perjantai 16. elokuuta 2013

Taapero

Vauvakuulumisista on kai auttamattakin siirryttävä taaperokuulumisiin. Ikää on nyt reilu 13 kuukautta, ja vauhtia on. Talo on täyttynyt kamalasta töminästä, kun pienet jalat lätisevät lattiaa vasten. Kävely ei enää riitä, nyt mennään taaperojuoksua! Tömistelyä säestää yleensä kikatus ja kiekuminen. Hiljaisuus on epäilyttävää.

Pömpylä viidennessä Royals-pelissään. Nyt takana on jo kuusi.
Tyttö kommunikoi paljon. Juttelee, nyökyttelee, osoittelee. Ymmärtää, kun pyydän hakemaan Usvan pallon, kun pyydän heittämään pallon, kun kysyn, onko nälkä, kun kysyn, haluaako maitoa/juustoa/muroja/banaania jne. Ymmärtää halutessaan, kun kiellän kävelemästä sohvalla ja kiipeilemästä portaita kaiteen väärältä puolelta.

Antiikkiradio on kokenut aika kovia tässä taloudessa...
Usva tykkää naperosta, kun napero istuu syöttötuolissa ja tiputtelee koiralle ruokaa. Usva ei tykkää naperosta, kun napero työntyy samoihin paikkoihin karvaturrin kanssa. Ollaan yritetty tehdä rajat selväksi, molemmille. Koiraa ei saa kiusata, ja lapselle ei saa irvistellä.

Asiaa ei auta yhtään se, että Lumi, kaikista meidän elukoista erakko-Lumi, antaa pikkuihmisen tehdä sille ihan mitä vain. Jopa vetää hännästä, mistä lasta on kyllä kielletty, muutaman kerran. Huoh.

Tornado meni tästä.
Päivät ovat kiireisiä, ja leluja saa kerätä jokaisesta huoneesta, sillä nehän on tarkoitettu leviteltäviksi. Onneksi nyttynen on edelleenkin hyvä nukkumaan, joten päikkärihetkinä voin huokaista siivota pahimmat sotkut. Sellainen hetki olisi nytkin, joten imurinvarsi kutsuu.

TGIF.

10 kommenttia:

 1. Ei mitään imurinvarsia ku vastauksia haasteisiin, niih! ;)

  VastaaPoista
 2. Ei vitsi, mä löysin sattumalta tän blogiin interwepin ihmeellisesta maailmasta. Sit mä rupesin lukemaan, ja kun olin saanut luettua vuoteen 2013 saakka, oli pakko kaivaa esiin edellinenkin blogi, eli how it all started, ja lukea sekin kokonaan. Sit kun se oli tehty, jatkoin tämän lukemista ja nyt mä oon lukenut koko matkan alusta loppuun. 2 viikkoa tässä on mennyt. Mitä mä nyt sit rupeen tekemään? :) Kiitos tästä blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh!! :) En voi luvata seuraavaksi kahdeksi viikoksi ihan samanlaista luku-urakkaa, mutta jos nyt ainakin muutaman merkinnän saisin aikaiseksi... ;)

   Poista
 3. No se on ehkä ihan hyvä, että saa välillä töitäkin tehtyä :D Sulla on vaan jotenkin kovin koukuttava tyyli kirjoittaa, ja olihan tuota teidän aluksi hiukan mahdottomalta vaikuttavaa tarinaa helppoa myötäelää :) Tuli jotenkin mieleen Anu Jaantilan kirjat, Jenkkivuosi; Dear Sanna; Love, Sam ja Sanna Forever. Ootko koskaan lukenut? Mä tosiaan vaan googlettelin blogeja, halusin lukea ulkosuomalaisen elämästä ja siksi päädyin tänne. Ihana blogi, ja ihanaa että onnistuitte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :)

   Enpä ole lukenut noita kirjoja! Pisti kiehtomaan, täytynee kaivella ne jostain ja lukaista. :)

   Poista
 4. http://www.bookcrossing.com/journal/7805953 tuolla oli ainakin jotain mainintaa.. en muistanut että ovat tosiaan noin vanhoja, ilmeisesti kieli on jo vähän aikansa elänyttä, siitä on tovi kun olen noi kirjat itse lukenut, mutta ehkä niistä pystyy silti nauttimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosi mielenkiintoista lukea! Taitavat olla vähän kiven alla, tosin. Kindleen olisin napannutkin jo, mutta ei ole (yllättäen, heh) tarjolla. Amazonista löytyy käytettynä, halvimmillaan 50 dollarilla. Taitaa olla ihan keräilyharvinaisuus! ;)

   Poista
 5. Ohhoh! Aika hintavaa, sanon mä. Se voi olla kun ovat niin vanhoja kirjoja että esim. painokset loppu niin ei ole enää saatavilla. Itse oon lainannut ne kirjastosta moneen kertaan, sulla ei tietysti sitä mahdollisuutta siellä ole :)Pidetään korvan takana jos jossain osuu silmiin halvemmalla!

  VastaaPoista