keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Not So Funny Meow, Is It?

Kaikkihan lähti siitä, että lupasin S:lle synttärilahjaksi tatuoinnin, kun en muutakaan siihen hätään osannut antaa. Mies oli puhunut sellaisen hankkimisesta jo pitkään, muttei ollut koskaan keksinyt, mitä haluaisi ihoonsa pysyvästi hakkauttaa.

Chaosin nukuttua pois S hoksasi, että hän haluaisi jonkinlaisen muistotatuoinnin, vaikka epäilikin kavereidensa kutsuvan häntä sen jälkeen gayksi. Nettiä selailemalla miekkonen löysikin pian kuvan, joka muistutti häntä meidän pikkukaverista, ja päätös varata tatuointiaika syntyi sillä kertaa.

Toki tatuointikärpänen puraisi minuakin. Minua oli jo pidemmän aikaa häirinnyt jalkapöydässä olevan kissatatuoinnin epäkeskeisyys, joten halusin tasapainottaa sitä pikkuisen. Itse tatuointikin oli jo pikkuisen elähtänyt, ja Niila-kissa oli antanut sille silmät vetäisemällä mukavan arven kissan pään halki.

Minä halusin jatkaa crazy cat lady -teemaa ja ottaa jalkapöytään pysyvän muiston pikkumiehestä. Päädyin lopulta timburtonmaiseen puuhun, johon artisti piilottaisi nimen Chaos. Selitin tatuoijalle toiveeni, ja päästiinkin todella hyvin yhteisymmärrykseen uniikin tatuoinnin tyylistä.

Itse artiste oli myöhässä meidän maanantaisesta tapaamisesta noin tunnin verran, jonka jälkeen odotettiin vielä, että hän käy "yhdellä" savukkeella kavereidensa kanssa ulkona. Hermojen venyttäminen ja hampaiden yhteenpureminen oli kuitenkin sen kaiken arvoista, sillä miehen työnjälki ja ammattiylpeys olivat huippuluokkaa. Ei ole ihme, että nettiarvosteluissa kyseistä liikettä hehkutettiin aika lailla.

Ammattiylpeys tuli varsin hyvin esiin siinä vaiheessa, kun pyysin miestä korjailemaan olemassa olevaa tatuointiani. Hän sanoi, ettei yleensä koske muiden tekemiin töihin, mutta tässä tapauksessa tekisi poikkeuksen, sillä vanha tatuointi sijaitsee uuden tekeleen vieressä, ja joku saattaisi erehtyä luulemaan, että kissa on hänen tekemänsä. Niinpä tyyppi surautti koko vanhan tatskan uusiksi, eikä edes veloittanut siitä lisähintaa.

Tästä lähdettiin liikkeelle...

...ja tähän päädyttiin. Havaittavissaa pientä punoitusta.

Pahoittelut taas kerran kännykuvien suttuisuudesta. Milloinkahan sitä muistaisi ottaa oikean kameran mukaan?

"You ready?"

S:n ensimmäinen ja tuskin viimeinen tatuointi.

S:n jalka on jo oikeastaan täysin parantunut, mutta ihan samaa ei voi sanoa meikäläisen räpylästä. Puu vaati sen verran paljon piirtämistä, että koko jalkapöytä turposi jo samana iltana aika naurettavaksi möykyksi, eikä ole palautunut vielä täysin ennalleen. Kävellessä tuntee, kuinka jalan iho hölskyy ihanasti edestakaisin. Kengän jalkaanlaittaminen on silkkaa riemua. (Ekan tatuoinnin jälkeen taisin mennä samana iltana baariin, varmaan vielä korollisissa saappaissa...)

Olin pienestä asti luullut, että minulla on korkea kipukynnys, koska eräs lääkäri sanoi kerran niin (lekuri ei uskonut, että olkavarteni on murtunut ja sen vuoksi nosteli kättäni yläilmoihin ja käski kurottelemaan kohti taivasta; en valittanut, vaikkei käsi totellutkaan käskyjä). Jalkapöytä on kuuleman mukaan yksi kivuliaimmista paikoista tatuoida, mutta koska en muustakaan tiedä, niin sanoisin, että ei se paha ole. Tämänsuuruisen taiteellisen operaation jälkeinen aika onkin sitten ihan eri juttu, ja olenkin vinissyt tässä pari päivää, koska en ole voinut kävellä kunnolla. Että se siitä korkeasta kipukynnyksestä!

No, jos ihan totta puhutaan, niin eniten tässä "toipumisessa" tekee kipeää se, etten ole päässyt kuntoilemaan. Olen yrittänyt olla reipas ja polkea crossaria tai kuntopyörää kolmisen varttia neljä-viisi kertaa viikossa, ja nyt tällä jalalla polkeminen on melkoisen puhkimisen takana. Usvan lenkityskin on tällä hetkellä aika minimaalista, koska jalka ei meinaa mahtua kunnolla mihinkään kenkään, joten Lumi on saanut meidän virtakimpulta kunnolla kyytiä. Onneksi olen sopivasti nyt myös pikkuköhässä, joten kuntoilutauko voitaneen antaa anteeksi. Samoin kuin kaikki mässäilyt...

Viimeistelin muuten crazy cat lady -vibat maksamalla tatuoinnit luottokortilla, jossa on tämä hassu nassu:

Niila. Kuva on otettu samana iltana, kun sain tietää pääseväni vaihtoon.

*****

Fakta #99: Olen asunut Lapinlahdella, Vaasassa, Kuopiossa, Emporiassa ja Missionissa. Muuttoja on kertynyt pikaisen laskutoimituksen mukaan 12. Tänä keväänä/kesänä muuttoluku kasvaa yhdellä, ja luultavasti saadaan uusi kaupunkikin listalle!

6 kommenttia:

 1. iii, tykkaan tosta sun puusta ja kissasta. On toi S:nki ihan hauska, heh :) Mutta yltyy vaan mun kuume.. tajuiskohan mies hankkii mulle synttarilahjaks ajan.. no ei varmaankaan. Mut en ma muutenkaan ehka uskalla :/

  VastaaPoista
 2. Ystava hyva, lepuuta ny ihmeessa jalkaasi niin saat turvotuksen laskemaan! :) Ihaitavaa sinnikkyyttä treenaamisessa, mutta uskin että kun annat sen nyt ensin levata, paaset nopeammin treenaamaan taa taysteholla. Toiv. menee kohakin nopeasti ohi.

  Upeat tatuoinnit!

  VastaaPoista
 3. Ääh, kommentointi ei onnitunut.. Yritetään uudelleen..
  Todella hienot kuvat molemmilla!
  Itselläni on oikean nilkan ulkosyrjällä (muun muassa) tatuointi, jota on nyt jo kaksi kertaa tatuoitu. Aluksi muutama vuosi sitten pienempi kiehkura, jota laajensin viime kesänä jolloin kuva ulottuu myös jalkapöydälle. Auts! Myös nilkan ulkosyrjältä löytyy mukavia hermoja. Yhtäkkiä tuli jonkin hermon kohdalla todella kova tarve potkaista tauoijaa. Ja lujaa :)

  -Jouluhörhö-Elina ;)

  VastaaPoista
 4. Simon's Cat! :D Ei elämä, armoton hihityskohtaus iski tosta kuvasta. Ja sitten haikea "aaaaaaw"-fiilis siitä, että otitte muistotatuoinnit! Samalla koin pienen valaistumisen: oon meinaan myös miettiny, että joku tatuointi ois todella kiva, jos vaan tietäisi kuvan, jonka aivan varmuudella haluaa. Koiran tassu on yksi vaihtoehto, jota koiraihminen tuskin voi koskaan katua, mut muistotatuointia en oo tajunnu ees aatella. Musta tuntuu, että sitä ideaa täytyy tässä hiljalleen kehitellä, vaikkei suunnitelmissa ookaan hommata tatskaa aivan lähiaikoina. :) Yksi elikko ois, joka sen muistotatskansa kyllä ansaitsis. Tai noh, on niitä useampia, jos totta puhutaan, kjäh.

  VastaaPoista
 5. paljonko tuli hintaa? :)

  VastaaPoista
 6. Sanni: Uskallat sinä! :) Nyt vain vihjailemaan miehelle tarpeeksi selvästi (eli vääntämään rautalangasta), mitä synttärilahjaksi haluat... ;)

  Pilvi: Turvotus on tänään väistynyt ja tilalle on tullut pienoinen kutina! :D Kohta on pakko päästä takaisin treenirytmiin kiinni, muuten laiskistun taas liikaa ja lopetan koko homman. Niin on käynyt ennenkin. ;)

  Kiitos! :)

  Elina: Kiitos! :) Joo, jalkapöydältä, varsinkin ulkosyrjältä, löytyy tosiaan aika maukkaita kohtia, joten uskon, että niitä nilkassakin on! Onneksi et potkaissut tatuoijaa, olisi saattanut jäädä tatuointi kesken. ;)

  Bemary: Simon's Cat on aika epeli. ;) S puhui jo, että ottaa sitten aikanaan Lumille (ja Usvalle) oman tatuoinnin. Minä sanoin heti, että voihan sen kuvan ottaa jo nyt. Siitä tulisi vasta myöhemmin, toivottavasti monen, monen vuoden päästä, muistotatuointi. :)

  Hauduttelehan ihmeessä tatuointi-ideoita mielessä! Sitä haluaa kuitenkin olla melko varma, ettei kuva kaduta myöhemmin. :)

  sally: Meidän tatuoinnit maksoivat yhteensä 180 dollaria. :)

  VastaaPoista