maanantai 21. joulukuuta 2020

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 21. luukku

Tänään odotettiin innolla Saturnuksen ja Jupiterin linjautumista ns. joulutähdeksi. Kaivelimme kaukoputken esille, virittelimme sen tuohon etupihalle ja suuntasimme sen auringonlaskun jälkeen lounaaseen hieman naapuruston talojen yli Sky Mapia hyödyntäen. Jäimme odottamaan hämärtymistä.

Planeetat löytyivätkin kaukoputkella hyvin, mutta ehkä joko välineistössä tai kuvaajassa olisi toivomisen varaa, sillä tuloksena oli näin hienoja otoksia ikimuistoisesta, kerran elämässä tapahtuvasta ilmiöstä:

Ottakaa vain reippaasti yhteyttä, jos haluatte jonkun
ikuistamaan seuraavan jättiplaneetoiden konjunktion!

Tänään on koettu vähän muunkinlaisia jouluihmeitä, sillä sekä meidän lähettämä paketti kuin myös ympäri Kansas Cityä päivätolkulla seikkaillut vanhempieni lahjalähetys ovat nyt turvallisesti ja ehjinä perillä! En voi kuin ihailla meidän postityöläisten ahkeruutta ja tarmoa, sillä meidän postinkuljettaja on ajanut tätä katua edestakaisin pelkästään tänään monta kertaa, hakien välillä hyllystä autolle täytettä.

On melkein lottovoittajaolo, kun saimme laatikollisen joulumieltä Suomesta. Asettelen pian lahjat kuusen alle. Kuusen, jonka voisi ehkä pikkuhiljaa vaikka koristellakin.

Taitaakin olla käytännössä melkein lottovoiton näköiset mahdollisuudet, että paketit pääsivät perille.
Postilla on nyt tämmöiset ruuhkat ja siihen päälle sitten vielä henkilöstövajausta pandemian takia.
Kuva Twitteristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti