perjantai 31. lokakuuta 2014

Perinneperjantai: Conan O'Brien

Tämän perjantain muistelomerkinnän vuoksi tekisi mieli läiskäyttää itseäni otsaan oikein antoisasti avokämmenellä. Siis facepalmata, kuten nuorisolla taitaa olla tapana sanoa.

Amerikkalainen college-kulttuuri tuli kyllä Emporia-kuukausien aikana todella tutuksi veljeskuntineen ja juomapeleineen. Opiskelu oli vähän toissijaista toimintaa, kuten huomata saattaa. Kävin kurssit kuitenkin jollain ilveellä semikunnialla läpi ja sain vaasalaiseen tutkintotodistukseeni Emporian opinnoista sivuainekokonaisuuden. Sosiaalinen antropologia. Sen eteen ei välttämättä tehty juurikaan oikeita töitä, mutta monta tuntia, dollaria ja aivosolua se vaati.

Sinänsä aika oiva nimitys sivuaineelle, sillä sosiaalista ihmistutkimustahan me luokkahuoneiden ulkopuolellakin harrastettiin.

Kaivelen perjantaisin vanhaan blogiini tallennettuja kaukosuhdemuistoja. Aiemmat osat löytyvät täältä.


Keskiviikko 30.8.2006 klo 18:46

Fire Ze Missilez!

Janottaa. Siihen on kaksi syytä:

    1) eilen oli veljeskuntabileitä
    2) kävin tänään juoksemassa.


Meillä oli eilen koulua kymmeneen asti. Iltatunnit ovat tarpeeksi pahoja muutenkin, mutta meidät silmätikukseen ottanut historian opettaja ei tee tunneista yhtään miellyttävämpiä. Eilen kärvistelimme kolmesta tunnista kaksi ensimmäistä, kun opettaja selitti meille englannin pääaineopiskelijoille esimerkiksi siitä, miten historiaa opiskellaan. Että kirjatkin ovat kuulemma helppolukuisia. Oletettiin, että syy meidän ryhmästä erottelemiseen olisi ollut kansalaisuutemme, ei pääaineemme, mutta opettaja järkyttyi viimeisellä tunnilla, kun sanoin, että ollaan Suomesta. Opettaja sanoi: "I took you for Easterners!" Kai sitä kuulostaa jo niin jenkiltä... Heh. Tiedä häntä. Kun eräs poika kuuli, että olemme Suomesta, hän hihkaisi heti: "Conan O'Brien!"

Illalla oli tarkoitus lukea sitten kokeeseen, jonka olisi pitänyt olla tänään yhdeltätoista (se olikin peruttu, mutta kuultiin peruutuksesta vasta yhdeltätoista tänä aamuna). Eihän siitä lukemisesta mitään tullut, kun lähdettiin katsastamaan veljeskuntabileitä. Ilmaista olutta. Paljon. Yöllä pelattiin Kappa Sigma -veljeskunnan talon alakerrassa juomapelejä. Sen jälkeen jatkoille. Kotiin viideltä, kengän korko poikki.

Heräsin pirteänä, ilman herätyskellon apua, jo ennen puoli kymmentä. Yritin lukea kokeeseen, mutta en jaksanut keskittyä. Sen sijaan naureskelin omalle öiselle päiväkirjamerkinnälle. Kyllä näki käsialasta, ettei ollut ihan ajokunnossa.

Perutun tunnin jälkeen yritin nukkua päikkärit. Yritykseksi jäi. Se oli kummallista. Ajatukset vain laukkasivat päässä, pyörin tunnin viihtyisällä ilmapatjallani ja annoin periksi. Tulin istuskelemaan tietokoneelle, tietokone sekosi (tai nettiyhteys oikeastaan). Meni hermot. Lähdin juoksulenkille. Helle + pilvettömältä taivaalta porottava aurinko + edellisenä iltana juodut oluet = huono idea. Jaksoin kyllä juosta ihan hyvin, mutta noin 15 minuutin juoksentelun jälkeen erehdyin kävelemään. Jalat olivat niin jumissa, että köpöttelin etanavauhtia kotiin.

Liikunta on pahasta. Sen takia lähdemmekin illalla dollari-iltaan. Kyllä kotoisen Pullon kahden euron illat kalpenevat sen rinnalla.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa opiskelijaelämää! Sitä on itsekin tullut vietettyä kolmessa eri maassa. Täytyy kyllä sanoa että ei ole ikävä:D oli aika rankkaa aikaa välillä se...Pullon kahden euron hinnat on jo tainnut jo nousta kolmeen ellei jopa neljään... Täältä Houstonista löytyy ihana "aikuisten tanssibaari" Big Texas, josta saa juomat keskiviikkoisin $1,5:lla ja viikonloppuisin $2:lla:)
  ps.Hatunnosto sulle että on pokkaa julkaista vanhoja tekstejä (Ei sillä että niissä mitään noloa olisi). Itse olen onnellinen että kekkasin bloggaamisen vasta näin myöhään :D ties mitä kauheuksia sitä olisi tullut raapusteltua kaiken kansan pällisteltäväksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ole ikävä! :D Pullon kahden euron illat taitavat tosiaan olla historiaa. Muutenkin huonontunut vanhoista hyvistä ajoista. ;)

   Siis ajattele, tuo blogi oli julkinen vaikka kuinka kauan! :D Ei tästä ole edes kovin pitkä aika, kun pistin tekstit salasanan taakse piiloon. Jotkut aamukolmelta kirjoitetut merkinnät eivät todellakaan kestä päivänvaloa. Voi apua... Onneksi niitä ei ole pakko täällä julkaista. ;)

   Poista