keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Huono pyykkäri

Joulukuun lopulta asti odotin syksyä kuin syyskuuta nousevaa. Halusin raskauden menevän nopeasti ohi, ja vaikka yritinkin nauttia elämästä ja tehdä mahdollisimman paljon asioita, hitaasti mutta kovaäänisesti tikittävä kello istui olkapäällä muistuttamassa estoistani, jos en niitä muuten muistanut. Tik tak tik tak.

Viikon vanhat varpaat.
Vaikka minulla on edelleen tietynlainen hoppu päällä, erityisesti omasta palautumisesta, niin muuten kammoksun ohi vilistäviä päiviä ja pieneksi käyviä vauvanvaatteita. Haluaisin niin kovasti hidastaa tahtia ja imeä itseni täyteen vauvantuoksua ja pehmeitä, pyöreitä poskia.

Koska tiedän, että tämä(kin) vaihe on pian ohi.


Onhan tässä omat haasteensa. Arki kolmevuotiaan Täti Moonikan ja vastasyntyneen kanssa ei ole erityisen rentouttavaa, vaikka molemmat aika iisejä tyyppejä ovatkin. Yöheräily, vaikkakin verrattain vähäinen, vaatii veronsa, ja pinna tahtoo kiristyä päivisin vahvatahtoisen taaperon kanssa. Syliä kaipaava vauva ottaa joskus ohimoon. Varsinkin, kun yritän tehdä jotain.

Nytkin kirjoitan tätä rinnan päällä nuokkuvan vauvan pepun yli kurkotellen. Erittäin epäergonomisesti.


En voi oikeastaan olla turhaunut siitä, että kaksiviikkoinen kaveri haluaa olla lähellä ja kuulla tutut sydämenlyöntini. En voi paheksua tuoreen isosiskon huomionhakuisuutta, sillä tämä on hänellekin täysin uusi tilanne, johon on sopeutunut itse asiassa erittäin hyvin. Pitäisi jaksaa, vaikka välillä väsyttääkin. Ja jaksanhan minä, sillä pienoisesta univajeesta huolimatta nyt on aika hyvä olla.

Tiedän kuitenkin, että tulen vielä väsymään ihan totaalisesti. Henkisesti ja fyysisesti. Tulee varmasti hetkiä, jolloin haluaisin olla ihan yksin, vastuuton, itsenäinen, irti imetyksen asettamista kahleista. Oma itseni, enkä kenenkään äiti. Ihan takuulla vuodatan joskus öisiä kyyneleitä jossain pimeässä nurkassa - väsymystäni, heikkouttani, voimattomuuttani  ja inhimillisyyttäni kiroten.

Tiedän myös kokemuksesta, että tulen katumaan tunteitani, vaikka yrittäisinkin olla itselleni armollinen.


Turhanpäiväisen kierroksilla käymisen sijaan pussailen siis unista pientä miestä, vaikka niska-hartiaseutu aneleekin armoa kaiken kaulailun jäljiltä. Ei siihen nimittäin kovin kauaa mene, kun en saa kokea tällaista läheisyyttä edes pakottamalla, saati sitten vapaasta tahdosta. Mitä sitten, jos pyykit ovat viikkaamatta jo toista päivää? Ovat ne sentään puhtaita! Mitä väliä sillä lopulta on, saanko syötyä aamupalani ilman keskeytyksiä tai kirjoitettua kokonaisen blogimerkinnän ilman ajatuskatkoksia? Meillä tarvitaan nyt äitiä - olipa se sitten nukkuma-alustana, leikkikaverina tai maitoautomaattina - ja minä aion (yrittää!) nauttia näistä ohikiitävistä hetkistä.

Rypistyköön pyykit.

6 kommenttia:

 1. Voi kauhistus, mulla on mennyt kokonaan nämä suuret ja onnelliset uutiset ohi! Bloglovinissa on lukemattomia postauksia yli 400, kiitos tuon vähän yli puolivuotiaan tyttären :) ONNEA ONNEA ONNEA siis!

  Itsekin yritän kovasti nauttia joka hetkestä, vaikka välillä ahdistaa se, että joku on niin riippuvainen äidistä (ja siis varsinkin tissistä :D). Yritän hokea itselleni, että ei se tuossa iholla loputtomiin ole. Ei ole. Ei ole. Yön pimeydessä vuodatetut kyyneleet - niin tuttua. Silti (tietenkään) hetkeäkään en vaihtaisi pois.

  Tsemppiä sinne!
  -Jii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos, ja paljon onnea sinullekin! :)

   Ne yön pimeimmät hetket saattavat joskus tuntua kyllä siltä, etteivät ne pääty ikinä, mutta silloin olen minäkin hokenut itselleni, että this too shall pass. ;) Aika menee tosiaan ihan hirveätä vauhtia ilman hoputtamistakin, joten yritetään nauttia näistä riippuvaisista! :)

   P.S. Kirjoitin ensin riipputisseistä - kertonee jotain univajeesta... Tai karusta totuudesta.

   Poista
  2. Haha :D menin eilen illalla ottamaan magnesium-tablettia (säilytetään samassa kaapissa kuin kahvia yms) ja havahduin siihen kun puoliso säikähtää mua ja kysyy mitä ihmettä mä teen. Seisoin pimeessä keittiössä suodatinpussi kädessä :D en kai mä siellä onneks kovin kauaa jumittanut :D

   Poista
 2. Ihan pakko kommentoida, että kiitos tästä postauksesta! Elän arkea uhmistelevan kaksivuotiaan ja kaksikuukautisen vauvan kanssa, ja just nyt tuntuu siltä, että en yhtään jaksais. Kiitos että muistutit, että kohta tääkin on taaksejäänyttä, ja että nauttia kannattaa - ainakin niistä hyvistä hetkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Olenpa joutunut jo itseänikin välillä muistuttelemaan tästä samasta asiasta... Kyllä vauva-arki on rankkaa, varsinkin uhma-ikäisen seuralaisen kanssa. Kovasti tsemppiä, ja toivottavasti niitä valonpilkahduksiakin mahtuu arjen sekaan! :)

   Poista