perjantai 7. helmikuuta 2014

Talvipaukku

Täällä on taas talvi. Winter Blast 2014 oikein, paikallisuutisten mukaan. Tulihan sitä lunta, ja pakkastakin on tällä viikolla ollut ihan reippaasti (vahingosta viisastuneina ei sentään olla kärsitty jäätyneistä putkista), mutta että Winter Blast... Ihan normitalvi!

Tiistaiaamuna pilkotteli vielä nurmikko.
Illalla ei enää korsia näkynyt.
Me saatiin virallisten mittausten mukaan puolessa vuorokaudessa 11 tuumaa (28 cm) lunta. Kova tuuli pyöritteli siitä sitten komeita nietoksia. Skandaalinhakuisissa paikallisuutisissa pakkasessa seisotetut toimittajat tökkivät viivotinta hankeen, ja komeimmat lukemat saatiin yllättäen aura-autojen aikaansaamista kinoksista. "Katsokaa, miten paljon tässä ihmisen tekemässä kasassa on lunta!"

Mies oli tiistain kotona, sillä toimistorakennus päätettiin sulkea jo maanantai-iltana. Mitään leppoisaa lomapäivää tästä lumipäivästä ei kuitenkaan tullut, sillä päätettiin tehdä veroilmoitus. Moni hyödyntää ammattilaisen apua, mutta me turvauduttiin jo kolmatta vuotta peräkkäin nettisovelluksen. Kyllähän me nokkelat ja nohevat osataan!

Ja joka vuosi päädytään rapsuttelemaan ja pudistelemaan päitä. Valtion ja kahden osavaltion ilmoitusten täyttelyyn meni taas monta tuntia ja pari olutta. Onneksi ei tullut mätkyjä, joten päästiin edes ihan hyville tuntitaksoille.

Nautiskelullekin jäi kuitenkin pari minuuttia aikaa:
Lämmikkeeksi chiliä (con carne).
Tänä viikonloppuna juhlitaan kolmekymppisiä oikein pitkän kaavan mukaan. Aloitettiin itse asiassa jo eilen, sillä halusin järjestää lauantaiselle synttärisankarille, eli Scottylle, edes jonkinlaisen yllätyksen. Käytiin lapsukaisen kanssa "alkossa" ostamassa paikallisen panimon, Boulevardin, Chocolate Ale -olutta, joka tuli eilen kauppoihin, ja monessa paikassa se myytiin loppuun parissa tunnissa. Haluttua tavaraa, siis. Illalla tein ensimmäistä kertaa ikinä fondueta (kiitos iskä reseptistä!), ja sitä hotkittiinkin sitten upouudesta retropadasta, jonka ostin lahjaksi itselleni miehelle.

Tänään meillä on synttärinaapurin ja Scottyn yhteiset 30-vuotispirskeet, ja huomenna lähdetään vanhaan college-kaupunkiin Emporiaan toteamaan, ettei ollakaan enää kaksikymppisiä.

Paitsi minä olen, ja aion siitä kyllä mainita joka käänteessä.

15 kommenttia:

 1. Oijoi, hauvakuva ois ehtaa joulukorttiainesta ens jouluksi! Toi lumihippukuorrute kruunaa koko homman. :) Ja ruokakuvasta tuli samantien nälkä, vaikka just mukamas söin, röh röh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usva kantoi kyllä melkoisen määrän lunta sisälle aina ulkona käytyään, eikä ujostellut levittää sitä ympäriinsä! ;)

   Eiku syömään, perjantai sentään! Voisin itekin kaivella jääkaapista jotain, vaikka/koska pitäisi siivota...

   Poista
 2. Kaytko muuten toissa talla hetkella ollenkaan vai oletko ihan kotiaitina? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kotiäitinä olen vielä. :)

   Poista
  2. Ok. Onko siella ollut vaikea muuten loytaa suomalaisena toita? Sullahan oli kandin tutkinto, niin arvostetaanko sita/ootko kaannattanyt sen todistuksen englanniksi?

   Poista
  3. Mulla oli työpaikan saannissa ihan varmasti apua suhteista, sillä yksi kaveri suositteli minua. Piti toki silti käydä haastattelussa ja loikkia muiden esteiden yli. :)

   Noin yleisesti voisi sanoa, ettei suomalaisuudesta ole haittaa, kunhan kielitaito on ok (ja meillähän yleensä on!). Työkokemusta arvostetaan melkein enemmän kuin tutkintoja tai niiden sisältöä. Korkeakoulututkinto on silti aina plussaa, ja ite sain omalta yliopistolta suoraan englanninkielisen todistuksen, joten ei tarvinnut erikseen käännättää. :)

   Poista
  4. Okei :) Kiva kuulla positiivisia kokemuksia kun itella edessa tyonhaku. Tai no...ensiksi viisumiprosessi (ja tyoluvan hommaaminen)

   Poista
  5. Oi, kovasti tsemppiä viisumiprosessiin! :)

   Poista
 3. Voihan verot... Me ollaan edellisvuosina marssittu papereiden kanssa H&R Blockiin, kun minulla oli vielä tuloja, veroja ja veronpalautuksia Suomesta (ja USA:sta). Mutta tänä vuonna pitäisi olla niin helppo nakki, että tehdään itse. Meidät tuntien se jää tosin jonnekin viimetippaan ja vie koko päivän (eikä ole yhtään helppoa).
  Nam, tuo chili näyttää kutsuvalta! Onneksi on lounasaika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan käytetty H&R Blockin nettisovellusta. :) Mekin käytiin ammattilaisen luona ekana vuonna muuton jälkeen, koska oli tosiaan noita tuloja ja menoja Suomesta (plus muita monimutkaisuuksia), mutta nyt ollaan onneksi pärjätty omin neuvoin ja virtuaalisen avun kanssa. Täälläkin kuviteltiin, että tehdään tänä vuonna veroilmoitus nopsaan ja katsotaan sit leffa, kun lapsi nukkuu, mutta eeeeeeeeei...

   Perhana, pitääkö tässä itekin ruveta syömään! ;)

   Poista
  2. Osaatteko viisaat kertoa, miten nuo Suomen veronpalautukset täällä päässä korjataan, kun ne saadaan vasta sitten, kun ilmoitus täällä on jo tehty. Eli mitä lomakkeita siihen pitää erikseen täyttää?

   Poista
  3. Äh, en valitettavasti osaa neuvoa. :/

   Poista
 4. Veroilmotus..... argh! No, onneks meilla on taalla tyonjako etta mina keraan kaikki tarvittavat paperit yhteen paikkaan ja mies tekee. suomessa kun asuttiin niin mina tein veroilmotukset ja hoisin, vakuutusasiat ja pankkijutut ja kaikki muut kielen takia. Taalla mies on paavastuussa veroista ja pankkijutuista. Ja mieheni tuntien veroilmoitus tehdaan viimetipassa meillakin.
  Ja onpa teilla tullut lunta. Meilla tuli kanssa 40cm 12 tunnissa. HUH! Sita sai kayda lykkimassa vahan valia. Onneksi nayttaisi silta etta tanne sunnuntaille luvattu iso myrakka ei oliskaan niin iso vaan selvittaisiin sellaisella normaaliannoksella lunta. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimetipassahan ehtii vielä oikein hyvin! ;)

   Täällä tuprutteli eilen vielä pikkuisen lisää lunta (ei sentäs 40 senttiä 12 tunnissa, huhhuh!), mutta loppuviikoksi lupaillaan jo reilua 10 lämpöastetta. Eipä tähän ailahteluun näköjään totu!

   Poista