perjantai 29. huhtikuuta 2016

Perinneperjantai: Apua yllättävältä taholta

Vappua edeltäneellä viikolla rahaongelmiimme tarjoutui apua hieman yllättävältä taholta, ja Scotty valmisteli ison päätöksen tekoa. Minä opponoin, join viiniä aurinkoisella rannalla, listasin syitä, miksi halusin miehen Suomeen, ja välttelin pakkaamista. Viimeiset hetket Vaasassa alkoivat olivat käsillä, ja uuden elämän alku häämötti horisontissa.

Kaivelen perjantaisin vanhaan blogiini tallennettuja kaukosuhdemuistoja. Aiemmat osat löytyvät täältä.


Torstai 24.4.2008 klo 01:36

Rikas mies jos oisin...

Raha. Yleinen vaihdonväline, valuutta. Sen voi vaihtaa hyödykkeisiin eli palveluihin ja tavaroihin. Näin väittää Wikipedia. Ja oikeassa on. Sen voi myös vaihtaa vakuutukseen ja elämiseen Suomessa. Jos sitä olisi.

Käytiin eilen pitkä keskustelu siitä, milläs ihmeellä täällä sitten oikein elettäisiin. S:llä on säästöjä, kyllä, mutta se haluaisi ymmärrettävistä syistä pitää tilillään vähän varoja ihan kotiinpaluutakin silmälläpitäen. Vaikka yhtälöstä poistettaisiin tuo vakuutushässäkkä (josta johtuvia kuluja emme vielä tiedä varmaksi), elämiseen menisi silti paljon rahaa, kuten kaikki tietävät. Omat tuloni eivät tule syksyllä olemaan mitenkään päätähuimaavat, joten minun varoilla ei pitkälle pötkitä. Siksi S tutkii nyt työmahdollisuuksia. Mitähän esteitä me seuraavaksi keksitään?

S:n sisko kysyi minulta eilen, miksen vain mene sinne opiskelemaan. Syy #1: S:llä on opiskelupaikka täällä, minulla ei siellä. Syy #2: Minulle olisi äärimmäisen tärkeää, että S oppisi tuntemaan perheeni kunnolla. Ja tietysti toisinkin päin. Syy #3: On melkoisen todennäköistä, että tullaan tulevaisuudessa asumaan Yhdysvalloissa. Pysyvästi. Ihan sen vuoksi olisikin oikein lystikästä, jos S asuisi kanssani Suomessa vähän aikaa, ennen kuin minä jättäisin perheeni ja ystäväni tänne. Pysyvästi. Syy #4: Vähän sama kuin edellinen: koska olen itsekäs. Ja kuinka monesti tällainen mahdollisuus tarjoutuu?

Mutta tuo raha... Maksaisin niin mielelläni kaiken, koska on hyvin todennäköistä, että jossain vaiheessa tulen elämään täysin S:n siivellä. Senpä takia olenkin päättänyt voittaa Lotossa tänä viikonloppuna 4 700 000 euroa.

Lauantai 26.4.2008 klo 02:00

Äidin pikkupoika menee muille maille?

En pidä pakkaamisesta. En matkaa varten, enkä varsinkaan muuton takia. Tänään olen tehnyt jälkimmäistä, ensin mainittu on edessä reilun viikon päästä. Yllättäen se ei tunnukaan niin kamalalta ajatukselta.

Hoidin eilen viimeisen velvollisuuteni kandivaiheessa pois alta, kun toimin opponenttina. Sen jälkeen oli aika sopiva hetki lähteä istumaan merenrantaan syömään patonkia ja juomaan viiniä, varsinkin kun keli helli meitä ja aurinko piti lämpimänä iltayhdeksään asti. Oli todella kiva päivä.Kotiin päästyäni juttelin vielä S:n kanssa pari tuntia, vaikka olin nukkunut juuri sen verran edellisenä yönä. Kai minä siitä vähän tykkään, kun puolitajuttomana vielä jaksan ja haluan viettää aikaa luurit korvilla.

Olihan minulla ihan asiaakin, ei ollut tarkoitus tulla lätisemään turhia. S:n äiti onnistui nimittäin yllättämään meidät. Se ei ole koskaan ollut mitenkään liian innostunut S:n Suomi-suunnitelmista. S on hänen nuorimmaisensa, ja äiti on ollut iloinen, että S asuu taas häntä lähellä.

S oli saanut tänään sähköpostia äidiltään. S:n äiti oli ottanut selvää vakuutusasioista ja puhui vielä sellaisesta mahdollisuudesta, että S:n vanhemmat maksaisivat vakuutuksen. Olin vähintäänkin yllättynyt. S:n äiti ei halua menettää omaa pikkuistaan, eikä isä pidä siitä ajatuksesta, että S jättäisi hyväpalkkaisen työnsä. Ja nyt he olisivat valmiita maksamaan vakuutuksen ja mahdollistamaan S:n opiskelun Suomessa!

S:n äiti kertoi minulle kylläkin joulukuussa kyyneleet silmissä, miten hän oli huomannut jo yli vuosi sitten, miten paljon S:lle merkitsen. Äiti oli melkein kannustanut poikaansa jättämään itärannikolle muuton väliin ja katsomaan, mihin meidän juttu olisi edennyt. Silloinhan se jäi parin kuukauden tuntemisen jälkeen ihan kesken. Se ei vain olisi ollut millään tavalla järkevää, joten S lähti, eikä äiti estellyt. En estellyt minäkään.

Nyt äiti olisi siis auttamassa meitä, vaikka se tarkoittaisi sitä, ettei äiti paljon poikaansa näkisi pariin vuoteen. Tuntui aika hyvältä. S saakin tukea kotoaan.

Tiistai 29.4.2008 klo 21:41

Väsynyttä vappua

Ei sitä näin "vanhana" enää näköjään jaksa. Vappuputkea nimittäin. Vaikka tässä on ollut sopivasti välipäiviä, silti tuntuu, että kisaväsymys iskee ennen varsinaista loppukoitosta, huomista. Voi voi.

Siihenpä ne voivottelut tällä kertaa jäävätkin. S on nimittäin pistänyt töpinäksi Suomi-suunnitelmiensa kanssa. Juuri äsken se lähetti sähköpostia jollekin vakuutusyhtiölle ja eilen se täytteli vähän papereita Kuopioon. Papereita, joilla se virallisesti ottaa vastaan opiskelupaikan. Aika hurjaa.

Puhuttiin eilen, että käytäisiin yhdessä Dallasissa tai Chicagossa oleskelulupahakureissulla. Oltiin vähän puhuttu road tripistä, ennen kuin S sai hyväksymiskirjeen. Nyt voitaistiin lätkäistä kerralla kaksi kärpästä littanaksi. Kärpäsparat.

Niin, ei mulla sitten vissiin muuta. Hauskaa vappua!


P.S. Viikon päästä olen matkalla sinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti