tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kuolaa ja kilpikonnia

Suomi-loman kynnyksellä alkaa kuola valua kuin kasvohalvauksen saaneella koiralla. Vyötärölle kertyy pari (kymmentä) lisäkiloa ihan pelkästään ajattelemalla kaikkia niitä herkkuja, joita kahden viikon aikana pitää ehtiä napaansa ahtaa. Täytyy nauttia tutuista mauista, kokeilla uusia.

Mieleen pompsahtelee tasaisin väliajoin mitä oudoimpia kaipuunkohteita. Lauantaimakkarasta lähtien, vaikka täältä saisi kyllä varmasti hyväksyttävää korviketta sillekin. Voi miten tekeekään mieli makkaraperunoita kaikilla mausteilla. Salmiakkia. Pakastepinaattikeittoa. Sinappia grillimakkaralla Grillimakkaraa sinapilla. Isän tekemää loimulohta. Saarioisten jauhelihapizzaa. Lonkeroa. Kaatissäkkiä. Lakujätskiä. Mämmiä.

Lääh.

Pakkaaminen on edelleenkin täysin suunnitteluasteella. Tai suunnitteluasteen suunnitteluasteella. Vaatetuksen osalta pitäisi osata varautua vähintäänkin ailahteleviin keleihin (viimeksihän kesälomareissullamme satoi räntää...), mökkeilyyn, satunnaiseen lenkkeilyyn, fiiniin juuston- ja viininmaisteluun, sen jälkeiseen pöhöön. Plus kaikki lasten (mies mukaanlukien) roippeet siihen päälle. Matkalaukkumme eivät pakkaa itseään vielä näiden kaikkien vuosienkaan jälkeen, jotain jotain tarttis tehdä. No, aina on se viime tinka.

Onneksi eilinen orastava flunssainen olo väistyi, ja tänään on taas vähän enemmän energiaa. Viikonlopun pökerryttävässä helteessä urakointi taisi kostautua väsymyksenä, mutta nyt mökkisaunassa on vihdoin ja viimein listat (tai ainakin suurin osa...) paikoillaan. Ikkunalautakin, enkä edes naulannut naulapyssyllä sormea seinään kiinni.

Pitänee mennä ruokkimaan kintuissa roikkuva ja rääkyvä vauva. Isosiskonsakin kaipailee evästä ja tablettiakin niin paljon, että pyysi töllötettävää ruutua ihan suomeksi. "Tabletti kiitos." Hermothan siinä meni, kun sanoin ei. Ja sen jälkeen taas ei. Ja taas ei.

Viime viikolla napero suuttui minulle niin kovasti, että purki turhautumistaan taiteen keinoin. Kuvassa on DVD-soitin (vasemmalla) ja erittäin omahyväisen näköinen äiti (oikealla); olinhan juuri hetkeä aiemmin kieltänyt häntä katsomasta Turtleseja ("minja turtles").

2 kommenttia:

 1. Nyt luulisi että ei räntää sentään tule, tänään hellelukemia lähes koko Suomessa. Oikein antoisaa lomaa ja läheisten tapaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelit näyttävät tosiaan vähän miellyttävämmiltä kuin pari vuotta sitten! :D Pieni viilennys (jos nyt ei sentään ihan sitä räntää kuitenkaan...) tulisi kyllä tarpeeseen, täällä on ollut melkoisen tukahduttavat helteet.

   Kiitos paljon! Huomenna! :)

   Poista