perjantai 8. joulukuuta 2017

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 8. luukku

Asumme naapurustossa, jossa on monien kammoksuma HOA, eli asunnonomistajayhdistys, joiden säännöt vaihtelevat naapurustosta toiseen. Joissakin tuntuu olevan aika tiukka kyttäämismeininki, ja säännöissä määrätään jopa verhojen värit, mutta meillä on onneksi aika rentoa. Mitään turhaa nipottamista ei tässä kuuden ja puolen vuoden aikana ole tullut vastaan, mutta toisaalta naapurusto on myös pysynyt siistinä ehkäpä juuri säädösten ja niitä noudattavien asukkaiden vuoksi.

Maksamme joka vuosi HOA:n vuosimaksun, joka on tässä naapurustossa 350 dollaria. Hintaan kuuluu uima-altaan käyttöoikeus (ja sen sekä yleisten piha-alueiden huolto ulkopuolisen tahon toimesta) ja näin joulukuussa hevoskärryajelu naapuruston ympäri.

Usein on käynyt niin, että meillä on ollut muita menoja heppailun aikana, mutta viime ja tänä vuonna aikataulut ovat olleet suosiollisia ja olemme päässeet puoleksi tunniksi heinäkasojen päälle kuuntelemaan kavioiden kopsetta ja ihastelemaan ja ihmettelemään naapureiden joulukoristeluja.

Monet ovat hyvällä maulla toteutettuja, toiset... Niin.


Nuo kaksikerroksiset puhallettavat barbarat kavereineen näkyvät meidän takapihalle oikein mainiosti. Kärryajelulla moni tuntui pohtivan, millainen sähkölasku näillä naapureilla mahtaa joulukuussa ollakaan. Etupiha ei ole juurikaan hillitympi.


Lapset olivat silmät ja suut pyöreänä koko ajelun ajan, ja kun sen jälkeen pääsivät vielä silittelemään jättiheppoja, niin olihan riemu katossa. Tästä puhutaan varmasti vielä pitkään.

Minulle kokemuksen kruunasi lämmittely kunnon löylyissä. Sauna, aah.

2 kommenttia:

 1. Barbarat, uh!!! Itselle tuo olisi jokapäiväinen helevetti. Sitä kun pitää hillitystä enemmän. Täällä alkaa näkyä jouluvaloja, naapuri on päättänyt ilahduttaa sellaisilla sykkivillä taatustinäistäsaavähintäänepilepsian-valoilla. Sydämentykytyksiä, ylimääräisiä ja paljon.
  Kyllä ne inspiraatiot ja ideat sieltä tulevat, kaikki ajallaan. Hyvää joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Täällä on monella laservalot, jotka tekevät kuvioita seinään, ja joillakin musiikki raikaa pihalla. Onneksi ne ei tänne sisälle näy/kuulu. Tykkään kanssa hieman tuommoisesta, hmm, hillitymmästä. Mutta makunsa kullakin! :D Hyvää joulun odotusta sinnekin!

   Poista