tiistai 15. maaliskuuta 2011

Mirror, Mirror on the Wall

Me taidettiin löytää se oikea.

Kierrettiin sunnuntaina aika monta taloa läpi. Ensimmäinen talo kolahti ja kovaa. Nykyiset omistajat olivat pistäneet talon uuteen uskoon sisältä ja ulkoa, ja hintakin oli varsin edullinen. Olin jo melkein muuttamassa kamojani sinne, kun tajuttiin tarkistaa, minkä koulun piirissä talo sijaitsee. Pikainen mielipidekysely lähti S:n äidin ja siskon suuntaan (ovat opettajia), ja vastaukseksi tuli "Hell no!".

Kaksipuoleinen puutakka olisi ollut aika kiva.

Käytiin katsomassa siinä sitten muutama talo, vähän karvas maku suussa. Mikään ei tuntunut läheskään yhtä hyvältä kuin se ensimmäinen, kunnes S rakastui.

Kun S rakastuu, on tosi kyseessä. Minä en ollut ihan yhtä vakuuttunut talon erinomaisuudesta, sillä kellarikerros, johon S itse asiassa taisi eniten rakastuakin, oli viimeistelemätön, eikä pihalta löytynyt aitaa kuin kahdelta sivulta. En myöskään rakastunut keittiön seiniin (tummanvihreät), makuuhuoneen ja kylppärin seiniin (baby blue), enkä varsinkaan melkein kaksikerroksiseen peiliin portaikossa.


Kerro kerro kuvastin, miten pesen sinut, tai miten saan sinut pois seinältä?

Mutta sitten ne positiiviset jutut! Talo on melko uusi (2001) ja hyvässä kunnossa. Pohjapiirustus on järkevä ja avara, ja ainoat haitat ovat kosmeettisia, pienellä vaivalla ja suht' vähällä rahalla korjattavissa. Talo sijaitsee todella hyvällä alueella, ja asuinalueella on iso uima-allas, joka on asukkaiden yhteisessä käytössä. Suits me, sir!

Se, mihin taisin ihastua oikeastaan eniten, on energiaa säästävät ikkunat! Tässä asunnossa minua on häirinnyt ihan tuhottomasti se, että ikkuinoista ja ovesta tuulee sisälle, vaikka ne olisivat kiinni. Samalla ollaan lämmitetty harakoita kylmillä ilmoilla ja hytisty itse sisällä villasukat jalassa. Tuommoiset hyvin tiivistetyt tuplaikkunat olisivat aika luksusta!

Ei tuo poreammekaan mikään hirveän iso miinus ole...

Laitettiin eilen tarjous menemään. Tai niin me luultiin vielä tuossa tunti sitten. Myyjän kiinteistönvälittäjä oli soittanut meidän välittäjälle ja ihmetellyt, ollaanko me päätetty olla jättämättä tarjousta. Selvisi, että meidän agentti oli laittanut nivaskan menemään väärään faksinumeroon! No, nyt paperien pitäisi olla perillä, eli taas odotellaan.

En usko, että myyjä hyväksyy ensimmäistä tarjousta, joten todennäköisesti tässä hinataan hintaa ja myyntiehtoja vielä suuntaan jos toiseenkin. Jos (ja toivottavasti kun!) tarjous hyväksytään, meillä on kymmenen päivää aikaa käyttää omaa tarkastajaa paikalla, ja jos jotain puutteita löytyy, voidaan taas hilailla hintaa alas, pyytää myyjää korjaamaan vika, tai jättää koko homma sikseen.

Ideaalitilanteessa meillä olisi avaimet kädessä ensi kuussa. Vielä en kuitenkaan uskalla nuolaista. Voi nimittäin olla, ettei tipahdakaan.

12 kommenttia:

 1. Ei ole tuo talon osto ulkomailla ihan niinkuin täällä kotona että ostanpa tuon... Vaikka ei se nykyään ehkä täälläkään ihan niin helppoa ole. Mutta pidetään peukkua :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon sopivasta kandidaatista, pidellään peukkuja!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, täälläkin jänskätään teidän puolesta! Jos talossa on pohjapiirustus ja sijainti hyvä, kaikkea muuta voidaankin sitten muuttaa. Itse asiassa maalaus on tavallaan ihan kiva juttu, siinä saa omat värit ja raikkautta. Uusi maali ikäänkuin "desinfioi", näin minä olen aina ajatellut ;-).

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon & pidän peukkuja! Kuvien perusteella näyttää aikas kivalta! Ehkä kaikkein parhaalta kuulostaa nuo ikkunat, vau! Toivottavasti peilille löytyy joku ratkaisu... Poreamme kotona ja uima-allas asuinalueella?? *kade* :)

  VastaaPoista
 5. Onnea!! Toivottavasti pääsette yhteisymmärrykseen hinnasta!

  Se, ettet pidä värimaailmasta on minunkin mielestä vain hyvä asia, pienellä rempalla saa sitten omannäköisensä =) (..ja odotas, kun johonkin olet tyytynyt, niin parin vuoden päästä se ei enää olekaan niin kiva, nimim. keittiöremppa edessä).

  Poreamme? WOW!! eiköhän peilillekin löydy ratkaisu, tai sitten jos ja kun asunto on teidän, hankkiudut eroon siitä...

  Voi, tuollaisen kellarin, joka vain odottaa suunnitelmia, meikäläisenkin ukko haluaisi, se kun on saanut päähänsä, että pitää ehdottomasti saada biljardipöytä ja baari (miehet!).

  VastaaPoista
 6. Sari*ll: Melkoista tinkimistä tämä prosessi taitaa olla, mutta tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä meidän kannalta. Ostajan markkinat! :)

  Satu: Kiitos, näyttäisi, että peukkujen pitäminen tuottaa koko ajan tulosta! :)

  M-K: Tuotapa minäkin olen itselleni hokenut! :) Sitä paitsi taidan vähän jopa odottaa maalausprojekteja. Maalaaminen onkin ainoa remppajuttu, jonka jo osaan. Toki olen katsonut niin paljon DIY Networkia, että kylppäriremontinkin pitäisi sujua vaikka silmät kiinni. ;)

  Pilvi: Kiitos! :) Oon oikeasti niin innoissani noista ikkunoista, ettei mitään järkeä. Peilille on pakko löytyä joku ratkaisu, mutta onneksi tuommoisilla projekteilla ei ole mikään tulipalokiire, varsinkin, kun kotona voi vähän rentoutua poreammeessa, tai jos viitsii kävellä pari sataa metriä, niin voi lilliä uima-altaassa... ;)

  Katja: Kiitos! Neuvottelut ovat aika hyvässä vaiheessa. :)

  Oonkin ehkä vähän salaa jo miettinyt tulevia värimaailmoja, vaikka nimiä papereissa ei olekaan. :D Onneksi talossa on tuo poreamme; se päihittää jättipeilin olemassaolon 100-0. Ja ainahan sitä voi kulkea portaikossa silmät kiinni, ainakin siihen asti, kun rikon peilin ja tuotan meille seitsemän vuoden epäonnen. ;)

  No joo, biljardipöytähän se tuolla minun miekkosellakin on mielessä (ja mullakin pikkuisen...)! Tuossa kellarissa on niin paljon lääniä, että sinne mahtuisi vaikka kaksi. Baarillekin on jo katsottuna sopiva paikka. :D

  VastaaPoista
 7. Jättipeili, aivan kuin näkymä ruotsinlaivan portaikosta. Eikös se "ruotsinlaiva" oo just se tunnelma, jota kotiin haetaan? ;) No joo, vakavasti ottaen eihän tommonen kätevä oo missään mielessä, vaikka tuokin lisää sitä tilantuntua huoneeseen. Vähän sama juttu, ku ite haaveilen talosta, jossa ois paljon isoja ikkunoita, vaikken jaksais pestä nykyisenkään kämpän paria suht normaalia ikkunaa, eh...

  PS. Peukut, että saatte tuon! :)

  VastaaPoista
 8. Silja Linen vanha mainostunnari singahti tämän kommentin lukemisen jälkeen välittömästi päähän, eikä ole sieltä vielä poistunut! Kiitos! >:D

  Joo-o. En ole vielä edes uskaltanut miettiä tuon kokoisen talon siivoamista, saattais iskeä paniikki... Noita energiaystävällisiä ikkunoitakin on muutama!

  VastaaPoista
 9. Mekin ajateltiin tohon kellarikerrokseen saunaa ja vaikka mita kotiteatteria... totuus on, etta siella se kellari on, ihan yhta (epa)valmiina ku sina paivana ku muutettiin tahan :D no taa nyt vaan on meian omaa saamattomuutta, ja sita, etta ei osata saastaa rahaa sen verran etta vois joskus ees alottaa tota projektia...
  Kuiteski peukut taallakin pystyssa etta tarjous menis kelpokampasta lapi!

  VastaaPoista
 10. Hehe, meilläkin on suuuuuuret suunnitelmat kellarikerrosta varten, mutta ollaan tultu siihen tulokseen, että talo tulee varmasti olemaan melko tyhjillään hyvän tovin, kellareineen päivineen. Kellarikerroksen tuunaaminen ei ole listalla ihan kärkipäässä, ja pystyyhän siellä rymyämään jo nyt. ;)

  Niin, meidän tarjous muuten meni läpi. :)

  VastaaPoista
 11. Olepa hyvä! Tykkään aiheuttaa ihmisille eriasteisia traumoja. ;)

  VastaaPoista