perjantai 7. joulukuuta 2018

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 7. luukku

Sainpas valot paikoilleen! Tavoistani poiketen ostin tänään jonkun hetkellisen mielenhäiriön vallassa värillisiä jouluvaloja. Minä, jouluvalo-Justiina, jonka mielestä mikään ei saa välkkyä, päästää ääntä, tai olla ilmalla täytettävä.


No, taitaa tuo meidän valoinstallaatio on silti vielä aika hillitty noihin meidän naapureiden sekametelisoppiin verrattuna. Jännästi sitä kuitenkin silmä tottuu, sillä vaikka tien toisella puolella on just niin amerikkalaisia riemunkirjavia viritelmiä kuin voi kuvitella, niin ne näyttävät jo ihan siedettäviltä. Tällä meidän kadulla on kuitenkin yksi tyyppi, joka vetää yleensä niin yli kuin olla voi pumpattavine barbaroineen. 

Käydään tänään perinteisellä heppakärriajelulla naapuruston ympäri. Ylilyövän naapurin piha näyttää pelottavan pimeältä, mutta lupaan silti tehdä tilannekatsauksen muiden asukkaiden jouluoksennuksista.

Jouluvalo-Justiina ei malta odottaa.

2 kommenttia:

 1. Kummasti sitä tosiaan silmä tottuu kaikenlaiseen, mitä on joskus vannonut aina inhoavansa. Meillä lapset halusivat huoneensa minikuuseen värivalot ja voi pojat kun ne näyttääkin kivalta :) Toistaiseksi talon ulkopuolinen valaistus hoituu vielä lämpimän valkoisilla valoilla (välttelen viimeiseen asti kylmän vaalean, lähes sinisen, ja lämpimän valkoisen yhdistelemistä. Ehkä pahin pet peeve kun näitä on pihamaalla sikin sokin..)
  -Jouluhörhö-Elina (harvoin kommentoin, mutta aina välillä käyn lukemassa tekstit. Varsinkin joulutekstit lämmittävät mieltä :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmiin valoihin minäkin vedän rajan! Ainakin vielä. :D Kiva, että kommentoit, minua aina naurattaa tuo "Jouluhörhö"!

   Poista