keskiviikko 13. tammikuuta 2016

1,5 miljardia

Näin viime yönä sellaista painajaista, että voitin lotossa 20 miljoonaa.

Tänään on jaossa Yhdysvaltain ja koko maailman historian suurin (ja edelleen kasvava!) lottopotti, arviolta 1,5 miljardia dollaria (1,38 miljardia euroa). Kyllä, miljardia. Sosiaalinen media on luonnollisesti ollut sekaisin. Monet kerjäävät klikkejä ja tykkäyksiä lupaamalla voittopotistaan osan kaikille kuvaansa jakaneille. Jotkut naureskelevat muiden hössötykselle. Osa on unohtanut, miten matematiikka toimii:

No ei nyt ihan... Kuva täältä.

Mekin toki maksoimme tyhmyysveroa parin rivin verran, ja nyt sitten jännitetään, miten illalla käy. Olen ehtinyt tietysti jälleen kerran haaveilla, mitä noilla rikkauksilla tekisin. Kysyin jo puolitosissani mieheltäkin, haluaisiko hän jäädä tähän taloon asumaan, kun voitamme.

Kun viimeksi kihahdutin pissan päähän, haaveet olivat verrattain maltillisia, sillä voittopotti oli vain 70 miljoonaa dollaria. Vaikka päädyin haaveissani lopulta Kim Kardashianin bestikseksi, niin tosiasiahan on, että 70 milliä (miinus verot) olisi mällätty aika äkkiä niillä haaveilemillani maailmanympärysmatkoilla ja huviloilla ympäri Yhdysvaltoja. Toisinpa olisi, kun olisi miljardööri. Pitäisi oikein yrittämällä yrittää päästä rahoistaan eroon.

Paras kaverini havittelee rahojani. Kuva täältä.

Näin viime yönä painajaista, että voitimme vain 20 miljoonaa dollaria. Ahdistuin ensin kamalasti, kun se jättipotti meni sivu suun. Olin lopulta kuitenkin ihan tyytyväinen siihen, että olin voittanut edes jotain, ja sitten pelkäsin kadottavani lottokupongin. Meillä oli ilmeisesti edellisenäkin päivänä käynyt joku pitkäkyntinen, joka oli kaivellut laatikkomme läpi lottovoittojen toivossa. Kun löysin kupongille hyvän säilytyspaikan (miehen alusvaatelaatikko), rupesin miettimään, miten haluaisin vaikkapa maksaa ystävien talolainat pois, mutta rajan vetäminen olisi hankalaa. Kuka olisi se ensimmäinen kaveri, joka jäisi auttamisen ulkopuolelle? Ja taas ahdisti.

Heräsin tähän aamuun edelleen wannabe-miljonäärinä. Vaikka elämässä ei tälläkään hetkellä ole juuri valittamista, niin kyllä tilille mahtuisi vielä monta nollaa lisää. Pääsisin eroon viimeinkin näistä kokolattiamatoista, joille Sisu oksensi viimeksi tänä aamuna. Voisin rakentaa hyvällä omallatunnolla myös kellariin saunan. Voisin käydä Suomessa useammin. Voisin ostaa isomman auton, jottei meidän tarvitsisi yrittää sulloutua pieneen Ford Focukseen kahden lapsen ja kahden koiran kanssa, kun menemme mökille.

Saavutan nuo haaveet toivottavasti joskus ilman lottovoittoakin. Osan voisin toteuttaa jo nyt, jos en olisi niin perhanan pihi, mitä tuollaisiin juttuihin tulee. Juttuihin, joita ilman pärjään. Sen voin siis luvata, että jos tänä iltana osuu rahallinen onni kohdalle, niin otan mattopuukon esille ja teurastan nämä kokolattiamatot ihan omakätisesti ja välittömästi.

Vähän isompiin haaveisiin kuuluisi oman baarin avaaminen, ehkäpä Emporiaan. Jostain syystä se on aina kiehtonut ajatuksena, mutta en koskaan uskaltaisi ottaa sellaista riskiä - ellei tosiaan tilillä olisi sellaisia lukuja, ettei yksi epäonnistunut baarikokeilu siellä juuri näkyisi.

Mitäs muuta? Näyttäisin lapsille ja itsellenikin maailmaa. Rakentaisin oman talon. Ostaisin Suomesta kesämökin. Hommaisin kausikortin Royalsien ja Chiefsien peleihin. Ehkä rupeaisin NHL-joukkueen omistajaksi. Kansas City Finlanders. Antaisin rahaa hyväntekeväisyyteen. Adoptoisin kaikki maailman kodittomat eläimet.

Tuo puolitoista miljardia on niin hirvittävän iso luku, että pää sekoaisi. Pitäisi varmasti tehdä töitä, että ote normaaliin elämään säilyisi. "Onneksi" nuo voittomahdollisuudet ovat verrattain heikot, joten tuskin tarvitsee vaivata päätään näillä asioilla.


Ilmoitin varuilta kuitenkin äsken miehelle, että ostamme NHL-joukkueen.

13 kommenttia:

 1. Haha ihanaa tekstia jalleen kerran! Sun blogiasi on aina niin mukava lukea.

  Me ei olla miehen kanssa lippulappusia ostettu, vaikka sen tyokaverit on kovasti sita maanitelleet. Mutta kun miettii, etta on todennakoisempaa joutua salaman iskemaksi KAHDESTI tai joutua myyntiautomaatin tappamaksi, eika mulla ole koskaan ollut tuuria missaan, niin jaa meilta valiin. Aika houkutteleva summa kylla. Paitsi jos joudun salaman iskemaksi niin sit kylla lottoan. :D

  Kokolattiamatot on muuten hirmu inhottavia. Me ollaan jo pari vuotta hiljalleen tehty remppaa, huone kerrallaan, eika kokolattiamattoa ole enaa kamalasti jaljella! Toivottavasti tan vuoden puolella paastaan siita kokonaan eroon. Kivempaahan olis, jos rempan sais ripeasti valmiiksi, mutta menee se nainkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, myyntiautomaatin tappamaksi? :D Taidan jäädä odottelemaan sitä tapahtuvaksi, kun nuo lottomiljoonat jäi nyt saamatta. ;)

   Kyllä minunkin pitää vaan ruveta tuumasta toimeen noiden mattojen kanssa. Kohta oon viisi vuotta katsellut näitä samoja pöpöpesäkkeitä ja uhonnut polttavani ne roviolla, mutta siinä ne vaan porskuttaa... Ehkäpä otan tuon huone kerrallaan -taktiikan myös käyttöön. :)

   Iso kiitos kommentista!

   Poista
 2. NPRllä oli tosi hyvä juttu tähän liittyen, kun oli haastateltu yhtä taannoista Powerball-voittajaa. Hän tiedosti, että 60% lottovoittajista on vararikossa 5 vuoden päästä voitosta ja palkkasi ihan ekaksi pari lakimiestä ja pankkiirin auttamaan. Sitten hän rupesi vasta muuttamaan itseään ja maailmaa (perusti nonprofitin), mutta pelkäsi niin kovasti itsensä muuttumista ettei kolmeen vuoteen uskaltanut ostaa uutta autoa.

  Mä luulen, että itse laittaisin voittorahat rahastoon ja jatkaisin elämääni aika pitkälti samoja uria kuin aiemminkin, jos voitto osuisi kohdalle. Mulla vaan mahikset on pyöreä 0 kun en ikinä lottoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut ihan oikeita kauhutarinoita lottovoittajista. Monesti lopputulos on juuri tuota, että elämä laitetaan niin risaiseksi, ettei sitä enää voi korjata. Veikkaisinpa, että ihmissuhteetkin kärsisivät äkkirikastumisesta, jos ei olisi todella varovainen. Taisi olla siis lottovoitto itsessään, etten voittanut 1,6 miljardia. ;)

   Poista
 3. NPRllä oli tosi hyvä juttu tähän liittyen, kun oli haastateltu yhtä taannoista Powerball-voittajaa. Hän tiedosti, että 60% lottovoittajista on vararikossa 5 vuoden päästä voitosta ja palkkasi ihan ekaksi pari lakimiestä ja pankkiirin auttamaan. Sitten hän rupesi vasta muuttamaan itseään ja maailmaa (perusti nonprofitin), mutta pelkäsi niin kovasti itsensä muuttumista ettei kolmeen vuoteen uskaltanut ostaa uutta autoa.

  Mä luulen, että itse laittaisin voittorahat rahastoon ja jatkaisin elämääni aika pitkälti samoja uria kuin aiemminkin, jos voitto osuisi kohdalle. Mulla vaan mahikset on pyöreä 0 kun en ikinä lottoa!

  VastaaPoista
 4. Me lottosimme ensimmäistä kertaa täällä, koska oli vain niin käsittämätön voittopotti jaossa. Innostuin, kun telkkarissa sanottiin, ettei voi voittaa, jos ei pelaa ��. Meilläkin mielessä aina pientä pintaremonttia, mutta on postponed, koska yritetään säästää kovasti loma-asuntoon Suomessa. Se on ykköshaave ja -tavoite nyt.

  Lone star

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma-asunto Suomessa kuulostaa aika hienolta jutulta! Pidetään peukkuja, että se toteutuu pian, ihan ilman lottomiljooniakin. :)

   Poista
 5. No sitten mäkin kannustaisin Kansas City Finlanderssejä!

  VastaaPoista
 6. Minusta kokolattiamatot eivät ole ollenkaan inhottavia, enkä voisi kuvitellakaan makuuhuoneita ilman niitä. Family roomissa meillä on matto, joka pitää vaihtaa lähiaikoina, vaikka jokseenkin siisti on, mutta on vanhahtava. Formal living and dining roomissa meillä on puulattia. Kokolattiamattojakin on hyvin monenlaisia, kannattaa tutustua tarjontaan.

  Lone star

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän matot on inhottavia! :D Nämä on talon alkuperäiset halpismatot, eli näiden päällä on kävelty jo vuodesta 2001, ja se näkyy. Makuuhuoneissa voisin ajatellakin pitäväni kokolattiamatot, mutta alakertaan tahdon ehdottomasti puulattiat, ihan pelkästään jo näiden koiruuksien takia. Kuraiset tassunjäljet eivät ole mitään mukavia kuurattavia matolta. :)

   Poista
  2. Ymmärrän ongelman, jos on kotieläimiä, mutta noin yleisesti suomalaisten mielestä kokolattiamatot ovat inhottavia. Olen kyllä samaa mieltä, että ne halvimmat matot eivät ole kovin mukavia, ja matothan kuluvatkin käytössä. Kun katselin netistä asuntoja Suomesta, niin yhdessä rivitalossa oli makkareihin asennettu kokolattiamatot, ja heti tuli mieleeni, että olivatkohan asukkaat asuneet täällä joskus, vai mistä saivat idean kokolattiamattoihin. Oli ihan tyylikkään näköistä.

   Lone star

   Poista
  3. Joo onhan se noinkin. Ollaan totuttu johonkin, ja sitten kaikki vieras on huonoa. :) Meillä on tosiaan tuo elukka"ongelma", matot tuntuvat jotenkin tosi epähygieenisiltä, kun karvat tarttuvat kiinni jne. Kaiken lisäksi olen tosi laiska siivoaja. :D Onneksi näitä vaihtoehtoja on, kaikille löytyy varmasti jotain mieluista! :)

   Poista