maanantai 2. joulukuuta 2019

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 2. luukku

Ensimmäinen kokonainen työviikko alkoi. Viime viikollahan tosiaan juhlittiin kiitospäivää, ja perjantaille tarjottiin ommaa lommaa, joten otin tarjouksen vastaan. Pehmeästä laskusta oli varmasti hyötyä!

Meidän nuorempi jantteri aloitti kokopäiväisen esikoulun/päivähoidon jo kaksi viikkoa sitten, ja sisko (ja samalla me vanhemmat) oli niin onnekas, että pääsi samaan paikkaan koulunjälkeiseen hoitoon. Pikkuinen bussi hakee lapsen koulusta ja vie hoitopaikkaan syömään välipalaa/tekemään läksyt/leikkimään, ja minä käyn sitten hakemassa lapsukaiset viiden maissa, riippuen siitä, kuinka nopeasti löydän itseni luolan syövereistä ulos.

Onneksi saan töistä ihan palkkaakin, sillä aivan ilmaista tuo päivähoito ei täällä päin ole. Maksoin juuri äsken viime viikon laskun, $328,70. Siihen sisältyy siis ukkelin kokopäiväinen ylläpito viideltä päivältä (vaikka itse paikka oli kiinni torstaina ja perjantaina pyhien takia), isosiskon iltapäivähoito, ja 13 dollarin lisämaksu keskiviikolta, jonka hän vietti hoitopaikassa koulun kiinniolon takia.

Hyvää joulua!

Tämän takia meillä on mietitty pitkään ja hartaasti minun töihinpaluuta, mutta eiköhän tässä plussalle onneksi jäädä. Erityisesti henkisesti, sillä on ollut aivan ihanaa tuntea itsensä aikuiseksi. Ryömin välillä jossain aivan ihmeellisissä pohjamudissa, kun täysin miehen varassa oleminen pelotti, vaikka ei tuo uskaltaisi minua jättää (paitsi sillä tavalla lopullisesti, mutta eipä edes mietitä semmoisia). Epävarmuus omasta tulevaisuudesta ja työmarkkinoilla pärjäämisestä oli aivan kamala mörkö, ja luulen, että moni kotiäitinä "uraa" tehnyt tunnistaa tunteen.

Lapset ovat onneksi ihan aikuisten ja lasten oikeasti rakastaneet hoidossa olemista! Pikkuäijä on oikein nukkunut siellä päikkäreitä, syönyt salaattia (!!), saanut kavereita ja oppinut, mitä parilliset ja parittomat numerot ovat. Erinomaisesti alkaneen uuden arjen kunniaksi kävimme lasten kanssa ensimmäisen viikon päätteeksi katsomassa Frozenin jatko-osan.


Voitte arvata, mitä lauluja meillä on sen jälkeen laulettu. Korkealta ja kovaa.

Loppukevennykseksi vielä eilisen Chiefs-Raiders-ottelun kooste:

Tilanne ensimmäisen puolikkaan jälkeen: 21-0 Chiefseille.

Lopputulos: 40-9. Chiefseille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti