keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 16. luukku

Meillä on kuusen alla suomalaisia joululahjoja.

Ei tosin niitä, jotka matkasivat melkoisen hitaasti jo Suomen sisällä, vaan velipoika lähetti UPS:n kyydillä paketin viime viikolla, ja se saapui eilen ihan ehjänä perille. Se vanhempieni lähettämä paketti on kyllä jo tällä mantereella USPS:n huomassa. Jossain New Jerseyn ja Kansas Cityn (?) välillä.

Voin vain kuvitella, mikä kaaos paikallisella postilaitoksella tällä hetkellä on. Koska joulumatkustelua tulisi todellakin välttää, monet ovat päätyneet joululahjojen lähettämiseen, ja kaupoissa ryntäilyn sijasta tilaillaan nettikaupoista. Olen itsekin kokenut melkoisen piikin pikkuruisen nettiputiikkini tilauksissa. En ole mainostanut yhtään missään yli vuoteen, ja silti kaljakintaita on lentänyt ovesta ulos. Kuvat ruuhkautuneista lajittelukeskuksista ovat aika lohduttomia - varsinkin kun ottaa huomioon, että siellä on jumissa myös esimerkiksi reseptilääkkeitä. Ja Georgian senaattiäänestyslappuja.

Minun lähettämä lahjaloota on lähtenyt Tukholmasta viime viikolla, mutta Helsingissä sitä ei ole vielä rekisteröity. Kun tässä on enää vaivainen viikko aikaa päästä perille, niin en ole kovin optimistinen.

Täytyy vain hengitellä syvään ja olla tyytyväinen, ettei korona myöskään ole päässyt perille, meille eikä vanhemmille, ainakaan vielä. Tällä hetkellä tuntuu, että positiivisia testituloksia tulee oikealta ja vasemmalta, ja monen joulu meneekin nyt sitten karanteenipuuhissa. Onneksi kenelläkään tutulla ei ole kovin vakavia oireita, vaikka kyllähän maku- ja hajuaistin menettäminen näin joulun alla on aika ikävä vaiva.

Minulla onkin ollut päivittäisenä tapana käydä haistelemassa joulukuusta. Vielä tuoksuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti