maanantai 11. toukokuuta 2015

Kaljamahasta vauvaröllykäksi yhdessä yössä

Viime viikolla kävi niin, että alkoi näyttää ja tuntua siltä, että raskaana ollaan. Muutamalta ylimääräiseltä kaljanautinnolta näyttänyt pötsi pullahti kunnon röllykäksi, ja kolmen vuoden takainen tuttava, yllättävän kauan piilossa lymyillyt perskipu muutti kävelyn könkkäilyksi.

Torstaina tilanne oli jo sen verran tukala, että päivän nilkutettuani ja irvisteltyäni hyökkäsin kotiin tulleen miehen kimppuun, heittäydyin möngersin lattialle selälleen (silläkin uhalla, etten välttämättä pääsisi sieltä enää ikinä ylös) ja pyysin Scottya vetäisemään minua jalasta. Lonkasta kuului kova napsahdus, ja pahin kipu lieveni. Pystyin taas kävelemään näyttämättä vaivaiselta ankalta.

Kipu tuntui silti edelleen laimeampana, varsinkin, jos jouduin nostamaan jalkaa eteen, eli toisin sanoen kävelemään. Tänään kipu on kuitenkin kokonaan poissa. Viikonloppuna tuli tehtyä siis jotain taianomaista, varmasti kaikille raskaana oleville ensimmäisenä suositeltavaa terapiamuotoa.

Pihatöitä. 

Tuntitolkulla harrastetut kyykkäilyt ja kaivelut päästivät hermoparan pinteestään. Ai mikä ihana tunne! Paitsi se kävely ei oikein luonnistu edelleenkään, sillä syviä kyykkyjä tehdessäni löysin lihaksia, jotka eivät ilmeisesti enää itsekään muistaneet olevansa olemassa. Sisäreidet ovat niin ärsyyntyneet, että vaapun ja hoipun kuin Pasi Nurminen ennen kuuluisaa ilmaveiviään.

Onneksi tämä väliaikainen liikuntavaiva ei ole estänyt käsitöiden tekemistä - lapsukaisen poni on valmis!
10 kommenttia:

 1. Mistä sinä revit tuota energiaa :) Ihania virkkailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä riittää, kun ei tee mitään muuta. ;)

   Poista
  2. Itsellä taas tuntuu että jos ei tee mitään muuta niin ei saa sitäkään vähää aikaiseksi... ;p

   Poista
 2. Hei mutta, ei mitään aiheesta lätkän mm? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei ole vielä inspiraatio iskenyt. ;) Sen verran voin kyllä kertoa, että tuommoinen vajaa kolmevuotias oppii hyvin kirosanat...

   Poista
  2. Ooh eli kiroileeko hän siis suomeksi? :D

   Poista
  3. Heh, ei onneksi mitenkään säännöllisesti. ;) Toistelee vain kaikki kesken jätetyt "voi perrrrrrk..." ja "ei hele..." -äännähdykset aika tehokkaasti!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut koko perheelle vauvasta! Saara

  VastaaPoista