torstai 2. heinäkuuta 2015

Mökin kohtalo

Kirjoitin pari viikkoa sitten vähän uhkarohkeasti mökistä, jota olimme ostattelemassa ystäviemme kanssa, vaikka prosessi oli vielä täysin kesken. Mökin omistajat eivät tehneet menneistä viikoista helppoja, varsinkaan kiinteistövälittäjäparalle, joka toimi välikätenä ostajien ja myyjien välillä. Myös rahoituspuoli aiheutti päänvaivaa, ja byrokratia heitteli kapuloita rattaisiin - ihan vain kettuillakseen, tietysti.

Mutta niin siinä kävi, että alustavan sopimuksen viimeisenä voimassaolopäivänä, toissapäivänä, meillä oli nimet papereissa ja avaimet kädessä. Olo oli aika uskomaton, ja sitä se taitaa olla vieläkin.

Freixenet ja naapurin laituri.
Edessä oleva urakka on aika hurja, mutta mökin terassilla istuessa ja järveä tuijotellessa se ei tuntunut ollenkaan kamalalta ajatukselta. Tiistai oli aika hyvä esimerkki siitä, millaista mökkielämä tulee olemaan. Heti kiinteistövälittäjän lähdettyä pojat repivät mökistä haisevan kokolattiamaton pois, jonka jälkeen siivottiin pahimmat sotkut ja eliminoitiin kamalimmat hajupesäkkeet. Lyhyen ahkeroinnin jälkeen olikin hyvä hetki käydä pulikoimassa, sitten grillata, ja sitten testata se polkuvene, jonka perässä tullaan näkemään jos jonkinmoista vesihiihtosuoritusta, luulen ma.

Juuri putsattu polkuvene koeajolla. Hyvin toimi!
Vastarannalla pilkottaa järven yleinen uimaranta, joka on vain maanomistajien käytössä, samoin kuin koko järvi kaloineen ja aktiviteetteineen.
Remonttilista on pitkä, ellei loputon. Jos yleistä siivousta ja raivausta ei oteta huomioon, ensimmäisenä jonossa on haljenneen perustuksen ja samalla lattian korjaaminen, etummaisen ulkoseinän aukaiseminen ja paikkaaminen, sisäpintojen ja "keittiön" kaappien maalaaminen, jonka jälkeen pääsemmekin sitten jälleen ulkoseinien kimppuun ja terassin fiksailuun. Myös laituri pitää rakentaa.

Niin, ja se sauna.

Siinä se nyt on, urakointia odottamassa.
Ei voi sanoa, että unema toteutui, sillä en koskaan oikein osannut unelmoida mistään tällaisesta. Nyt se on joka tapauksessa totta, kutsuipa sitä millä nimellä tahansa - unelma, haave, päähänpisto.

4 kommenttia:

 1. On se vaan niin ihana ;-) Loman jalkeen hihat heilumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on! Ja tosiaan, mökillä ei sitten levätä, siellä tehdään töitä. :D

   Poista
 2. Ai että, ihan samoissa fiiliksissä ollaan. Vuosien mökkihaaveet toteutuivat yhtäkkiä rytinällä ja kesäsuunnitelmat meni täysin uusiksi. Ja nyt rempattavien asioiden lista on loputon ja viikonloput hujahtavat vauhdilla ties mitä vääntäessä. Mutta onni on todellakin ihan oma lomapaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, onnea mökkihaaveiden toteutumisesta! :) Meillä meni koko pitkä 4th of July -viikonloppu remppahommissa. Eilen oli tarkoitus pysyä poissa, mutta eihän sitä malttanut... ;)

   Poista