tiistai 1. maaliskuuta 2016

Arkinen haaste, osa 6

Maanantai 29.2.2016 (Arkihaaste 6/7)

Maanantai oli kyllä maanantai isolla ämmällä. Oli todella hankalaa saada viikonloppuna täysillä kierroksilla käynyt kone käyntiin. Normaalisti kahdeksaan asti torkkuva pieni mies oli virkeänä jo kuuden jälkeen, joten minä tankkasin kofeiinia ja rupesin tekemään töitä. Niitä ei taas kerran riittänyt 20 minuuttia pidempään, joten kun Olavi alkoi hieroa silmiään, kannoin hänet takaisin sänkyyn, ja meninpä itsekin hetkeksi pötköttelemään. Työtön.

Eipä tarvinnut laiskotella yksin.

Melkein heti yläkertaan palattuani Iita kömpi pesästään ja kipsahti kainalooni. Halusi katsoa hetken piirrettyjä, ja se sopi minulle enemmän kuin hyvin, sillä silmäluomet olivat kuin lyijyä. Taisin torkahtaakin hetkeksi, ennen kuin nälkä ilmoitteli olemassaolostaan. Keittelin meille naisille kaurapuuroa evääksi.

Nämä kaverit jäivät vielä lepäämään. On heillä rankka elämä.

Päivä kului pieniä arkiaskareita tehden, ja kun enimmät kaurapuurosotkut oli siivottu keittiöstä, kaivoin aikoja sitten aloitetun neuletakintekeleen laatikosta ja rupesin tavaamaan jo unohdettua ohjetta. Kolmen jälkeen kurkkasin, olisiko lisää töitä, ja kappas, olihan niitä. Istuinkin sitten vielä näpyttelemässä läppäriä, kun Scotty tuli kotiin. Mies hoiti hienosti lapset ja kokkailun, ja minä tein töitä kuuteen asti.

Ilta sujui normaaliin tapaansa. Leikkiä, vaipanvaihtoa, ruokkimista, iltapesuja ja -satuja. Saimme tietysti mahdutettua sinne väliin vähän Castleakin.

Iloitsin siitä, etten ollut vieläkään tappanut yrttiseinän yrttejä.

3 kommenttia:

 1. Mä en vaan (silleen ihaillen) tajua miten ja missä välissä ehdit tehdä töitä ja hoitaa kaksi osta ruokailuineen! Ja neuloa?! Mitä ihmettä teidän lapset tekee silläaikaa kun sä hoidat muita hommia?? :D (otan kaikki vinkit vastaan..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi osta?? Kiitti dyac. Kaksi LASTA :D

   Poista
  2. Haha, onhan se välillä (usein!) aika haastavaa! Teen kuitenkin "vain" n. 10 tuntia viikossa, joista ison osan pienen miehen nukkuessa. Meidän neiti sitten taas on aika omatoiminen ja puuhailee usein ihan omia hommia rauhassa sillä aikaa, kun teen töitä. Joskus on sitten turvauduttava jokaisen paskamutsin lempparivälineeseen, tablettiin. ;) Syödään usein edellisen illan tähteitä lounaaksi, joten lämmitys ja tarjoilu on aika nopeasti hoidettu, jos teen justiinsa samalla hetkellä töitä. :)

   Blogista saattaa saada sellaisen (virheellisen) kuvan, että olen kovinkin ahkera, mutta totuus on todellakin toinen. :D

   Poista