perjantai 1. toukokuuta 2015

Perinneperjantai: Ennen jälleennäkemistä

USA teki äsken maalin - ei huvita kirjoittaa mitään kivaa kenestäkään amerikkalaisesta. Alta voi kuitenkin lukea, minkälaiset fiilikset huhtikuun 2007 alussa oli, kun odottelin erästä amerikkalaista kylään.

Vähän positiivisemmat. Ihan kuin olisin joskus vannonut, etten ole enää koskaan raskaana MM-kisojen aikaan, hmm...

Kaivelen perjantaisin vanhaan blogiini tallennettuja kaukosuhdemuistoja. Aiemmat osat löytyvät täältä.


Maanantai 2.4.2007 klo 02:03

Many Dreams Were Created

Luin äsken vanhoja sähköposteja, joita S oli lähetellyt minulle kiitospäivän aikoihin ja joululomalla. Paha virhe. Muistin, miten silloin vielä oltiin tiedottomia tulevaisuuden mahdottomuudesta ja kirjoiteltiin toisillemme mukavia juttuja. Tosin joulukuun loppupuolelta löytyi jo sähköpostissakin maininta siitä, miten S:n suhde minuun voi vaarantaa koko työn saamisen, mutta silloin se ohitettiin olankohautuksella.

Ei tässä osaa taaskaan muuta tehdä, kuin pudistella päätä. Noista joulukuisista viesteistä on tultu niin pitkä matka, mutta eipä tässä ole tunteet tainneet muuttua miksikään, vaikka olosuhteet ovatkin. En olisi ikinä, ikinä kuvitellut joutuvani tällaiseen tilanteeseen. Välillä on semmoinen olo, ettei kapasiteetti varmasti riitä käsittelemään kahden viikon päässä häämöttävää lopullista erkanemista. On nimittäin hyvin todennäköistä, että se on viimeinen kerta, kun nähdään. Ei pitäisi ajatella niin, mutta en muutakaan voi. Olisi hyvä, kun osaisi tukkia tuollaiset ajatukset pois päästä, muttah... Niin.

Olen melko varma, että olen jo kirjoittanut nämä samat jutut tänne pari kuukautta sitten. Tässä ollaan nyt valitettavasti kuitenkin samankaltaisessa tilanteessa kuin silloinkin. Tiesin silloin, että umpikujassa ollaan. Tiedän sen nytkin. Toivoin kuitenkin jotain ihan muuta, mutta realiteetit on hyväksyttävä.

Voisin valittaa siitäkin, miten vaihtoaikaa on enää puolitoista kuukautta jäljellä, mutta en nyt jaksa. Kerron sen sijaan, että käveltiin tänään elokuvateatterille (45 minuutin reippailu) helteessä ja käytiin katsomassa Blades of Glory. Olihan se hieman epäuskottava (lentäviä miehiä, menestyksekkäitä luistelijoita Ruotsista jne.), mutta olihan se nyt myös hauska. Will Ferrell ei petä. Ollaan Soilen kanssa naureskeltu eilisellekin, kun paikalliset miehet heittäytyivät taas kummallisiksi. Kerron senkin, että San Franciscosta tuttu Moby laittoi tänään sähköpostia.

Nyt on taas semmoinen olo, että voisi itkeä tuosta vain. Itku pitkästä ilosta, niinhän se menee (ihanan luterilaista). Jos menisi nukkumaan, aamulla voi fiilis olla taas ihan toinen. Kyllä tämä tästä.

Taas.

Maanantai 2.4.2007 klo 18:33

Lämmittää

29 astetta lämmintä. Totta se on. Tuuli on kyllä niin järkyttävän kova, että kun äsken yritin istua parvekkeella paistattelemassa päivää, tuoli liikkui. Kun parveke on noinkin hutera, kuin meillä on, niin päätin tulla takaisin sisälle. Täällä on turvallista. Ja viileämpää.

Vaikka tuo lämpötila lämmittää mieltä ja kehoa aika lailla, joku vei silti vielä voiton. Arvaatte varmaan. Olin tänään päikkäreillä, kun S soitti kännykkään, koska en ollut vastannut hänelle messengerissä pariin minuuttiin. Se halusi jutella ja pelata. Sen käytös on nyt jotain niin erilaista kuin esimerkiksi kolme viikkoa takaperin, ettei voi kuin ihmetellä.

Juteltiin vähän tästä meidän nykyisestä tilanteesta, ja se yllätti minut taas kerran puheillaan. Sanoin sille, että meidän välien tai yhteydenpidon ei varsinaisesti tarvitse muuttua mihinkään, kunhan minä vain ymmärrän, ettei yhteistä tulevaisuutta ole. Se sanoi, että sehän oli varsin rankasti sanottu. Se sanoi, että mitä jos ajateltaisiin vain niin, ettei lähitulevaisuudessa voi tapahtua mitään, mutta yhteinen tulevaisuus ei ole mitenkään poissuljettu.

Kyllä se hymyn huulille toi, vaikka tiedän kyllä sen, ettei me kumpikaan jäädä toista odottelemaan, jos parisuhde ei kerran sido. Eipä sillä, kyllä sitä vielä jotenkin toivoo jotain tapahtuvaksi. Kuten S sanoikin, kaikkea toivoa ei ole menetetty. En tiedä, onko tällainen kituuttelu ja hidas loppuunpalaminen millään tavalla järkevää (tiedänpäs, ei ole), mutta ei tässä oikein muuta osaa tehdä.

En malta odottaa, että se tulee tänne. (Nyt kuulostan taas samalta kuin joululomalla.) Nyt on taas vahva olo. Ei siitä viikonlopusta ehkä niin rankka tulekaan, kun tietää, ettei tuo ihminen mihinkään katoa.

Edit 23:26: Otsikon teemaan sopinee sekin, että kuumemittari näytti äsken hurjia lukemia: 42,6 celsiusta. Taitaa olla rikki. Toisella mittauksella se näytti 37,7 C. Se taitaa olla lähempänä totuutta. Pipi oon kummiskin.

Perjantai 6.4.2007 klo 21:20

Pitkääperjantaita

Eilen sattui kiva ja yllättävä juttu. Melkein kuuden vuoden takainen tuttavuus soitti minulle Floridasta. Marcel juoksi kilpaa Lapinlahdella kesällä 2001, ja se vaan jaksaa vieläkin pitää yhteyttä. Kivaa kyl. Juteltiin puhelimessa jonkin aikaa. Se puhui, että yrittää päästä käymään Kansasissa vielä ennen kuin minä lennähdän Suomeen.

Pitkäperjantai on tuntunut lyhyeltä, kun nukuin ensin puoleenpäivään. S soitti heti töistä tultuaan, ja pelattiin vissiin neljä tuntia. Kyllähän siinä aika lentää. Se on viikon päästä täällä! Ihan uskomatonta. Tää ei malttas odottaa.

Pääsiäisestä puheenollen... Käveltiin Soilen kanssa eilen "keskustaan" pelaamaan biljardia, ja säikähdettiin matkalla melkein hengiltä. Käveltiin erään kirkon ohi (täällä on aika monta kirkkoa), ja, no, katsokaa itse:

Iloista pääsiäistä!
Ja tarkkasilmäisimmät varmaan huomaavat myös lunta maassa. Maanantainahan lämpöasteet kävivät melkein 30 asteessa, nyt taidetaan olla miinuksen puolella. That's Kansas for ya.

Tästä tuli nyt tällainen pikapäivitys. Nyt pitää rientää suihkuun, että voi lähteä näkemään kavereita. Enää kuusi viikonloppua täällä. Onneksi saan viettää yhden niistä S:n kanssa.

Ihan kuin ennen vanhaan.

Torstai 12.4.2007 klo 20:26

Friday the 13th

Pitäisi siivota, mutta kun väsyttäisi niin kovasti. Viime yönä ei tullut liiemmin nukuttua, kun juttelin tällä hetkellä Kansas Cityssä olevan S:n kanssa Beer:30-reissun jälkeen, ja sitten vielä yritin lukea Shakespearea tämänpäiväistä tenttiä varten. Motivaatiota kyllä olisi siivoilla, kun tietää että paras vieras on tulossa aamusella, mutta puhti on poissa.

Taisin eilen lupautua lähtemään seuralaiseksi erään veljeskunnan päivälliselle ja tanssiaisiin 21. päivä tätä kuuta. Saattaa olla ihan mielenkiintoinen kokemus, mekkokin pitänee ostaa (kun olisi vielä rahaa). Onneksi sinne on menossa paikallisia tuttuja, seuralaistanihan en juurikaan tunne. Vielä. Jännää. Beer:30:ssä tapaa mielenkiintoisia ihmisiä. Se on kiva paikka. Eikä sekään haittaa, että omistajat tuntuvat tykkäävän meistä. Works for us. Tänään toinen omistajaveljeksistä lupasi lauleskella. Täytynee mennä kuuntelemaan.

Katsottiin äsken telkkarista The Colbert Reportia. Eihän siinä sinällään ole mitään ihmeellistä, mutta sattuipa niin hassusti, että Stephenillä oli vieraana tyyppi, joka kävi taannoin vierailevana luennoitsijana meidän kulttuuriantropologian tunnilla, Vali Nasr nimittäin. Kiva sattuma.

Ja kyllä, en aio puhua jääkiekosta mitään. Nyt ei puhuta negatiivisista asioista. Nautitaan siitä, että tuleva viikonloppu hymyilyttää koko ajan. Taitaa perjantai 13. päivä olla tällä kertaa onnenpäivä.

Perjantai 13.4.2007 klo 03:01

No älytöntä

Ei voi olla totta. Se tulee tänne aamulla. Ei olla nähty lähemmäs kolmeen kuukauteen! Minun pitää vain nukkua, ja se tulee tänne melkein heti, kun herään. Tosin pitää herätä aikaisemmin, että ehtii vielä siistiä paikat loppuun. Ja pitää vielä valvoa, että voin jutella sen kanssa ennen nukkumaanmenoa.

Hymyilyttää vaan taas kaikki. Pitää nauttia tästä, kun vielä tuntuu tältä. Lauantaista saattaa olla tulossa aika mielenkiintoinen ilta, kas kun S:n entinen tyttöystävä päätti tänään taas suuttua turhasta, ja hän on tulossa Emporiaan samaisiin synttäribileisiin, kuin mekin ollaan menossa. Emmää ymmärrä sitä naista. Ja sunnuntai... Eipä edes puhuta siitä vielä.

Sehän on nyt hyvin todennäköistä, että minusta ei kuulu viikonlopun aikana mitään. Notta ollaanpa kiltisti siellä koti-Suomessa. Ja kaikille kavereille ja perheelle (ja itselleni) toivottelen oikein mukavaa ja leppoisaa viikonloppua. Ja miksei muillekin satunnaisille lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti