torstai 13. elokuuta 2015

Mies vastaan mehiläiset, eli kuvia mökiltä

Tuntuu vähän typerältä julkaista jälkeen-kuvia, kun mm. lattialistat ja hyllyt puuttuvat, ja vanhat, rumat sälekaihtimet rumottavat vielä paikoillaan, mutta koska minulla ei ollut eilen mitään muuta tekemistä sillä aikaa, kun mies veteli vesijohtoja uusiksi ja suututti pesällisen mehiläisiä, otin mökistä kuvia.

Muistin virkistämiseksi - tältä siellä näytti:

Sininen kokolattiamatto ei valitettavasti (?) pääse kuvissa oikeuksiinsa.
Murica!
Paniikissa otettu ennen-kuva, kun työt olivat jo alkaneet.
Tällä hetkellä tilanne on tämä:Kuvasta huomaa aika hyvin, kuinka mäkinen mökkitontti on.
Kaltevaa lattiaa halkonut railo näkyy vieläkin, mutta on se ainakin ummessa.
Mitäpä on tullut siis tehtyä? Kuukausi sitten kerroin siihen astisesta edistymisestä, ja onpa sitä urakoitu sen jälkeenkin, sillä laipiota (ja ikkunoita ja keittiöntasoa...) lukuunottamatta loputkin sisäpinnat ovat saaneet uuden maalipeitteen, ja niitä näkymättömämpiäkin hommia on puurrettu mm. uusien vesijohtojen ja toimivan hanan muodossa.

Sisustussuunnittelija saisi varmasti slaagin, sillä olemme yhdistelleet surutta entisten omistajien jättämiä kalusteita ja kellareistamme löytyneitä kamppeita. Mökki sai Suomen-tuliaisina mm. räsymaton ja savustuspöntön, ja viime viikon huippulöytö oli viidelläkympillä lunastettu vähän käytetty jääkaappi, johon Turun Sinapit saa säilöön. Olemme vältelleet tavaran uutena ostamista, sillä mökki on mökki, ja aivan präniköitä kamoja onkin vain ihan muutama, kuten vedenkeitin ja tiskirätti.

Työ- ja hankintalista on edelleen aivan loputon. Nyt, kun mökki on sisältä asuttavassa kunnossa, on aika keskittyä ulkohommiin, kuten mökin maalaukseen ja terassin kunnostukseen - kylläpä se saunakin jo kummittelee takaraivossa. Pian ollaan kuitenkin (toivottavasti!) siinä vaiheessa, että voimme puuhastella, jos huvittaa, ei, koska on pakko.

Mieluumminhan sitä keskittyy nauttimaan jo niistä tehdyistä parannuksista ja hikoilun tuloksista kuin siihen, mikä on vielä pielessä.

Maisemissa ei onneksi ole mitään valittamista.

Joskus juuri parikymmentä mehiläisenpistoa saanut, ympäri tonttia pörriäisiä pakoon juokseva mies kuitenkin ilmestyy pilaamaan nekin. Aina ei voi voittaa.

8 kommenttia:

 1. Tuleepa nättiä, kodikasta ja valoisaa😊Mä jättäisin sälekaihtimet, pesisin ne vaan kunnolla. Tuollaiset vanhat " toimistokaihimet" ovat nyt taas muodissa, niitä näkee usein sisustus lehdissä. .😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisaa siellä tosiaan nyt on - varsinkin, kun pestiin vuosien moskat ikkunoista pois (taisi niitä kyllä jäädä vielä jäljellekin). ;) Nuo valkoiset sälekaihtimet varmaan jäävätkin, mutta isommissa ikkunoissa olevat hököttimet eivät toimi kunnolla. Amerikkalaisissa sälekaihtimissa on typerä mekanismi, joka jumittuu normioloissakin, ja näissä ikivanhoissa kaihtimissa käyttömukavuus on noin nolla ja jumittuvuus sata. :)

   Poista
 2. Anni, kuulostaa käteviltà kaihtimilta;) No, hyvää jälkeä tulee joka tapauksessa😊

  VastaaPoista
 3. Ihana mökki ja maisema! Minustakin mökillä kuuluu näyttää mökiltä ja käyttää mökkivaatteita :). Peukut jääkaappilöydölle ja Turun sinapille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! :) (Näytän kyllä yleensä ihan yhtä mökkiläiseltä mökkivaatteineen täällä kotonakin, "sivistyksen" parissa...)

   Poista
 4. Voi miten ihanan valoisaksi muuttui mökin ilme maalauksen jälkeen!
  Kyllä tuolla passaa vapaata viettää :)
  Nuo pörriäisten pistokset ei kyllä ole mukavia, onneksi miehesi ei ole allerginen pistoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään itekin! :)

   Jälkeenpäin selvisi, että ärhäkät pörriäiset olivatkin yellow jackets, eli ampiaisia. Anoppi kauhistui kuullessaan, että miestä oli pistetty, sillä Scotty oli kai saanut pienempänä aika hurjan allergisen kohtauksen. Nyt ei kuitenkaan tullut pientä turvotusta kummempaa. :) Tulipa testattua lapsenkin allergia, kun myrkytyksestä selvinnyt harhailija päätti tintata neitiä etusormeen. Siitäkin selvittiin pelkällä säikähdyksellä (ja pusulla ja laastarilla).

   Poista