maanantai 17. toukokuuta 2010

Melkein valmis

Kävin kuuntelemassa viime viikolla S:n graduseminaarin. Mitäänhän en itse asiasta ymmärrä, mikä on sinänsä ihan ymmärrettävää, kun gradun nimi on vaatimattomasti Finite Element Approximation of the 3-Dimensional Heat Equation, mutta lähdinpähän käymään.

Olinhan minä tiennyt, ettei se ihan täysi toope ole, mutta olin joka tapauksessa aika ällikällä lyöty. Niin oli yleisökin, ohjaajat mukaan lukien. S sai projektistaan täyden vitosen ja nyt se on yhtä tenttiä vaille valmis maisteri. Yliopiston tutkijaporukka yritti houkutella S:a jatkamaan tohtoriksi asti, mutta 300-sivuinen tutkielma ei kuulemma juuri nyt kiinnosta. Saattaa tuo reilun viiden viikon päässä häämöttävä kotiinpaluukin painaa vaakakupissa aika paljon.

Meillä on viisi Suomi-viikonloppua jäljellä. Niihin pitää mahduttaa ainakin häiden ja S:n valmistumisen juhlimista (ja lätkän MM-finaali!). Isoja juttuja.

*****

Fakta #11: Osaan puhaltaa ilmaa vasemmasta silmäkulmasta. No, ehkä kyse ei ole välttämättä niinkään osaamisesta kuin rakenteellisesta virheestä. Tämä "taito" käy todella ärsyttäväksi flunssaisena, sillä silmäkulma vuotaa niistäessä vettä enemmän kuin Esterin... silmäkulma.

Fakta #12: Minulla on vielä kaksi maitohammasta, eivätkä ne ole irtoamassakaan ihan heti.

3 kommenttia:

 1. Moi! Tämänkertaisten randomfaktojen innoittamana kommentoin ekaa kertaa, vaikka olen seurannut blogia pitkään. Mulla on nimittäin itsellä molemmat, sekä silmäilmajuttu, että kaksi maitohammasta jäljellä. Kivaa, etten ole ainoa friikki.

  VastaaPoista
 2. Maitohammas "friikki" minäkin. Mitäs sitä vaihtamaan kun hyvin vielä hammas pelittaa :)

  VastaaPoista
 3. Ilona: Moikka! Hah, ollaanpa sitten aika samanlaisia luonnonoikkuja. :) Kiva, että innostuit kommentoimaan!

  Eiko: Nimenomaan, mitä tuota turhaan hampaita vaihtamaan, kun vanhatkin kerran toimivat! :)

  VastaaPoista