torstai 12. joulukuuta 2019

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 12. luukku

Pee-äm-äs on tainnut hellittää otteensa, sillä tänään oli ihan mielettömän hyvä päivä. Tunsin taas olevani ihminen. Oli myös sellainen olo, että olen oikeastaan oppinut aika paljon sitten ensimmäisen työpäivän. Pystyn tekemään jo hyvinkin itsenäisesti töitä, vaikka toki välillä täytyy vielä tarkentaa ja tarkistaa, etten vain tee alusta asti päin persettä.

Tuo ennen niin nirso mieheni yllätti minut tällä viikolla tuomalla Aldista (vähän samanlainen saksalainen kauppa kuin Lidl) kukkakaalin kotiin. Tänään siitä tehtiin sitten uunissa paahdettuja "siipiä" buffalokastikkeessa (ja olihan siinä vähän seassa valkosipulia ja chili-rouhettakin) ja kukkakaaligratiinia. Ja kaikki meni, viimeistä murua myöten. Scotty pyysi, että nämä lisättäisiin meidän vakkari-illalliskiertoon.

Kukkakaalia, oliviiöljyä, valkosipulia, suolaa, chiliä ja 235C 15-20 minuuttia.
Päälle buffalokastiketta!

Perinteinen gratiini emmentalilla.

Meillä ollaan oltu tällä viikolla vähän köhäisiä ja nuhaisia, joten kohta kutsuu sauna. Niskat eivät myöskään varmasti suutu lämmöstä -- ovat hiukan äreissään pöydän ääressä kököttämisestä ja painavien laatikoiden siirtelystä. Onneksi tuo mies on tykästynyt kukkakaalin lisäksi saunomiseenkin.

Huomenna on vaivaiset neljä tuntia töitä, ja sitten alkaakin viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti