lauantai 16. joulukuuta 2017

Ulkosavolaisen joulukalenteri: 16. luukku

Jouduin antamaan Scottylle tänään jo yhden joululahjan (itse asiassa toisen - ensimmäisen lipsautin jo reilu kuukausi sitten), kun mies ähräsi vaikeassa (lue: mahdottomassa) kulmassa akkuporakoneensa kanssa. Olin tilannut pukinkonttiin taivutettavan jatkeen poralle, ja kun se kerran tänään tuli ihan oikeasti tarpeeseen, niin kävin hakemassa sen lahjapiilosta ja ojensin sen remonttireiskalleni. Kovin oli mieluinen. Onneksi siellä lahjapiilossa taitaa olla vielä pari lahjaa aattoakin varten.

Remppailu oli tänään muutenkin päivän sana, sillä minä pintakäsittelin (viimeinkin...) ammenurkkauksen paneloinnin, ja taisinpa minäkin saada joululahjan etukäteen, sillä Scotty vetäisi keittiösaarekkeeseen pitkään haaveilemani sähköt. Saarekkeelle oli asennettu jo ilmeisesti taloa rakentaessa omat johdot, sillä kellarin katossa ja suoraan saarekkeen alla oli valmiiksi kannellinen rasia, jossa luki "island", mutta keittiöön asti sieltä ei virta vielä tullut. Piti siis hieman porailla, vedellä lisää piuhoja ja asennella pistorasiaa. Sen semmoista.

Slow cookerissa porisee. Vielä kun saisin jostain keittiöön uudet tasot. No, joku päivä sitten.

Nyt istuskellaan olohuoneessa kynttilänvalossa, siemaillaan proseccoa ja katsellaan amerikkalaista jalkapalloa. Olisimme saaneet lauantai-iltana poikkeuksellisesti pelattavaan peliin ilmaiset liput, mutta kutsu tuli sen verran lyhyellä varoitusajalla, ettemme olisi varmaan löytäneet enää lastenvahtia. Emme tosin edes yrittäneet, sillä näin viimeisenä viikonloppuna ennen joulua oli tarpeeksi tekemistä muutenkin.

Olisihan tuolla ollut mukava taas olla huutamassa ääni käheäksi. Vähemmän mukavaa olisi ollut toipua koitoksesta koko huominen päivä. Parempi siis näin. Go Chiefs!

2 kommenttia:

  1. Ihailen teidän remontti-intoa ja taitoja! Olen monesti miettinyt, että kuinka yleistä itse-tekeminen ja remppaaminen USA:ssa on vai onko sun suomalaisuudell siihen vaikutusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :) Vaikea sanoa, kuinka yleistä tämä hölmöily on, koska tunnen aika paljon DIY-porukkaa, joista osa on suomalaisvaikutteista, mutta osa taas ei. Täällä saa tehdä laillisesti enemmän noita vaarallisempiakin (sähkö, putki) juttuja itse, mutta toisaalta täällä on myös helppo löytää osaajia tekemään pikkujuttuja verrattain edullisesti. Meidän perheen kohdalla suurin vaikuttaja on varmaan pihiys, eli jos edes kuvitellaan osaavamme tehdä jotain itse, sitähän kokeillaan. :D

      Poista