perjantai 20. toukokuuta 2016

Perinneperjantai: Baseballia ja beer pongia

Pari juttua. Royalsien peleissä käy nykyisin enemmän kuin kourallinen ihmisiä, ja "aikaisin Emporiasta Kansas Cityyn lähteminen" tarkoittaa puolenpäivän sijaan aamukahdeksaa.

Koska olin reissussa nelisen viikkoa, ehdimme elää ihan normaalia arkea. Tai niin normaalia, kuin se nyt kaukosuhteessa voi olla. Scotty kävi töissä, ja minä yritin lukea päivisin pääsykokeisiin siinä kovin hyvin onnistumatta. Pidemmän yhdessäolon vuoksi ei tarvinnut keuhkota jokaisesta minuutista, eikä pelätä lähtöä, ainakaan akuutisti.

Kaivelen perjantaisin vanhaan blogiini tallennettuja kaukosuhdemuistoja. Aiemmat osat löytyvät täältä.


Torstai 14.5.2008 klo 16:30

Let's Go Royals!

Kavin tuossa asken vahan Keskilannen auringon hellittavana. Meinasin eilen jo valittaa, miten vuosi sitten oli paljon lampimampaa, ja nyt vain satelee vetta ja tuulee. Okei okei, vuosi sitten oli lahemmas 30 astetta lamminta, nyt ei ihan siihen ylleta, mutta aurinko paistaa pilvettomalta taivaalta, lampotila on 24 astetta, eika tuulesta ole tietoakaan, joka on nailla leveyksilla aika harvinaista. Joten en valita.

Siitahan on kohta tasan vuodenpaivat, kun pakattiin Soilen kanssa laukut ja palattiin Suomeen. Ajateltiin kavaista S:n kanssa Emporiassa perjantaina, joka myos sattuu siis olemaan kotiinpaluun vuosipaiva. Nyt paasen sen kunniaksi palaamaan hetkeksi toiseen kotiin. Kyllapa se aika rientaa.

Eilen paasin ensimmaista kertaa elamassani baseball-peliin. Kansas City Royals vs. Detroit Tigers. Kotivoitto tuli, ja ymmarsin pelin loppuessa lajista paljon enemman kuin ennen pelin alkua. Jouduin myos selittamaan ihan pari kertaa suomalaisen ja amerikkalaisen pesapallon eroja. Kylla siina riitti uteliailla ihmettelemista. Juteltiin myos mm. glogista, kun ennestaan tuntemattomalla vierustoverillani oli kokemusta sen juomisesta.


Peli aluillansa ja lopuillansa.

Ei kai tassa sen kummempaa. Kohta taidan lahtea takaisin ulos istuskelemaan ja odottamaan S:n kotiutumista. Se sai eilen (taas) ylennyksen. Taitaisi olla pian aika kertoa lahtoaikeista, ennen kuin pistavat sen johtamaan koko puljua.

Illalla katsotaan taas, kestaako perheidylli jaakiekon vaikutukset.

Maanantai 19.5.2008 klo 16:46

On the Sunny Side of Life

Huh helletta. 29.9 astetta. Istuin reilun kaksi tuntia ulkona lukemassa paasykoekirjaa ja olen nyt ruskeampi kuin ikina. Saalittavaa, mutta totta.

Viikonloppuna riitti hulinaa. Perjantaina kaytiin Emporiassa tapaamassa tuttuja tarkoituksella ja sattumalta. Aloitettiin ilta meksikolaisella ruoalla ja margaritoilla. Jaettiin S:n kanssa vahan isompi kulhollinen jaahileista mansikkajuomaa.

Tuo isompi on meidän. Pienempi on keskikokoinen margarita.

Ilta sujui odotusten mukaisesti. Paastiin pelaamaan shuffle boardia ja biljardia, mika on aina mukavaa. Harrastettiin myos jonkin verran bar hoppingia ja tormattiin vanhoihin tuttuihin. Enimmakseen Beer:30:ssa, tietenkin.

Aamulla, tai no puolen paivan aikoihin, kavaistiin viela haukkaamassa Pyramid Pizzan antimia (Bonezeja, mmm...), ennen kuin piti lahtea takaisin Kansas Cityn suuntaan. Syyna aikaiseen lahtoon oli S:n kaverin valmistujaiset, joihin meidan piti ehtia. Ehdittiinkin melkein ajoissa. Vietiin lahjaksi 31,52 dollaria, pankin kirjekuoressa. Siita riitti riemua pitkaksi aikaa.

Eniten riemua taisi kuitenkin riittaa beer pongin takia. Meno oli kuitenkin yllattavan rauhallista ja leppoisaa.



Sunnuntaina nukuttiin ensin vahan kisavasymysta pois. Kisoista puheenollen, lauantaina piti tietysti kuunnella pronssiottelu, ennen kuin paastiin juhlimaan mitaan valmistujaisia. Ottelun jalkeen S viestitteli Suomeen kannykallani. Kyseli, joko siella ollaan valmiita hanen tuloaan varten. Takaisin tuli myonteinen vastaus.

Eilen kaytiin viela S:n vanhempien luona illallisella, kuten sunnuntaiperinteeseen kuuluu. Tata ennen S:n isa ehti laksyttaa poikansa puhelimessa sen vuoksi, ettei tama ollut soittanut aidilleen koko viikolla. He nakivat kylla tiistaina ja sahkopostiakin olivat lahetelleet, mutta se nyt ei vain ollut tarpeeksi. Eilen minut sitten velvoitettiin valvomaan sita, etta S nyt sitten muistaa soittaa talla viikolla.

Tallaista taalla. Mukavaa, onnellista yhdessaoloa. Tylsaa luettavaa, mutta oikein kivaa elettavaa. Onneksi lahto ei ole vielakaan lahella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti