torstai 24. maaliskuuta 2016

Mielipuolivuotias

Ehkäpä esikoisen vauva-aika vain tuntui jotenkin erityisen pitkältä ja hitaalta. Olematta sitä. Vauvakirjasta on virkistelty muistia sen verran, että kehityksellisesti nämä meidän lapsukaiset ovat olleet aika samantahtisia, mutta jotenkin tällä nuoremmalla on ollut isompi hoppu. Ainakin näennäisesti.

Neliönaama.

Kun puoli vuotta tuli mittariin, kaveri päätti, ettei ole enää pikkuvauva. Alkoi istua, kontata, nousta tukea vasten seisomaan. On pakko myöntää, että pehmoinen kokolattiamatto on ollut viimeiset pari viikkoa aika ihana juttu. On säästytty aika monelta isolta kolhulta, aivotärähdykseltäkin. Ehkä amerikkalaiset ovat kokolattiamaton vuoksi niin fiksua kansaa.


Olavi "juttelee" myös paljon. Varsinkin isosiskolleen, joka on maailman viihdyttävin tyyppi. Höhöhöö, fffffff, bwabwabwa, mömmömmö, ättättä. Varmaankin aika painavaa asiaa, kunhan vain ymmärtäisimme.Olisi voinut kuvitella, että isosiskosta oppineena olisin ollut valmis tähän vauhtivauvavaiheeseen, mutta yllätyksenä tuli - ihan kuin talvi autoilijoille. Peloton liikkuja on vanhemmalle aika pelottava asia. Kun yhtälöön lisätään vielä isosiskon ympäriinsä levittelemät ja vauvalle täysin sopimattomat lelut, alkaa sydämensyke tuntua melko lähellä nielua. Mistä silmät selkään?

Lapsukaiset siinä.

Eräänä päivänä vaippaa vaihtaessa löysin laatikkoon unohtuneen vastasyntyneelle tarkoitetun vaipan. Miten pieni! Enhän minä välttämättä tarvinnut noinkaan konkreettista ja havainnollistavaa mittaria kuluneesta kuudesta kuukaudesta, olin siitä perillä muutenkin, mutta kyllä se pysäytti. Puolen vuoden päästä meillä ei enää ole vauvaa laisinkaan, ja vaippa on taas isompi.

Eilinen aamunaama oli oikein tyytyväinen itseensä.

Mitähän tuosta pienestä miehestä vielä tuleekaan? Maailma on täysin avoin. Isosiskollaan on ainakin selkeät tulevaisuudensuunnitelmat:

"When I grow bigger, I'm going to go to Mars and drink beer.

4 kommenttia:

 1. Tuo toinen mustavalkokuva on kunnon malliposeeraus :D Koirallakin tilanteeseen sopiva vakava ilme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eikö! :D Voi kun voisin sanoa, että oli suunniteltu juttu, mutta koira työntyi noihin kuviin aivan väkisin. ;)

   Poista
 2. Iso peukku isosiskon tulevaisuudensuunnitelmille! Matt Damonin jalanjäljissä, tosin en ole varma, oliko siinä leffassa siellä kaljaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa naureskeltiin myöskin. Matt Damon (no okei, roolihahmo) saattoi olla eka botanisti Marsissa, mutta meidänpä neidistä tulee marsilainen juoppo. #lifegoals

   Poista