tiistai 6. kesäkuuta 2017

Maanantai 5.6.2017 (Seiskahaaste osa 4)

"Happy birthday", Scotty toivotti hieman lakonisesti, kun pikkuinen isäntä herätti meidät (taas!) ennen kellonsoittoa. "You can keep sleeping for a bit, I'll take him downstairs."

Makoilin hetken sängyssä, mutta uni ei tullut enää. Menin alakertaan keittämään kahvia ja vapauttamaan miehen töihin. Aloittelin itsekin työt jo seitsemältä, joten iltapäivällä ehtisin toivottavasti tehdä muutakin.

Hörppäsin aamusumpit Pikku Myy -mukista. Mörkö olisi ehkä sopinut paremmin, sillä...

Istuin naperon kanssa sohvalle ja näpyttelin töitä. Nenään kävi hieman pistävä haju, joten tarkistin kissan vakiopaikan ruikkimiselle, eli olohuoneen pitkänukkaisen maton. Ei mitään jälkiä, kuten ei enää pitkään aikaan. Päätin kuitenkin katsastaa myös toisen maton, jolle jompi kumpi koirista oli joskus vahinkopissat päästänyt ja siten ehkä houkuttelisi tarkkanenäistä kisuakin, ja sieltähän löytyi kiva synttäriyllätys.

Hapokas kissankusi oli ehtinyt yön yli muhiessaan painua lakkakerroksen läpi lattiaan, eli päästään hiomishommiin.

Kannoin pissamaton pihalle ja aloitin sen kuuraamisen. Kun palasin miljoonannen huuhtelukerran jälkeen takaisin sisälle, pieni mies oli saanut sellaisen virtapiikin, että teki mieli pistää kaveri putkaan. Tai vähintäänkin liekaan. Kiipeili, tiputteli tavaroita, murtautui siskonsa huoneeseen ja tunki suunsa täyteen pieniä tavaroita. Kirkui ja juoksi kuin riivattu. Yritä siinä tehdä töitä.

Ja sitten hymyili kuin enkeli!

Riekkuminen onneksi uuvutti naperon aika nopeasti, ja hän simahti viereen sohvalle. En edes viitsinyt yrittää siirtää häntä sänkyyn, vaan annoin tyypin tuhista ihan rauhassa. On se vaan ihana, kun se on aloillaan.

Vaikka aamu alkoi hieman kusisesti ja kiukkuisesti, niin sain kuitenkin tehtyä lopulta kuusi tuntia töitä. Scotty tuli kolmen maissa kotiin ja aloitti kamalan sipittelyn lasten kanssa. Mystiikkaa leijui ilmassa, kun kolmikko kävi postilaatikolla yhdessä ja piilottelivat selän takana kortteja ja lahjaa. Lapsilta sain kortin, jossa oli aivan tuhottomasti ihan ite piirrettyjä sydämiä, ja Scottyn pahvilaatikkopaketista paljastui todella mukava yllätys:

NDT!

Päätettiin lähteä Ikeaan ostamaan vähän koukkuja ja kylpytakkeja saunaa varten sekä paljon karkkia minua lapsia varten. Pikaisen ostospyrähdyksen jälkeen suuntasimme Scottyn vanhoille kotikulmille Kansas Cityn parhaalle pizzalle.

Synttärimargarita.

Waldo Pizza ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa.

Koska ulkona oli yli 30 astetta lämmintä, laitoimme kotona lapsille uikkarit päälle ja takapihalle sadettajan tuomaan viilennystä ja puuhaa. Minä kaivelin maahan kuoppia ja istuttelin kukkasia ja yrttejä vähän sinne tänne. Jos niistä on ensi viikolla yli puolet elossa, pidän sitä menestyksenä. Viherpeukaloni on valitettavasti keskellä kämmentä.

Sisällä minulle laulettiin Happy Birthday ja sanottiin selvällä suomella "hyvä syntypäivä, äiti". Scotty "leipoi" minulle oikein "kakunkin"...

Ikean lakupötkö.

Kun pienempi hulivili viimeinkin antautui Nukku-Matille kylvyn jälkeen, me pääsimme asentelemaan uudet koukut ja kuivaustelineen saunan ulkoseinään samalla, kun Pekka Rinne esitti ihmetorjuntoja telkkarissa.


Scotty antoi minulle illalla vielä lahjaksi uudet viinilasitkin. Monen tunnin saunomisen (ja Arrow'n töllöttämisen...) jälkeen nautimme lahjalaseista yömyssyt hyvän pinot grigion muodossa.

Syntypäivä oli oikein hyvä.

6 kommenttia:

  1. Hyvää syntypäivää!
    Aika hurmaava veijari tuo teidän kuopus!

    VastaaPoista
  2. Syntymäpäivä olikin oikein vilkas kaikkine pissin pesuineen ja juhlimisineen :) Onnea paljon sinulle näin jälkikäteen!

    VastaaPoista