keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Suomalaisuuden päivä

Ostin tänään itselleni fanikamppeita illan jännää lätkäpeliä varten. Toivottavasti maltan pitää välineet laatikossaan.


S olisi halunnut kutsua apujoukkoja meidän kotikatsomoon, mutta onneksi kukaan ei päässyt paikalle. Olen aika ärsyttävä penkkiurheilija, joten on parempi pysyä piilossa, ilman yleisöä.


Niin, se syy, miksi oikeastaan tulin edes kirjoittamaan on se, että S esitteli eilen graduprojektinsa yleisölle ja S teki ehdottomasti vaikutuksen a) minuun, vaikken aiheesta mitään ymmärräkään, b) opettajiin, jotka ovat halukkaita käyttämään S:n näpertämää koodinpätkää jatkossakin, jos mies vain antaa siihen luvan. Antoihan se.

Kohta se on ihan valmis maisteri! Sitä ollaankin tänään (kypsyysnäytteen jälkeen) juhlistettu aurinkoisessa säässä kuohuviinin kera (vasta lasillisen verran!).

Ah, elämästä nauttiminen on aika kivaa.

*****

Fakta #8: Pääsin läpsäyttämään Antti Törmäsen kättä kesällä 1995 voitokkaiden MM-kisojen jälkeen. Kuljin loppupäivän muovipussi käden suojana.

Fakta #9: Sittemmin jääkiekkohulluus vain paheni. Pahimmillaan (tai parhaimmillaan!) se taisi olla yläasteella, jolloin leikkasin Savon Sanomista kaikki ottelutilastot talteen. Ne ovat säilössä vieläkin.

Fakta #10: Halusin jo yläasteella vaihto-oppilaaksi ja nimenomaan Yhdysvaltoihin, mutta olin oikeasti huolissani siitä, etten pystyisi seuraamaan SM-liigaa täysillä.

5 kommenttia:

 1. Kivat sakset ja hauskat faktat! :D Minkä verran seurasit jääkiekkoa sun vaihdon aikana? Missä on Kansas Citystä käsin katsottuna lähin NHL-seura? Olin itse syksyllä vaihdossa Pohjois-Carolinassa ja harmittaa, että tuli nähtyä vain yksi NHL-peli.

  VastaaPoista
 2. Ai mahtavuus, mikä peli! Ja voittokin tuli oikeaan kohteeseen. Vieläpä kuopiolaisen ratkaisemana :)

  VastaaPoista
 3. Riina: Oi, syksy Pohjois-Carolinassa oli varmasti hieno kokemus!

  Lätkää tuli seurattua sen verran, kuin suinkin järkevästi kykeni. :) Kotimaiset liigafinaalit kuuntelin nettiradiosta, ja MM-lätkääkin seurasin netin välityksellä (USA:ssa kun oikeudet omistaa Universal Sports -kanava, joka ei tietenkään kuulu mihinkään peruskanavapakettiin...).

  Lähin NHL-seura taitaa olla Saint Louisissa (noin viiden tunnin ajomatkan päässä). Jos haluaa ajaa tuplasti pidemmän matkan, Chicagosta löytyy Blackhawks, Denveristä Avalanche ja Dallasista Stars, mutta ihan naapurista ei siis löydy ketään. Harmi!

  Ollaan tasoissa nähtyjen NHL-pelien määrässä! :) Minäkin kävin katsomassa vain yhden pelin, ja senkin Floridassa.

  Anne: Oli kyllä jännitystä kerrakseen, ja sen kuulivat varmasti naapuritkin! S sanoi, että jos jonkun piti peli kerran Suomelle ratkaista, niin on hyvä, että se oli juuri Kapanen. Sen verran pitää vetää kotiin päin! ;)

  VastaaPoista
 4. Puijo :D
  Meistä on yksi kuva ihan samoissa maisemissa, tosin jokseenkin tönkömpinä :p

  VastaaPoista
 5. Stazzy: Jokaisesta savolaisesta pitää olla kuva jos toinenkin Puijolta. ;)

  VastaaPoista