perjantai 17. lokakuuta 2014

Perinneperjantai: Herra Perinteinen

Tänään kulutetaan koulunpenkkiä amerikkalaiseen tapaan. Valitsin vaihtolukukaudelle tarkoituksella helppoja ja toisaalta mielenkiintoisia kursseja (maantieto, kulttuuriantropologia, historia ja englanti), joihin ei tarvinnut liikaa panostaa. Arvosanat eivät siirtyneet Vaasaan; pelkästään läpipääsyllä ja opintopisteillä oli merkitystä, joten koin tarpeellisemmaksi ja, no, hauskemmaksi tutustua oikeaan elämään nenä kirjassa istumisen sijaan. Sitä sai, mitä tilasi, sillä useimmat tunnit Shakespeare-kurssia lukuunottamatta olivat hämmästyttävän lukiomaisia ollakseen yliopistokursseja.

Olipa taas huvittavaa ja hieman kummallistakin lukea vanhoja blogimerkintöjä. Aavemaisen tunteen aiheutti se, että alla kuvaillun kurssin opettaja menehtyi äkillisesti kesken lukukauden. Toisaalta se taas nauratti, että niin superärsyttävällä Mr. Traditionalilla ja minulla oli myöhemmin hienoista ihastusta ilmassa. Siitä ei sitten yllättäen tullut mitään vakavampaa, mutta hyviä, vaikkakin täysin tuloksettomia väittelyitä meillä oli.

Tasa-arvon (see what I did there?) nimissä on sanottava, että onpa täällä Kansasissa onneksi myös miehiä, jotka vaihtavat mukisematta vaippoja.

Kaivelen perjantaisin vanhaan blogiini tallennettuja kaukosuhdemuistoja. Aiemmat osat löytyvät täältä.


Torstai 25.8.2006 klo 23:15

Tarja on kingi

Tänään opin paljon amerikkalaisesta yhteiskunnasta ja amerikkalaisten ajatusmallista. Ollaan kurssilla, jonka nimi on Gender, Place, and Culture. Jo viime kerralla yksi kurssilla olevista pojista/miehistä puhui siitä, miten miehen tulee olla perheessä elättäjä ja nainen on huolenpitäjä. Traditional, eh? Opettaja kysyi viimeksi myös naisilta, kuinka moni odottaa miehen osallistuvan vaipanvaihtoon. Me suomalaiset viittasimme, tietysti. Taisimmepa olla melkein ainoat.

Tänään opettaja kysyi meiltä, miten tasa-arvoasiat ovat Euroopassa. Vastasin, että on vähän hankala puhua koko Euroopan puolesta, mutta Suomessa miehet ja naiset ovat aika tasa-arvoisia. Opettaja sanoikin siihen, että hän on kuullut, että Skandinavia on malliesimerkki tasa-arvosta. Sanoin hänelle, että onhan meillä sentään naispresidenttikin. Opettaja oli siitä innoissaan, niin oli eräs naisopiskelijakin, mutta Mr. Traditional sanoi, että hän ei voisi hyväksyä sellaista.

Myöhemmin opettaja kysyi ryhmän miespuolisilta jäseniltä, voisivatko he työskennellä naispomon alaisuudessa. "Assuming that she's competent", opettaja tarkensi vielä. Eturivistä kuului myöntävä vastaus, mutta Mr. Traditional sanoi, että hän ei voisi. Sitten hän lisäsi, että ehkä Mäkkärissä voisi olla nainen johdossa, mutta ei koskaan korkeammissa viroissa kuten presidenttinä. "I'm traditional." A.k.a. stupid.

On tämä vielä niin takapajuinen paikka. Tai ainakin Kansas on. Suomessa on helppoa olla nainen. En(pä vissiin) valita enää ikinä.

Miksi maito on täällä paremman makuista kuin Suomessa? Miksi täältä ei saa kunnollista leipää? Miksi kaikki jogurtit ovat low fat tai non-fat? Miksi pitää olla olemassa semmoinen laki, että junan pitää huudattaa pilliä, kun se kulkee kaupungin läpi?

Omituista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti