lauantai 27. helmikuuta 2016

Arkinen haaste, osa 3

Perjantai 26.2.2016 (Arkihaaste 3/7)

Olin heti aamusta tarmoa täynnä, sillä kauan odotettu tyttöjen saunailta oli enää vain tuntien päässä. Olin järjestänyt itselleni ohjelmaa koko päiväksi, sillä puhtaiden pyykkien Himalajaa oli vajutettava koreista kaappeihin, kolme tyhjää cd:tä vaativat täytteekseen Suomi-iskelmää, joka raikaisi myöhemmin saunan kaiuttimista, ja olinpa lupautunut huolehtimaan illanistujaisten jälkiruokapuolestakin.

Kun leivonnaiset olivat uunissa, saimme ikäväksemme kuulla, että yksi tyttönelikkomme jäsen oli päätynyt petipotilaaksi äkäisen ja äkillisen mahapöpön vuoksi, joten illalla meillä olisi vajaa naisitus. Harmitti.

Pikkuruisia tuorejuustomustikkapiirakoita kaurahiutalepohjalla.

Koska olin tuhlannut päivästä aivan liian suuren osan kokoelmalevyjen koostamiseen, viikkailin hätäisesti lasten vaatteita, ennen kuin Scotty tuli töistä ja vapautti minut illaksi ja yöksi lapsivastuusta. Autoin ennen karkaamistani miestä kuitenkin valmistelemaan taloa meille evakkoon tulevia miehiä ja lapsia varten.

Vähän kuuden jälkeen olin määränpäässäni, ja kuohuviinipullo poksahti auki. Koska illan pääpaino oli saunassa eikä hellan ääressä hikoilu, ruokapuoli koostui naposteltavista, kuten juustoista ja graavilohileivistä.Illan ja yönkin aikana tuli jälleen kerran pistettyä maailman asiat järjestykseen, laulettua äänihuulet väristen niin Kikkaa, Ressua kuin Hectoriakin, ikävöityä ehkä ihan pikkuisen kotiväkeä, mutta samalla nautittua omasta ajasta.

Niin, ja valvottua aamuviiteen.

5 kommenttia:

 1. MISTÄ SÄ OLET SAANUT KUNNON RUISEIPÄÄ?! Nimim. epätoivoinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverin pakastimesta (eli Suomesta). :( Ootko kokeillut pahimpaan himoon meikäläisen cheattireseptiä? Ruisleipäset

   Poista
  2. Mä olen syönyt jotain sinne-päin-ruisleipä jota joskus täällä saattaa tulla vastaan. Ja hapankorppua :D Mutta voi luoja mitä antaisin kunnon ruispaloista!

   Poista
  3. Mutta noita ruisleipäsiä pitää kyllä kokeilla!

   Poista
  4. Juu, ei paikalliset "ruis"leivät ole oikein mistään kotoisin! Noista minunkin ruisleipäsistä puuttuu oikeastaan se happamuus, mutta kyllä niillä pahimmat vieroitusoireet selättää. :)

   Poista