtunut, sillä oma blogi täyttää kohta vuoden ja vasta silloin löysin muutkin blogit oikeasti.

  Ruusuja ehdottomasti blogin sisällöstä, kirjotustyylistä ja hyvin kerrotuista jutuista, oli aihe sitten mikä tahansa! Risuja liian harvakseltaan tuntuvasta päivityksestä ;) Sen siitä saa, kun tykästyy johonkin blogiin niin paljon, että haluaisi koko ajan olla päivittämässä, josko olisi jotain uutta tapahtunut :)

  VastaaPoista
 29. Taisin loytaa tanne Sannin blogin kautta, ei niinkaan kauan aikaa sitten.
  Ruusuja ihanalle kisulle. Risuja ei loydy kovasti miettimallakaan.
  p.s. extra mielenkiintoista oli lukea teidan talo ostoshommista (me olemme itse samassa jamassa talla hetkella, pitakaa peukkuja pystyssa meille)

  VastaaPoista
 30. Osallistun nimimerkilla Morgana.

  Loysin blogisi jotain kautta kun lueskelin muita ulkosuomalaisten blogeja... Lukaisin jossain vaiheessa vanhemmankin blogisi...ihanan romanttinen tarina teilla!!

  Itseakin kiehtoisi blogin pitaminen (asun kotiaitina Egyptissa), mutta toistaiseksi ei ole loytynyt aikaa...

  Ruusuja annan minakin - kirjoitat hauskasti ja elavasti elamasta rapakon takana (olen siella itsekin joskus kauan sitten viihtynyt au-pairina)...

  Hyvaa jatkoa teille !!!

  VastaaPoista
 31. Löysin sun vanhan blogin, kun ennen omaa jenkkivaihtoani (syksy 2009) etsin muiden kokemuksia yliopistovaihdosta Yhdysvalloissa. Taisin silloin yhden tai kahden illan aikana lukea läpi suunnilleen kaikki sun vanhan blogin postaukset, kun halusin tietää sun ja S:n tarinan. :D

  Tykkään ihan hirmuisesti sun blogista, koska kirjoitat hauskasti ja virheettömästi (inhoan yhdyssanavirheitä). Musta on edelleen kiva lukea Suomen ja Yhdysvaltojen kulttuurieroista ja pidän siitä, että kerrot omasta elämästäsi suht avoimesti, mutta et kuitenkaan raportoi jokaista syömääsi ateriaa. :)

  VastaaPoista
 32. Itsekin ulkosuomalaisena löysin tänne jonkun toisen vastaavan blogin linkkien kautta. Itseäni kiinnostaa miten muut ulkomailla asuvat arkeaan elävät ja miten Suomi ja suomalaisuus siinä rinnalla kulkevat. Terveisiä Englannista!

  VastaaPoista
 33. Jonkin ulkosuomalaisblogin kautta taisin tieni tänne löytää. Harmi vaan, en enää muista mistä blogista oli kyse.

  Blogisi on hirmu hauska ja mielenkiintoinen, entisenä ulkosuomalaisena on kivaa stalkata muiden ulkomaanelävien kuulumisia. :)

  VastaaPoista
 34. Enhän minä muista miten tänne päädyin mutta koukkuun jäin!

  Sinun tekstiä jaksaa lukea, se vie vallan mukanaan ja usein hihittelen itsekseni sun jutuille!
  Eniten kiehtoo ja kiinnostaa ihan normi elämä siellä rapakon toisella puolella!

  Tykkään!

  VastaaPoista
 35. Eksyin tähän blogiin aikalailla päivälleen tasan vuosi sitten olessani itse Yhdysvalloissa ja pohdiskellessani vaikeaa parisuhdettani silloiseen, amerikkalaiseen, poikaystävääni. Molemmat blogisi luin hujauksessa läpi ja voi kuinka paljon niistä olikaan vertaistukea! Lukeminen on ollu antoisaa ja voe tokkiinsa kö ehanata! Pie sammaa tahtia yllä!

  VastaaPoista
 36. Moikka, mä löysin sun blogin monta vuotta sitten kun etsin kaukosuhteeseen liittyviä blogeja. Seurasin teidän tarinaa ja se olikin kuin elokuvista:)..jossain vaiheessa lopetin blogien seuraamisen kun elämässä tapahtui niin isoja muutoksia ettei blogeiöuun jäänyt juuri aikaa. Viime viikolla muistin taas blogisi ja ilokseni löysin googlettamalla tämän varsin helposti. Luin putkeen kerralla viimeset puoö vuotta ja hyvin tuntuu menevän. Blogisi on hyvin kirjoitettu ja pilke silmäkulmassa. Teistä huokuu rakkaus toisianne kohtaan. Terveisin Roxy71

  VastaaPoista
 37. Morjens!

  Tähän blogiin päädyin sen Handbags and gladrags/whatever/enmuistamikäsesanaoli -blogin päätyttyä. Mistähän sen sitten löysin.. En edes muista. Muistan vaan että sen lukaisin läpi yhdessä yössä ja elin liikuttavasti läpi kirjoittamiasi tunteita ja vaikeuksia, vaikken itse vastaavia ollutkaan kokenut. On ollut mukava huomata, että olette päässeet (kliseisesti) vaikeuksien kautta voittoon!

  Olen myös itse asunut vuoden Ameriikassa, ja siksikin tätä on mukava lukea. Ja tietysti herkut rapakon takaa kiinnostaa aina ;)

  Risuja en osaa keksiä, ruusuja oivaltavista kirjoituksista joissa ei turhia kikkailla!

  -Johku

  VastaaPoista
 38. Eksyin blogilistan kautta. Älyn kivaa lukea niin toisenlaisesta elämästäsi Suomiperspektiivistä. Ajattelin muuten lähinnä siirappia..

  VastaaPoista
 39. Löysin tarinanne pariin vuonna 2008 syksyllä, kun itse huomasin päätyneeni amerikkalaisen kanssa etäsuhteeseen opiskelijavaihdon jälkeen - Googlehakusanana etäsuhde? :D
  Asuinpaikka on meillä muuttunut vastikään Oulusta Espooksi, mutta sun blogi saa mutkin kyllä innostumaan enemmän ja enemmän siellä asumisesta! Ehkäpä joku päivä..
  Ruusuja huumorista ja Keskilänsi-ylpeydestä!
  - Kristiina

  VastaaPoista
 40. Hei!
  Löysin tieni siihen edelliseen blogiisi jonkun toisen blogin kautta - ehkäpä se oli sellainen valokuvablogi Lontoosta?!
  Pidän elämänmakuisesta tavastasi kirjoittaa!
  Mitään moitittvaa ei ole - jatka kirjoittamista ja me kaikki jatkamme lukemista!
  Kiitos ja iloa!

  VastaaPoista
 41. Aloin aikoinaan lukea vanhaa blogiasi, jonne taisin eksyä blogilistan kautta mahdollisesti joihinkin kaukosuhteeseen tai monikulttuurisuuteen liittyvien hakusanojen kautta. Luin yhdeltä istumalta lähes koko blogin ja jatkoin seuraamista!

  Ruusuja hyvästä kirjoitustaidosta ja oikeakielisyydestä ;) sekä tavasta kuvata ihan arkipäiväistäkin elämää mielenkiintoisesti! Lisäksi olen ammentanut paljon vertaistukea sekä vanhasta että uudesta blogistasi. Ihailen kykyäsi kirjoittaa avoimesti teistä!

  :)

  VastaaPoista
 42. Heipähei! :) Eli eksyin jokin aika sitten ihan sattumalta, kun laitoin googleen hakusanoiksi yhdysvallat ja blogit. Sen jälkeen oonkin sitten tiiviisti seurannut kirjoitteluasi. Rakastan lähes kaikkea amerikkalaista (erityisesti ruokaa :D) ja on ihana lukea jonkun suomalaisen arjesta siellä. Blogisi piristää aina omaa päivääni. Kiitos siitä! :) Niin ja osallistun arvontaan nimimerkillä Vanillabean cheesecake

  VastaaPoista
 43. Voi kuuule, meikä lukenut sua jo vuodesta nakki ja papu, kun olit vaihdossa eli vanhasta blogista asti. Seurannut teidän tarinaa, eri vaiheita ja TE olette saaneet mut uskomaan, että rakkautta oikeasti on oleamssa (kato kyynistynyt tämmöi).
  Sulla on hyvä ote kirjoittamiseen ja nautin teksteistäsi. Whiii!
  -Oola (oolatus miukumauku gmail.com )

  VastaaPoista
 44. En yhtään muista, kauan olen blogiasi lukenut ja mistä tänne löysin. Vai olikohan se niin, että jollain hakusanalla löysin vanhaan blogiisi ja sitten sieltä tänne? No, miten vain, onneksi löysin itseni tämän blogin lukijoista jo heti ensi kättelyssä.

  Risuja, hmm. Tietysti olisi ihana, jos jaksaisit enemmän kirjoitella ja lisäillä vaikka kuvia, mutta en halua painostaa enkä tuhota luovuuttasi :) Ruusuja ehdottomasti siitä, että kirjoitustyylisi ja huumorintajusi on mahtavaa! :D

  ps, saisko vielä toivoa postaustoivetta? haluaisin tietää missä siellä uudessa kotimaassasi olet reissaillut ja missä haluaisit käydä? :)

  VastaaPoista