torstai 14. huhtikuuta 2016

Hukkapaloja

Monenmoinen hulina on jäänyt blogin puolella aivan pimentoon. Tässäpä parhaita paloja meidän keväältä:

Mökkisauna on kuin Death Star - operational


Helmikuussa urakoitiin saunan parissa sen verran paljon, että päästiin heittämään ensimmäiset löylyt. Tarkoitus oli ihan vain testata saunaa pikaisesti, mutta lopultahan siinä kävi niin, että helmikuisena ja hyisenä yönä hullut suomalaiset ja niiden hupsut amerikkalaiset puolisot saunoivat tuntitolkulla puolivalmiissa saunassa. Talviturkitkin tuli siinä samalla hävitettyä.

Scotty teki saunaan oven, minä kahvat. Aika reilu työnjako, minusta.

Itse saunan puolelta puuttuu enää lattialistat ja alalauteelta pari seetrilankkua. Pukuhuone onkin sitten vielä aivan alkutekijöissään, ja ulkoa vielä vähän keskeneräiseen ja puoliksi maalattuun rakennukseen könytään porrasjakkaraa apuna käyttäen. Hyvällä mallilla, kuitenkin. Pääasiahan on, että saunomaan pääsee!

Suomirokkia kurkku suorana, Suomirokkia Kansas Cityssä


Maaliskuussa tanner tömisi, kun suomalaiset ja amerikkalaiset rokkimöröt tunkeutuivat Uptown Theateriin katsomaan Sonata Arcticaa ja Nightwishiä. Keikkaa ennen käytiin täyttämässä kuvut kadun vastapäätä sijaitsevassa uudessa skandinaavisessa ravintolassa. Ruokalistalta löytyi paljon tuttuja makuja, kuten graavilohta, lakkaa ja (ah, uppopaistettuja) juureksia, kuten lanttua ja punajuurta.

Sonata Arctica rokkasi meikäläisen mielestä oikeastaan kovempaa kuin pääesiintyjä Nightwish, vaikka eipä heidänkään setti mitenkään huono ollut, vaikka äänentoisto-ongelmista hieman alkuun kärsivätkin. Jos kemiläiset metallimiehet jostain syystä sattuvat lukemaan tätä, niin se oltiin sitten me, jotka niin rytmikkäästi ja suomalaisella aksentilla rallattelivat: "Tallulah, Tallulah, Tallulah!"

Spontaani patiopäivitys


Huhtikuun alussa testasimme, kuinka paljon tavaraa mahtuu pieneen Hiaceen Kia Sorentoon, kun päätimme eräänä hitaana sunnuntaina formulat katsottuamme lähteä vähän ruåtsalaiseen huonekalukauppaan. Takapihan betonilätyskäpatio oli ollut jo jonkin aikaa tyhjillään, sillä veimme maaliskuun alussa vanhat kalusteet mökille. Keli oli niin loistava, että ketutti istua sisällä, mutta takapihallakaan ei oikein voinut, joten eipä auttanut muuta kuin ryhtyä tuumasta toimeen. Mieluilemani kalustesarja oli sopivasti tuntuvassa alennuksessa, joten kuvittelin saaneeni hyvän diilin, vaikka lovi lompakkoon tulikin.

Vastaus on paljon. Paljon tavaraa mahtuu.

Rustiikkinen pöytä löytyi omalta pihalta. Vanha viskitynnyrinpuolikas oli ehtinyt toimia rikkaruohojen kukkaruukkuna ja muurahaispesänä jo monta vuotta. Suunnitelmissa oli rakentaa siihen uusi pöytätaso, sillä olin varma, että pohja oli maatunut tai lahonnut käyttökelvottomaksi aikoja sitten. Yllätykseksemme koko hökötys oli kuitenkin vielä oikein hyvässä kunnossa, ja perusteellisen putsauksen jälkeen se pääsi ansaitsemalleen eläkkeelle.

Poika on tullut kotiin


MLB:n ja samalla koko maailman mestari Kansas City Royals aloitti urakkansa uutta kruunua kohti samana päivänä, kun me tahkosimme IKEAn kalusteiden parissa. Valitettavasti emme päässeet paikan päälle katsomaan kauden avajaisia, mutta jo seuraavana perjantaina istua törötimme Kauffman Stadiumilla.

Keli ei hellinyt samalla tavalla kuin avajaisiltana, ja yritimme pysyä parhaamme mukana lämpiminä. Kylmä tuuli kiersi stadionia, mutta lapsukaisilla ei ollut mitään hätää - Olavi nukkui lämpöisen karhupukunsa sisällä, ja Iita kääriytyi viltin sisään. Seitsemännen vuoroparin jälkeen meikäläisen nenänpää oli sen verran kylmä, että ajoimme nopeasti lähellä asuvien ystävien luokse katsomaan pelin lopun. Sauna oli jo valmiiksi lämmin.

6 kommenttia:

 1. Ekat löylyt omassa saunassa ja vielä pulahdus järvessäkin, sauna on siis "vihitty" käyttöön! Ihanan tunnelmallinen kuva :)
  On ihanat kalusteet myös patiolla! Sanoo hän joka on tuollaisia just halunnut myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on tosiaan nyt ajettu sisään! ;) Saunottiin Scottyn kanssa perjantaina taas yömyöhään. On se aika ihana paikka! :)

   Kävin eilen ostamassa tuohon takapihalle vielä pari Marimekko-tyynyä. Nyt kelpaa. :) Ja hei, eiku Ikeaan shoppailemaan!

   Poista
 2. Mä olen niin kade tuosta saunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se melkoinen Suomi-keidas keskellä Keskilänttä. :)

   Poista
 3. Minäkin kaipailen Bloggeriin tykkäysnappulaa. :)

  VastaaPoista