keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kolkytkuus

Joko olette kyllästyneet raskauspäivityksiin? Ei se mitään, niin minäkin.

Eilen rikkoitui se rajapyykki, 36 viikkoa (ja yksi päivä), kun saan ilokseni alkaa ravata lääkärissä koko ajan. Aluksi näin lääkäriä neljän viikon välein, sitten kahden viikon välein viikosta 30 lähtien, ja nyt joka viikko. Mitään kokoarviota vauvasta ei ole tehty eikä tehdä, joten ellei jotain kummallista tapahdu ennen synnytystä, näen tyypin seuraavan kerran sitten ihan livenä. Kuten itsekin raskaana oleva lääkärini totesi: "It's just a waiting game now."

Vaikka tämä kuluva raskaus on ollut erittäin rutiininomainen ja yllätyksetön niin minulle kuin lääkärillekin, niin vakuutusyhtiön kanssa puljaamiselta ei silti olla vältytty. Kirjoitin aiemmin, miten petyin, kun en päässyt Suomessa ilmeisesti automaattisesti tehtävään 12 viikon ultraan, koska vakuutuksemme ei olisi hyväksynyt tällaiselle riskiryhmään kuulumattomalle suoritettavaa "turhaa" tutkimusta, vaan vajaan 700 dollarin lasku olisi jäänyt täysin omasta pussista maksettavaksi.

Uusin selkkaus liittyy pumppailuun. ACA:n, eli tuttavallisemmin Obamacaren, astuttua voimaan jokaisen vakuutuksen on tarjottava tuleville äideille rintapumppu, yksi per raskaus. Moni äiti palaa töihin (viimeistään) ruhtinaallisen 12 viikon, usein palkattoman, loman jälkeen, ja imettämistä on hankala jatkaa ilman pumppua, joten sen kannustamiseksi meillä mammoilla on mahdollisuus ostaa tai joissain tapauksissa vuokrata lypsykone vakuutuksen piikkiin.

Kaikki vakuutukset eivät kuitenkaan maksa kaikenlaisia imuttimia. Jotkut korvaavat vain manuaalisen pumpun, jotkut perusmallin automaattisesta, kun jotkut taas kattavat satojen dollareiden deluxe-mallit. Vaikka en olekaan palaamassa työelämään, ajattelin hyödyntää tämän edun. Yllätyin iloisesti, kun kuulin, että muuten niin kökkö vakuutuksemme korvaisi aika pramean automaattipumpun. Sain kahden valtuutetun myyjän nimen, joihin yhteyttä ottamalla voisin valita itselle mieluisen vekottimen, ja he vuorostaan ottaisivat yhteyttä lääkäriini reseptiä ja valtuutusta varten ja toimittaisivat pumpun kotiovelle asti. Helppoa.

Eilen välittäjäfirmasta tuli sähköpostia, että vakuutustietojen kanssa oli häikkää. Kun saimme ne selviteltyä, saimme tänään paluupostia, jossa ilmoitettiin, ettei vakuutus korvaisi sitä hieno(hko)a pumppua, jonka olimme valinneet, vaan pelkän perusmallin. Niin, ja lääkärille pitäisi soitella ja pyytää heitä faksaamaan (ei sentään morsettamaan) pumppuresepti firmalle.

Tämän hetken tiedolla kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta huomenna on uusi päivä.

Eipä tämä elämä onneksi pelkkää vakuutusviidakkoa ole. Ihanaiset ystävämme järjestivät meille viikonloppuna baby sprinklen, eli baby showerin pikkuveljen. Panimolla, oluttynnyrien keskellä. Oli todella rennot pirskottelut, joihon miespuolinenkin kansa oli tervetullutta. Väki viihtyi, kun tarjolla oli herkullista pienpanimo-olutta ja taivaallista pizzaa. Saimme sprinklemäiseen tapaan lahjaksi kasan vaippoja ja kosteuspyyhkeitä, mutta saipa pieni mies paljon muutakin.

Lahjakasseista paljastui mm. muumia, business casual -asua, Royals-aivopesua ja toivottavasti ei toteen käyvää ennustusta luonteenlaadusta.

Noista pienistä vaatteista meinaa tulla vähän vauvakuume.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti