tiistai 8. joulukuuta 2015

Todella, todella ystävällinen jättiläinen nimeltä James

Eletään 1980-lukua. Justiinamainen taapero on nauttimassa lauantai-illan saunavuorosta vanhempiensa kanssa. Isä meinaa vähän turhautua, kun tyllerö jää jahkailemaan ovenrakoon. "Lämpö karkaa!" Pieni neiti selittää topakasti syynsä viivyttelyyn. Hänen ystävänsä Minttu, Ville ja Väkivaltainen haluavat myös saunomaan.

Matkataan ajassa Suomen itsenäisyyspäivään vuonna 2015. Eräällä kansascityläisellä takapihalla on jättiläinen nimeltä James, joka on todella, todella ystävällinen. Itsenäisyyspäiväbrunssilla olevat aikuiset kurkkivat ulos, mutta Jamesia ei näy, vaikka kaksi pientä neitiä kovasti häntä osoittelevatkin. Kun tulee kotiinlähdön aika, James-jättiläinen ahtautuu yllättäen kolmevuotiaan tyttösen ja hänen pikkuveljensä väliin Ford Focuksen takapenkille.

Kotimatkalla pitää käydä kaupassa. Taapero tahtoo mennä isänsä kanssa ostoksille, ja äiti jää nukkuvan vauvan kanssa autoon. Lapsi pyytää äitiä pitämään huolta Jamesista, jolla täytyy olla todella epämukavat olot pikkuauton takapenkillä.

Illemmalla lapsi närkästyy, kun vanhemmat eivät ymmärrä antaa Jamesille omaa annosta pastaa. Äiti ja isä selittävät, etteivät he olleet arvanneet, että heille tulisi jättiläinen kylään. Lapsi on vieraskoreampi kuin vanhempansa, sillä hän petaa Jamesille pienen nukensängyn, jossa jättiläinen nukkuu aamuun asti. "James, wake up. Good morning!" kuuluu yläkerrasta. Lapsi kantaa kutistuneen jättiläisen sylissään alakertaan, ja äiti ottaa kuvan.

James vasemmalla.

Jää nähtäväksi, kuinka pitkäaikainen vieras James on.

Allekirjoittanut ei ainakaan tunnusta nähneensä Minttua, Villeä ja Väkivaltaista viime aikoina.

8 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiinnosta... Mistä ihmeestä Väkivaltainen oli nimensä saanut?? :D Lapsen mielikuvitus on kyllä mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, en kyllä yhtään muista. :D Pitänee kysyä äidiltä, josko hänellä olisi jotain hajua. :)

   Poista
  2. No ei ole hajua! Tapasin hänet nimittäin ensimmäisen kerran siellä taloyhtiön saunassa, ja olihan se yllätys, että semmoinenkin vieras sinne tunkeutui. Nähtävästi hänkin oli kohtalaisen kokoinen, koska lauteille piti tehdä runsaasti tilaa. Ja myöskin hidas, koska isän piti pitää ovea auki melko pitkään.

   Poista
 2. Väkivaltainen :D naurattaa jostain syystä ihan hirveästi. T anonyymi L

  VastaaPoista
 3. Haha! :D Itselläni oli mielikuvituskavereina "Hali" ja "WC-Ankka", jotka myös serkkuni näki. Halista tuli myöhemmin Hadi, kun opin sanomaan D-kirjaimen.

  VastaaPoista