sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 22. luukku

Koska uuni oli varattu eilen kinkulle, tälle päivälle jäi kaikenlaista muuta paistelua. Kaiken valmiiksi suunnitellun lisäksi päätin tehdä aamulla vielä arabialaisen maustekakun. Huomasin jääkaappia tonkiessani, ettei minulla ollut tarpeeksi kermaa laatikoita varten, ja halusin vielä toisen lantunkin, koska kaapissa ollut oli niin pieni, joten lähetin miehen kauppaan. Halusin kuitenkin hyödyntää aamupäivän tunnit edes jotenkin tehokkaasti, joten sekoittelin kakkutaikinan ja tökkäsin sen paistumaan uuniin.

Ennen kuin pääsin laatikoiden kimppuun, aloittelin ohrarieskataikinan. Keittelin lantut ja porkkanat ja raastoin punajuuret (teemme tänäkin vuonna rosollin sijasta punajuurilaatikkoa), graavasin lohen ja pidin rieskataikinaa hengissä uunin vapautumista odotellessa. Aika uskomatonta, kuinka monta kattilaa ja kulhoa sain siinä ajassa likaiseksi.

Oli ihan kamalan hankalaa olla nakertelematta laatikoiden nurkkia.

Kun keittiö oli sotkettu ja siivottu perusteellisesti monta kertaa, istahdin sohvalle katsomaan Star Warsien kahdeksatta episodia muistin virkistämiseksi, sillä huomenna mennään katsomaan yhdeksäs. Muisti virkistyi siinä sitten sen verran, että äkkäsin, että minunhan piti viimeistellä lahjasukkatilauskin. Onneksi siinä ei kauaa ns. nokka tuhissut.

Nyt katsellaan Chiefsien toivottavasti voitokasta peliä. Huomenna on vielä töitä, mutta sitten käymmekin joulun viettohon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti