torstai 19. toukokuuta 2016

Ihan kybällä

Luvusta kymmenen on tullut viime aikoina maaginen. Pakkomielle. Saanen selittää.

Työtavoitteena tasaluvut

Minimityötuntimääräni on kymmenen per viikko (max. 29), ja sen täyttyminen on kummitellut mielessä erityisesti niinä viikkoina, kun töitä on ollut tarjolla vähänlaisesti, ja olen joutunut käytännössä päivystämään tietokoneella, jotta saisin kympin täyteen. Viime aikoina hommia on kuitenkin ollut ihan tehdä asti, ja koska saan päättää itse työaikani ja kuinka paljon/vähän teen akselilla 10-29 h, olen kurkotellut korkeuksiin ja tuplannut vaadittavat tunnit. Tällekin viikolle tunteja on kasassa jo 17,5, vaikka huomiota on pitänyt jakaa myös lapsille ja jääkiekolle (ihanaa, Leijonat, ihanaa!), ja veikkaanpa, että puristan vielä ne "puuttuvat" 2,5 tunteroista huomenna. Kympit paukkumaan!

Jaksamista juoksulenkille

Facebook muistutteli eilen minua siitä, kun hiprakkapäissäni uhosin juoksevani kymmenen kilometriä ennen kuin täytän kolmekymmentä. Ja senhän tein. Vaikka juoksukunto ei ole vielä ihan entisellään raskauden laiskottelun jälkeen, niin edistystä on tapahtunut, ja vitonen menee jälleen verrattain helposti. Hölkkäsinpä viime viikolla 6,5 km, ja olo oli lenkin jälkeen niin hyvä, että mieleen hiipi varovainen ajatus kymppikuntoon tähtäämisestä, vaikka siitä taidetaankin olla vielä aika kaukana. Koska en kerralla sitä vielä pysty ainakaan täysin tajuissani juoksemaan, tyydyn tällä hetkellä siihen, että reippailen viikossa vähintään yhden vitosen, ja jos elämä sallii, kaksi, eli yhteensä kymmenen kilometriä.

Kannustava kahle

Ostin talvella Scottylle synttärilahjaksi aktiivisuusrannekkeen, ja koska rakastan antaa lahjoja, tilasin sellaisen silloin itsellenikin. Odotin meidän joko kyllästyvän koko vempeleeseen nopeasti tai ottavan homman tosissaan, ja jälkimmäinen uhka ja mahdollisuus toteutui. Meidät löytääkin nykyisin usein humppaamasta olohuonetta edestakaisin, koska päivän tavoiteaskelmäärä ei ole täynnä. Ja se tavoite? 10 000 askelta. Päivittäisen kymppitonnin ansiosta olo on parempi ja persaus ehkä hitusen kiinteämpi, mutta ihan parastahan tässä on se, että minulla on pidempi tavoiteputki päällä kuin Scottylla, joten en todellakaan voi jättää päivän askelia ravaamatta, ettei 41 päivän putkeni vain katkea.

Tuo piikki? Sehän on Rockfest ja 21 712 askelta, joista osa saattaa olla tanssisellaisia. Tänään pitää tepastella vielä 7 700 askeleen verran.

Kun pään päällä pilven lailla väijyvät kympit on saatu pois päivä- tai viikkojärjestyksestä, olo on mitä mainioin. Vaikka en varsinaisesti ennenkään ole istuskellut täysin tyhjänpanttina, nyt tuntuu, että olen tehnyt jotain, saanut jotain aikaiseksi. Auttanut laskujen maksamisessa (tai mahdollistanut uuden telkkarin ostamisen rikkoutuneen tilalle banaaninostoreissulla). Kohottanut kuntoa ja vireystasoa.

Vaikka kotiäiteys on tärkeää ja vaativaa hommaa, sen saavutuksia ei voi mitata millään pikaisella mittarilla. Niistä hedelmistä nautitaan (toivottavasti!) myöhemmin. Senpä takia onkin ollut aika hienoa pystyä lyömään pöytään ihan konkreettisia numeroita ja taputella itseään olkapäälle. Antaa itselleen kympin kustakin kympistä.

6 kommenttia:

 1. Täälläkin kerätään askelia. Luku 10000 on se maaginen mullakin ja ylimääräisenä porkkanana toimii se, että olen yhdistytänyt Fitbittini vakuutusyhtiöni "palkinto-ohjelmaan". Aina säännöllisin väliajoin saan ilmaisia leffalippuja tai muita lahjakortteja näillä askelilla ja muilla terveysjutuilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuohan on hienoa! Kukahan rupeaisi sponssaamaan mulle palkintoja tepastelusta? :D

   Mutta ihan vakavissaan, on kyllä ollut hyvä, kun on tämmöinen virtuaalinen persiillepotkija. On tullut liikuttua paljon enemmän, kun on "pakko". :)

   Poista
 2. Kivasti kirjoitettu! Minua on aikaisemminkin kiinostanut tuo sinun työ. Pystytkö yhtään avaamaan minkä tyyppistä se on? Kotona lasten kanssa olisi kiva että olisi joku homma mitä tehdä, mutta Suomessa ei kyllä taida vastaavia mahdollisuuksia olla. Tietysti tuo tuo varmasti myös erilaisen stressiaspektin mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisesti ja lyhkäisesti sanottuna arvioin hakusanojen relevanssia ja semanttista yhteyttä mainoksiin sekä mainosten/sivustojen laatua. Käytännössä siis tuijotan tietokoneen ruutua päivät pitkät (joskus lyhyet). :) Kyllähän tuo työ on lisännyt oman kiiretekijän tähän arkeen, mutta toisaalta tuntuu kyllä palkitsevaltakin tehdä jotain muutakin näkyvää, kuin siivota ja vaihtaa vaippoja. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Varmasti on palkitsevaakin. Ainakin meillä tuon siivoamisen näkyvyys on hyvin lyhyt aikaista :). Siksi tyydytys siitä jää pieneksi.

   Poista