perjantai 5. joulukuuta 2014

Rennyn, Kyöstin ja Annin lapset

Jatko-osa itsenäisyyspäivän kunniaksi, olkaa hyvä.

*****
Rennyn lapsi: Beyoncé Liberty Harlin

Renny kertoi kaikille ilouutisen raskaudesta heti, kun sai siitä itse tietää. Kasvavasta mahasta otettiin Rennyn kaasutakan edessä vaihekuvia, joita Renny lähetti ystäville, sukulaisille ja hyvänpäiväntutuille; erityisesti Suomeen, sillä Suomen-sukulaiset olisivat varmasti ylpeitä Rennyn upeasta pötsistä ja kaasutakasta.

Renny halusi antaa lapselleen kansainvälisen nimen, joka on helposti tunnistettavissa maassa kuin maassa. Beyoncé Liberty Harlin oli juuri ja juuri ehtinyt kehittää ultraäänellä tunnistettavat sukupuolielimet, kun ylpeä Renny julkaisi jo nimen Facebookissa.

Ensimmäiset kuvat Beyoncésta otettiin, kun Beyoncé oli 0,1 sekuntia vanha, sillä Renny oli palkannut valokuvaajan synnytykseen mukaan. Sairaalassa Beyoncén ohimolle liimattiin vaaleanpunainen rusetti, jota Beyoncé olisi vihannut, jos olisi vastasyntyneenä osannut vihata.

Eräänä jouluna Beyoncé sai kylässä olleilta lyhythiuksisilta Suomen-sukulaisilta lahjaksi jonkun valkoisen virtahevon, jonka Renny laittoi Elmon viereen hyllylle Beyoncén ylettymättömiin. Beyoncé sanoi "khithos", koska Renny-mommy pakotti. Beyoncélla ei ollut aavistustakaan, mitä hän juuri suustaan päästi.

Renny ei halunnut sekoittaa lapsensa kehitystä kahdella kielellä, joten hänelle oli alusta asti selvää, että Beyoncé puhuisi vain amerikanenglantia. Beyoncélle kerrottiin aika ajoin tarinoita Rennyn kotimaasta, Finlandista, jossa he olivat käyneet Beyoncén ollessa liian nuori muistamaan mitään, ja viisivuotiaana kindergartenilaisena Beyoncé kertoikin koulussa ylpeästi olevansa Finnish, vaikka kansalaisuutta hänellä ei ollutkaan. "Finished? You're finished?" Nauru raikui käytävillä, kun pulleat sormet osoittelivat Beyoncéa. Beyoncé ei maininnut Suomesta enää koskaan sanaakaan, eikä se haitannut Rennyä.

Olihan hänkin enemmän amerikkalainen.

Kyöstin lapsi: Kalevala Kyöstinpoika Kaksoiskonsonantti-Kääriäinen

Kyösti olisi halunnut, että hänen jälkikasvunsa syntyisi Suomessa, sillä Suomessa on kaikki paremmin. Kyöstin amerikkalainen vaimo ei kuitenkaan halunnut muuttaa kylmään Suomeen, ei edes hetkeksi, ja Kyöstin oli kyllä vastentahtoisesti myönnettävä, että hänen hyväpalkkainen IT-alan työ, jonka ansiosta hän pystyi sisustamaan kotinsa Merimekolla ja Iittalalla, olisi ollut vaikea jättää.

Kun Kalevala Kyöstinpoika Smith Kaksoiskonsonantti-Kääriäinen syntyi, Kyösti päätti tehdä enimmäkseen etätöitä, jotta voisi opettaa pojalleen tehokkaammin suomea. Kyöstin vaimokin osasi sitä jo välttävästi, kiitos intensiivisten kotiopintojen, joten kotona puhuttiin pelkästään ensimmäistä kotimaista. Kyöstillä oli kyllä epäilys, että vaimo puhui Kalevalalle salaa englantia, koska puolitoistavuotiaana Kalevala pyysi maidon sijaan milkiä.

Kyösti oli lukenut, että vanhemman pitää esittää ymmärtämätöntä, jos lapsi puhuu väärää kieltä, joten jääräpäinen Kalevala ei saanut viikkoon maitoa ollenkaan. Vihdoin Kalevala ymmärsi yskän ja pyysi maitoa. Kyösti piti huolta oikeasta ääntämisasusta. Kerran Kalevala sai tukkapöllyä, kun sanoi saana eikä sauna. Kyösti pohti jälkeen päin, olikohan hän ollut liian ankara. Kalevala lausui kuitenkin sen jälkeen saunan aina oikein, joten huono omatunto hälveni.

Kalevalan ensimmäinen soseruoka oli mämmi, toinen janssoninkiusaus, ja kaikki lelut olivat puisia. Kun Kalevala oli kymmenen, hänen huoneensa oli täynnä Muumeja ja Kalelavan suosikkeja Angry Birdsejä, joita Kyösti vihasi, mutta koska ne olivat suomalaisia, ne oli hyväksyttävä. Kyösti kuitenkin huolehti siitä, että Kalevala kutsuisi niitä änkkäreiksi tai korkeintaan suomalaisella aksentilla ängRi pöödseiksi, sillä Kyöstin mielestä oli todella typerää, että suomalaisella menestystuotteella piti olla niin amerikkalainen nimi.

Kalevalaa hävetti joka kevät, kun Kyösti lauloi koulun juhlasalissa kovaan ääneen Suvivirren. Yksin.

*****

Annin lapsesta ja kasvatusmetodeista olettekin ehkä lukeneet jo muissa yhteyksissä.

4 kommenttia:

  1. Ei tähän oikein muuta voi kuin: *tirsk*

    VastaaPoista
  2. Hehiö! Hyvät on kuvaukset! Ja pelottava ajatus, että noita Rennyjä ja Kyöstejä lapsineen varmasti oikeestikin löytyy... :D

    VastaaPoista