tiistai 2. joulukuuta 2014

70 miljoonaa

Scotty toi tavoistaan poiketen kauppareissulta lottolappusen, jossa oli pari koneen arpomaa riviä. Toisella niistä voisi voittaa 70 miljoonan potin. Mies laittoi lipukkeen jääkaapin oveen muistuttamaan olemassaolostaan ja kiusoittelemaan kaikilla mahdollisuuksillaan. Mitähän tekisin, jos voittaisin lotossa?

En periaatteessa haluaisi muuttaa tästä talosta pois, koska amerikkalaisesta "Johnson County beigestä" lähiötalosta on vuosien saatossa tullut vähemmän amerikkalainen hartiat kipeyttäneiden maalaussessioiden ja rakennusprojektien ansiosta. Lottovoitolla voisi viimeinkin pistää lattiapinnat uusiksi, ostaa IKEAsta keittiön ja rakentaa kellariin saunan. Palkata jonkun ajamaan nurmikkoa. Kyllä kelpaisi.

Toisaalta olisi kiva muuttaa jonnekin, missä pääsisin kävellen useampaan paikkaan, enkä olisi niin (uuden) auton orja. Vaikkapa Mission Hillsiin. Onhan se vähän fiinimpää aluetta, mutta jos ostaisi sieltä sen ihan vaatimattomimman talon, vaikka miljoonalla. Voisihan senkin remontoida itselleen mieluisaksi. Voisi jopa palkata sisustussuunnittelijan ja muutaman urakoitsijan -- itse voisin mennä hoidattamaan jo valmiiksi kipeitä hartioita hierojalle ja käydä vain tasaisin väliajoin varmistamassa, että jättiremontti etenee aikataulussa ja kaikki on tehty huolella ja siististi. Jos työnjälki ei miellyttäisi, kirjoittaisin äkäisen palautteen nettiin kaiken kansan luettavaksi ja palkkaisin uuden porukan.

Mission Hills olisi siitäkin kiva, että vaikka se on lähellä varsinaista Kansas Cityä, jonka julkiset koulut ovat aika huonot, niin se kuuluu vielä Kansasin vauraimpaan piirikuntaan Johnson Countyyn, jonka koulut ovat hyviä. En haluaisi laittaa lasta yksityiskouluun, koska siellä voisi pienelle ihmiselle tulla helposti vähän etuoikeutettu olo. Olisi hyvä pitää jalat maassa.

Mission Hillsistä olisi lyhyempi matka lentokentällekin, jossa tulisi käytyä nykyistä useammin. Voisin lentää Suomeen useamman kerran vuodessa mukavasti ykkösluokassa ja nukkua makuuasennossa. Hieronnassa viimeinkin kuntoon hoidetut hartiat kiittäisivät. Lentokentilläkin voisin mennä siihen lyhyempään jonoon ja saisin parempaa palvelua. Jos lentojen kanssa tulisi ongelmia, voisin yöpyä lentokenttähotellin sviitissä ja tilata huonepalvelusta kuohuviiniä rauhoittamaan hermoja.

Toki haluaisin matkustaa muutenkin. Scottykaan ei varmaan olisi töissä, joten voisimme viettää osan vuodesta järvenrantahuvilallamme Minnesotassa ja vuoristomajallamme Coloradossa. Mukaan lähtisi tietysti hoitaja, joka huolehtisi lapsesta sillä aikaa, kun me vanhemmat kävisimme after skissä ja shampanjaillallisella viiden tähden ravintolassa. Ilman varausta olisi toki hankala saada pöytää, mutta platinum-luottokorttia vilauttamalla sekin onnistuu. Voisimme ihan rauhassa ottaa useamman lasillisen Dom Perignonia, sillä oma kuski veisi turvallisesti kotiin.

Urheilutapahtumat katsoisin aitiosta, eikä ratkaisevien otteluiden liput enää lipuisi sormien välistä. Super Bowlissa kävisin joka vuosi ja jääkiekon MM-kisat kävisin katsomassa paikan päällä. Lapsella olisi tässä vaiheessa melkein pakko olla mukana matkustava kotiopettaja, koska sen julkisen koulun vieressä oleva Mission Hillsin miljoonatalo olisi talovahdin nautittavana suurimman osan vuodessa, kun me jetsetteilisimme. Jos se talovahti julkeasisi kutsua räkänokkakavereitaan meille kylään, antaisin potkut heti, ilman irtisanomisaikaa.

Olisi varmasti hankala tietää, kuka on oikeasti ystäväni, eikä vain rahojeni perässä, joten ystäväpiiri pitäisi varmaan pistää kokonaan uusiksi. Kim Kardashian kyllä vaikuttaa vähän pääkopastaan ontolta, mutta Kimillä on sen verran rahaa omasta takaa, ettei yrittäisi hyötyä miljoonistani, joten uskoisin, että voisimme sopia olevamme sydänystäviä. Kuinkahan äkkiä kyllästyisin paparazzeihin?

Ehkäpä olisi parempi, jos lottomiljoonat menisivät sivu suun. Minusta tuli kusipää jo pelkästä ajatuksesta.

2 kommenttia:

  1. Hahhaa :). Me jännitettiin viikonloppuna, koska mun sisko oli voittanut jostain Euro Jackpotista rahaa, mutta ei tiennyt kuinka paljon, kun se meni suoraan tilille. Ehdittiin jo suunnitella koko suvun Karibianlomaa ja monenlaista muuta lystiä, mutta kun kävi ilmi, että voittosumma oli 1,68 euroa niin jäi sitten haaveeksi ;)

    VastaaPoista