tiistai 20. elokuuta 2013

Millainen olin? Elokuu 1999

Bemarylta bongattua. Blogi-inspiraatio on kaivannut jonkinmoista herättelyä kesähorroksen jäljiltä, joten Millainen olit, mitä ajattelit? -haaste on omiaan jumppaamaan sormia ja herättelemään toiveita retkestä luovuuden lähteille.

Annetut viisi ajankohtaa (elokuu 1999, huhtikuu 2003, maaliskuu 2009, 18.9.2009 ja 17.7.2010) vaatinevat tällaiselta jaarittelijalta viisi eri merkintää. Onneksi olin ahkera päiväkirjakirjailija aikoinaan, muuten en muistaisi (enkä välttämättä haluaisi muistaa) mitään.

Aloitetaan alusta.

*****

Punainen herätyskello soi. Hieron unihiekat silmistä ja tarkistan, onko uuteen Nokia 5110:ni tullut yön aikana pojilta pommeja. Muutama hassu, McGyveriltä, Darth Vaderilta ja Andy McCoylta. Hymähdän.

Haron poikatukkani jotakuinkin ojennukseen ja painun aamupalalle. Luen Savon Sanomista urheilusivut ja tv-oppaan. Pelaan matopeliä. Pitäisi vastata siihen edellisenä iltana tulleeseen viestiin, mutta en ole vielä päättänyt, menenkö viikonloppuna Iisalmeen vai vietänkö nuotioillan poikien kanssa. Iisalmessa olisi kuitenkin vain pelkkiä kanoja. Ehkä jään Lapinlahdelle.

Kaivan kaapista reisitaskuhousut ja lätkäpaidan ja lähden pyöräilemään kouluun. Ysiluokka. Kesä meni niin nopeasti, ripareineen päivineen.

Biologian tunnin aikana saan 90 puhelua neljästä eri numerosta. Pommitan välitunnilla takaisin, varsinkin sille yhdelle. Se yksi tyttöporukka kulkee meidän jengin ohi. Nenät pystyssä, totta kai. Välillä harmittaa, että välit menivät ala-asteen jälkeen poikki. Tänään ei.

Kerron tytöille, etten ole lähdössä perjantaina Iisalmeen. Ymmärtävät kyllä miksi, mutta virnuilevat vähän silti. Kello soi. "Yäk, ruotsia", sanon, vaikka pidänkin siitä salaa.

Kotona taas. Pitäisi tehdä läksyt, mutta ehtiihän sitä ennen nukkumaanmenoakin. Pelaan matopeliä lattialla istuen niin pitkään, että jalka puutuu ja pettää alta, kun yritän nousta ylös. Huudan äidille, että vien Hitun lenkille. Tapaan pojat tutussa risteyksessä. Rapsuttelen muut koirat, ennen kuin lähdetään löntystelemään rantaa kohti.

Kuljaillaan aikamme. En voi olla vilkaisematta sen yhden suuntaan vähän väliä. Miksi se ei voi antaa minulle jotain selvää merkkiä kiinnostuksesta? Joka toinen päivä se tökkii minua kylkiin, joka toinen porukan toista tyttöä.

Mennään meille katsomaan Face/Offia. Sänky nitisee liitoksistaan, kun viisi teiniä asettautuu siihen mukavasti. Elokuva ei lopulta kiinnosta yhtä paljon kuin porukalla pieneen vaatehuoneeseen ahtautuminen. Vaatehuoneesta tulee nopeasti kaasukammio, kiitos pojat.

Jälleen yksin. Yritän tehdä läksyjä, mutta kasetille nauhoitetut balladit vievät huomion muualle. Pommitan sitä yhtä, pelaan matopeliä, katson X-filesejä. Miksi siitä yhdestä ei kuulu mitään? 

Kirjoitan päiväkirjaan, ja pian mankasta alkaa kuulua tuttu häiriöääni. Puhelin piippaa, hymyilen.

4 kommenttia:

 1. Aaaargh, kannattaa kirjottaa kommentti valmiiksi, oikolukea, olla tallentamatta, ja painaa sitte sivunpäivitysnäppäinyhdistelmää. :D Noh, oli miten oli, hehkutin tossa kadonneessa kohtalaisen pituisessa viestissäni sitä, että:

  1) osallistuit tähän haasteeseen, jee!
  2) X-files = tuon ajan vakava addiktioni
  3) matopeli & 5110 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Nyt jäi harmittamaan, että alkuperäinen viesti katosi, mut hyvin tiivistetty kummiskin! ;)

   Oon muuten katellu Netflixistä vanhoja X-filesejä! Vieläkin addiktoi!

   Poista
  2. Jos totta puhutaan, et tainnu menettää mitään. Se on nimittäin silleen, että se varsinainen ASIA, joka mun maratonmittaisissa jutuissa merkkaa (pätee myös tosielämän kälätykseen), voidaan yleensä helposti tiivistää noin pieneen kokoon menettämättä tippaakaan tärkeää informaatiota. :D

   Eih, ei saa vähääkään yllyttää palaamaan sen sarjan pariin. Niihin jää varmasti koukkuun, ny ja aina. Kolmas sarjaan liittyvä leffa on muuten vissiin tuloillaan jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa. Pakko nähä. :O

   Poista
  3. Oho oho! Jokohan vois mennä jonottamaan leffateatterin eteen... ;)

   Saataskohan me oikeassa elämässä toisiltamme ollenkaan puheenvuoroa? :D Nimimerkillä "Toinen maratonkälättäjä".

   Poista