torstai 7. heinäkuuta 2016

Neljävuotias

"I'm four today?" kuului eilen vielä unisen lapsen suusta.
"Kyllä, olet tänään neljä. Onnea!" vastasin ja halasin lasta.
"Aww, thanks. It's my birthday!" hän huudahti iloisena.
"Niin on!"
"Where is everybody? Are my friends coming over today?" hän kysyi ja katseli ympärilleen.
"Juhlat on lauantaina. Kaverit tulee silloin kylään."
"Aww... But it's my birthday today!"

Meidän neljävuotias haluaa jalkapallosynttärit, joissa myös uidaan. Hän halusi vielä eilen karkkikakun, mutta tuli toisiin ajatuksiin, kun näki kuvan nonparellikakusta. Tyttö rakastaa jalkapalloa, baseballia, elokuvia, pikkuveljeään. Ei voi sietää pikkuveljen itkua, siivoamista tai ei-sanaa.

Kolmen päivän ikäinen Royals-fani.

Hän on todella sosiaalinen, ja kaikki ihmiset ovat hänelle potentiaalisia ystäviä - varsinkin matalammat kulkijat. Hän tervehtii reippaasti kaikkia, ja ystävystyy helposti. Menipä (tällä erää) viimeiset jalkapalloharjoituksetkin käsikädessä uuden kaverin kanssa.

Vuoden ikäinen viäräleuka.

Hän osaa laskea pienen avustuksen kanssa sataan, taitaa aakkoset ja muutamien nimien kirjoittamisen ja "lukemisen", piirtää hienoja spagettihirviömäisiä kuvia, laulaa ison osan lempilaulunsa (Journeyn Don't Stop Beliving) sanoista, juoksee uskomattoman pitkiä matkoja, koska ei malta kävellä, ja saa hepulikoiramme Sisun tottelemaan melkein mitä vain.

Kauas on tultu näistä kauppareissuista...

Hänen lempivärinsä on vihreä, ja jos hän olisi teini-ikäinen mutanttininjakilpikonna, hän olisi omien sanojensa mukaan Michelangelo. Hänen lempibaseball-pelaajansa on sieppari Salvador Perez, jolta hän sai pallon reilun kuukauden ikäisenä, ja jaksaa katsoa innostuneena koko (noin) kolmituntisen pelin.

Kolmevuotias.

Hänellä on vakiovitsi, jota kertoo kaikille halukkaille ja haluttomille:

"You don't know why bears don't wear socks?"
"I don't know."
*Nostaa jalan ylös* "Because of their bear feet!"

Karhuvitsin jatkeeksi hän kertoo aina kop kop -vitsinsä.

Helinä-keiju Halloweenina.

Hän on niin pieni, mutta niin iso. Riippuvainen, mutta koko ajan itsenäisempi. Viaton ja hyväsydäminen, vaikkakin sulkee välillä vanhimman serkkunsa kylmäverisesti pois leikeistä. "You ruin everything!" Haluaa tehdä joitakin asioita täysin itse, eikä apu kelpaa missään nimessä.

Ponin kanssa.

Hän ei säikähdä vähästä, eivätkä pienet kolhut vauhtia hidasta. Kaatui eilen lahjaksi saamallaan pyörällä, hieroi vähän verta vuotavaa polveaan ja halusi jatkaa matkaa. Hän ei pelkää korkeita paikkoja, ei kovaa vauhtia. Onneksi tykkää pitää pyöräilykypärää päässä.

Puistossa koeajelulla.

Hän käpertyy kuitenkin vielä välillä viereen. On lapsi, eikä hurjapäinen koheltaja. Niin paljon kypsempi ja itsepäisempi itsenäisempi kuin vuosi sitten. Maailman paras isosisko, joka jaksaa innostua pikkuveljen virstanpylväistä ja uusista taidoista.

"Can we go for a bike ride?" kuului tänä aamuna vielä unisen lapsen suusta. Ison tytön pyörä taisi olla mieluinen lahja. Rupisesta polvesta huolimatta.

8 kommenttia:

 1. Ai että mää fanitan tuota tyttöä! Onnea isolle tytölle!

  VastaaPoista
 2. <3 Onnittelut pienelle isolle tytölle!

  VastaaPoista
 3. Isosti onnea ihanalle nelivuotiaalle! <3

  VastaaPoista
 4. Ihana tyttönen :) Onnittelut 4-vuotiaalle, toivottavasti hänellä on ihanat ja mieleiset juhlat.

  VastaaPoista