maanantai 23. joulukuuta 2019

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 23. luukku

Useinhan käy niin, että kun lapset aloittavat koulun/päiväkodin/kerhon/tms., niin heillä alkaa sairastelukierre. No, meillähän tämä meni sillä tavalla, että lapset ovat olleet oikeastaan täysin terveitä viime aikoina semisti tukkoista nenää lukuunottamatta, kun minä taas huomasin tänään kesken päivän kurkun ja korvien taas kutittelevan vähän niin kuin siihen malliin. Vedän tässä parhaillaan justiinsa C-vitamiinia kaksin käsin. Toivoa se on epätoivokin.

(Joidenkin) Presidentti Trump määräsi huomisen kansalliseksi ja samalla palkalliseksi juhlapäiväksi valtion työntekijöille, mutta meille alempikastilaisille, eli sopimustyöntekijöillehän se tarkoittaa ommoo lommoo tai palkatonta, jos lomatunteja ei satu olemaan. Minä olin ottamassa kyllä aaton muutenkin vapaaksi, mutta muutama työkaveri oli aika näreissään, kun joutui pakkolomalle, sillä toimisto on kiinni. On jotenkin outoa käsittää, että aatto on monelle vielä ihan normaali arkipäivä, kun taas minulle se on se päivä. Onneksi saimme vähän kotiläksyjä, joita voimme halutessamme tehdä ja laskuttaa, joten lomia ei tarvitse lopulta montaa tuntia käyttää, kunhan tekee muuten pitkää päivää.

Meidän lapset ovat tällä hetkellä anopin ja appiukon luona serkkuineen, ja me tulimme isännän kanssa juuri katsomasta uusinta Star Warsia. Kello on 23:11 aatonaattona, enkä ole paketoinut vielä yhtäkään lahjaa (paitsi toki ne Suomeen jo aikoja sitten menneet). Mies laittoi juuri perinteisen jouluelokuvan Die Hardin pyörimään, joten täytynee ruveta pakettirumban kimppuun. 


Eiliset rieskasotkutkin pitäisi varmaan viimeinkin imuroida lattialta.

Meille tulee miehen sisko perheineen aamupäivällä kylään, joten jospa siihen mennessä olisi kaikki lahjat kääritty ja jauhot imuroitu. Ehkä tässä ehtii nukkuakin pari tuntia!

Ai niin. Nuorempi koira oli syönyt melkoisen kasan viime vuonna tekemiäni kuusenkoristeita. Tarvitseeko joku vielä rukkasia näin viime hetkellä pukinkonttiin?

1 kommentti:

  1. Vain vähän myöhässä luin tässä joulukalenterisi alusta loppuun. Onnea työpaikasta! Oma ennen muuttoa syntynyt aie oppia lisää mantereen alkuperäiskansoista on edelleen pitkälti aikeen tasolla, joten toimesi kuulostaa sitäkin mielenkiintoisemmalta.

    Aika meno sulla koko joulukuun, mutta varmasti kannatti kinkkuineen ja graavilohineen (ja jalkapalloineenkin!) Hyvin sä vedät, oli hauska lueskella. :)

    VastaaPoista