tiistai 18. joulukuuta 2018

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 18. luukku

Meidän ekaluokkalaisella on huomenna viimeinen päivä ennen talvilomaa, mikä tarkoitti tietysti tänään open lahjan valmistelua, koska mitään ei voi tehdä reilusti ennen viimetippaa. Ostimme eilen jo lahjakortin hänen lempikauppaansa, mutta napero halusi tehdä jotain itse, eikä kortti tällä kertaa kuulostanut hänestä tarpeeksi mielenkiintoiselta.

Kun ottaa huomioon kuusivuotiaan taitotason ja keskittymiskyvyn, niin äidin mielikuvitus oli vähän koetuksella. Päädyin lopulta lankatonttuihin, joita en ole itsekään tehnyt varmaan kahteenkymmeneen vuoteen.

Tytön (enimmäkseen) tekemä tyttötonttu oikealla.
Äidin räpeltämä kaksilahkeinen vasemmalla.

Hirveän tarkkaa hommaa! Samalla piti toki tehdä prosessista "Youtube"-video,
joka ei kylläkään koskaan näe päivänvaloa. Eipä se silti estä neitiä sanomasta
joka videon jälkeen "Remember to subscribe to my channel and give me a big thumbs up!"

Meillä oli kiva askarteluilta; siitäkin huolimatta, että daddy oli lapsuudenkaverinsa kanssa University of Kansasin korispelissä, eikä kukaan ollut viihdyttämässä kolmevuotiasta jantteria. Kaveri malttoi kuitenkin onneksi olla sotkematta käsitöitä, ja open lisälahja tuli valmiiksi ilman kriisejä.

Huomenna pitää muistaa pukea tytölle päälle yöpuku (tai muistaa olla vaihtamatta vaatteita?), sillä koulussa on viimeisen päivän kunniaksi pyjama- ja aamutossupäivä. Näitä teemapäiviä on silloin tällöin; joko koko koulun laajuisesti, tai palkintona omalle luokalle. Tänään esimerkiksi oli Grinch-päivä, ja lapsia kannustettiin pukeutumaan vihreään tai Whovillen asukkaaksi.

Cindy Lou Who.

Kymppiuutisten loppukevennys: Näyttääkö tämä lapsen koulusta kotiin tuoma piirustus kenenkään muun mielestä Mr. Hankeyltä?

5 kommenttia: