perjantai 11. joulukuuta 2020

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 11. luukku

Tänäkin vuonna pääsin tuttuun tapaan lottoamaan, kuinka moni jouluvalosarjoista toimii. Arpaonni oli yllättäen vuonna 2020 erityisen huonoa. Joulukuuseen piti jo ostaa uudet valot, ja kun rupesin tänään viimeinkin virittelemään ulkovaloja, niin huomasin "ilokseni", että vain 1/4 valoista toimi.

Aika kesyä.

Joku tonttu näkyy ikkunasta.

En todella jaksanut lähteä kauppaan hakemaan uusia ulkovaloja, joten heitin ne vähäiset pelittävät tuikut vähän sinne päin roikkumaan ja taputin itseäni selkään. Ihan hyvin meni.

Noista hämäristä ja todella laadukkaista kuvista saattaa joku huomata, ettei meidän talo ole enää homeenvihreä. Maalautimme talon heinäkuussa heti Coloradon-reissun jälkeen. Projektille tuli ihan kiitettävästi hintaa, sillä lahoja lautoja piti vaihtaa melkoinen kasa, mutta pakko se oli tehdä, ennen kuin talo kaatuu niskaan.

Tässä niistä mädistä laudoista osa.

Vaihekuva pohjatöiden jälkeen.

Itse maalauspäivä oli erikoinen, sillä olimme jumissa sisällä koko päivän. Maalausporukka suojasi ikkunat muovilla, joten emme voineet edes vaklata, mitä ulkona tapahtui. Vähän sokkona valitun värin lopputulos jännitti, mutta tulihan siitä melko kiva.

Rakensimme takaovelle myös uudet rappuset,
jotka ovat tässä vielä vähän keskeneräiset.
Eikä tullut edes avioeroa.

Tätä väriä tuijotellaan nyt sitten toivottavasti seuraavat kymmenen vuotta. Ilme virkistyi aika lailla, vaikka maalivärin nimi onkin Lullaby, tuutulaulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti