tiistai 13. lokakuuta 2015

Laiturilla

Mökkijutut ovat olleet blogin puolella viime aikoina aika vähissä, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö tönön parissa oltaisi puuhasteltu. Kanssaomistajamme käsittelivät terassin uuteen uskoon ja maalasivatpa vielä mökin ulkoa punamullan väriseksi. Nyt meillä on tiny red cabin, kuten naapurit sitä osuvasti kuvailevat. Erottuu nimittäin pirteänä väripilkkuna pusikoiden seasta, kun ennen niin tylsä ja harmaa, elähtänyt mökki maastoutui täysin.

Meidän maja polkuvenevinkkelistä.
Yksi iso puutos mökillä on ollut laituri. Entiset omistajat olivat ilmeisesti aloittaneet laiturin uusimisen, mutta olivat jättäneet sen sitten purkuvaiheen jälkeen sikseen. Kesäiset uintireissut piti siis suorittaa huojuvan kivivallin päältä veteen horjahdellen. Ei ehkä se ihan turvallisin vaihtoehto.

Muutama viikko sitten insinöörimäisiä luonteenpiirteitä omaava miekkoseni sai suunnitelmat valmiiksi, joten yksi farmarilastillinen puuta ja betonia myöhemmin projekti pääsi alkuun. Ensin piti kaivaa kuopat uusille kiinnitysankkureille, jotka upotettiin sementtiin. Kun oltiin varmoja, ettei laituri kelluisi tiehensä, vuorossa oli laiturikehikon rakentaminen ja jättimäisten kellukkeiden veteen siirtäminen:Jonkun (meidän) huonosti käyttäytyvä lapsi kiipesi kellukkeen päälle surffaamaan...
Toissaviikonloppuna ajelimme mökille kahdella autolla, joista toiseen Scotty lastasi niin paljon puuta, kuin sedani veti sisäänsä (20 kolmemetristä kakkosnelosta, tiedoksi). Vilpoisena mutta aurinkoisena syysiltapäivänä saimme laiturin siihen pisteeseen, että sen päällä pystyi jo syömään makkarat:

Piällysmies oli paikalla huolehtimassa työnlaadusta. Hyvä tuli!
Koska pikkuruinen automme ei ollut ihan tarpeeksi tilaihme laiturin viimeistelyyn kertarysäyksellä, menimme mökille viime viikonloppuna hoitamaan hommat loppuun. Auringon jo värjätessä taivaanrannan ja vedenpinnan tulipunaiseksi laituri imaisi viimeiset ruuvit sisäänsä. Kuohuviinipullon poksahdus kaikui eräällä kansasilaisella järvellä.

Meidän pesue jäi nauttimaan lämpöisestä illasta ja yöstä mökille. Lapset uinuivat sisällä, ja me aikuiset istuimme terassilla nuotion välkkeessä mökkeilystä väsähtäneiden koirien kanssa. Ennen nukkumaanmenoa lompsimme vielä laiturille viltin kanssa ja pistimme maaten. Siinä makoillessa ja kirkasta, tavallista tähtirikkaampaa taivasta katsellessa tuli semmoinen olo, ettei elämästä puutu mitään.

Paitsi sauna.

11 kommenttia:

 1. Onnea mökin, laiturin ja polkuveneen (!) Omistajille! Kuulostaa siltä, että teillä on siellä Kansasissa pala suomalaista kansallisunelmaa aika lähellä täyttymistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä täällä taas huhuilen, mutta blogista löytyy sinulle #blogisitarina -haaste

   Poista
  2. Kiitosta! :) On meillä aika kiva paikka paeta arkea - ollaan nimittäin sen verran korvessa, etteivät meidän puhelimet toimi ollenkaan. :D

   Kiitos haasteesta, pitääpä napata kiinni! :)

   Poista
 2. Tulipa hieno😊 Kuvat voisi olla Suomesta, niin suomalaiselta näyttää maisemakin.😊

  VastaaPoista
 3. Ihana punainen tupa tuolla muiden joukossa <3
  Kade tuosta laiturin rakentelusta kun ei tarvi ajatella sitä miten se nostetaan talveksi pois jotta jäät eivät särje ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen viereen nousee vielä punainen sauna! Sitten vasta erotutaankin joukosta. :D

   Heh, totta! Leuto ja lyhyt talvi on aika kiva juttu! Ei tosin päästä luistelemaan järven jäälle. ;)

   Poista
 4. Onnittelut! Joko on saunan piirrustukset valmiit ja S rupeamassa rakennushommiin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis! Ei vielä, mutta veikkaanpa, että viikonlopun aikana saadaan suunnitelmia taas eteen päin. ;) Mies haluaa nimittäin piirtää saunan pohjapiirustuksen liiduilla meidän pihalle. :D

   Poista
 5. No hieno tuli! :)
  Laitoin muuten sulle haasteen joskus tässä mutta unohdin ilmottaa asiasta.
  Tässäpä siis linkki:
  http://friolandiassa.blogspot.fi/2015/09/blogitarina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan siitä. :) On tuosta miehestä jotain hyötyä. ;)

   Käynpä kurkkaamassa ja ottamassa kopin!

   Poista