perjantai 21. joulukuuta 2018

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 21. luukku

Tänään onkin sitten ollut oikein tehokas päivä! Ainakin meikäläisen mittapuun mukaan.

On tehty porkkana- ja lanttulaatikot, sinapit, ruisrieskat (koska ohrajauhoja ei löytynyt tänä vuonna mistään lähikaupasta), ruåtsalainen vuokaruisleipä IKEAsta (piti oikein lisätä vettä ja ravistella minuutti) JA kinkku meni justiinsa uuniin.Pelailimme lasten kanssa hetken Super Mariota Nintendo Wiillä, ja jopa perheen pienin, 3-vuotias peluri, pääsi yllättävän pitkälle ihan omin avuin. Snif, mitkä geenit.

Äiti pärjäsi kuitenkin kaikista parhaiten. Jostain lihas(ulko)muistista se vain tulee. Samalla tavalla kuin jotkut vuosikausia (-kymmeniä...) sitten opitut pianokappaleet. Todella hyödyllisiä taitoja varmasti esim. työnhakutilanteessa.

Erityistaidot:
* Muistaa edelleen Super Mario Bros:n lisurit ja oikopolut
* Osaa soittaa Für Elisen ja Kuutamosonaatin melkein kokonaan ilman nuotteja
* Pystyy puhaltamaan ilmakuplia oikeasta silmäkulmasta niistämisen yhteydessä, eli osaa oikeastaan hengittää mm. veden alla, eli on melkein kala?

Olemme seuranneet tänään aika tarkasti uutisia, sillä liittovaltion toiminnat lakkautuvat jo kolmatta kertaa tänä vuonna, eikä tälläkään kertaa ole tietoa, kuinka kauan pelleily jatkuu. Toisin sanoen, emme tiedä, milloin Scotty palaa takaisin töihin, mutta sen tiedämme, että vaikka valtion työntekijöille on luvattu palkka takautuvasti menetetyiltä päiviltä, niin yksityiset valtiolle töitä tekevät tyypit, kuten Scotty, joutuvat joko kuluttamaan lomapäiviä sulun ajan, tai pitämään omaa palkatonta "lomaa".

Voi olla, että keskiviikkona miehen pitää käydä "töissä" sen verran, että käy viemässä valtion omaisuutta olevan läppärin heidän huostaansa ja palaa heti kotiin. Presidentti Trump haluaa ujuttaa budjettiin rahoituksen rajamuuria (jonka Meksikon piti maksaa...) varten ja on aiemmin ylpeillyt olevansa valmis pitämään liittovaltiota panttivankina sen saadakseen, mutta nyt väittää kaiken olevan demokraattien vika. Jospa tällä kertaa pattitilanne ei jatkuisi 16 päivää.

Voi huoh. Hyvää joulua.

Noh, olkoon. Me jatkamme kinkunpaistajaisia palapelin parissa. Meidän joulua ei politiikka pilaa; murehditaan tilannetta vasta sitten ensi viikolla, kun se on oikeasti ajankohtainen. Siihen asti voi hengitellä syvään oikean silmäkulman kautta.

Nämä mosaiikkipalapelit ovat tosi helppoja.
Not.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti