tiistai 11. maaliskuuta 2014

Ripaska

Saitteko, kanssasisaret, naistenpäivänä kukkia?

En minäkään. Hortonomeilun sijaan pääsin veivaamaan ruuvimeisseliä koko päiväksi. Meidän talosta tuli taas pikkuisen vähemmän amerikkalainen.

Pitkään siitä ollaan puhuttu; ovenkahvojen vaihtamisesta ovenkahvoiksi. Useimpien paikallisten talojen tehdasasetuksiin kuuluu kahvanvirkaa toimittava pyöreä bakteeripesäke (kuvassa alla), johon on äärimmäisen epämiellyttävää tarrata esim. juuri käsipesun jälkeen. Jopa tämmöiselle ehkä liiankin hyvin sotkua kestävälle ihmiselle.

Äiti ja äitiinsä tullut sotkuinen lapsi.
Lauantaina oli vähän tylsää, joten mentiin sitten rautakauppaan (lopulta piti tehdä vain viisi reissua kolmeen eri kauppaan). Onneksi perheen amerikkalaisen maku täsmää pohjoismaisen yksinkertaisuuteni kanssa, eikä kahvoista(kaan) tarvinnut tapella. Amerikkalainen tyyli tahtoo olla hieman liian koristeellista, massiivista ja, no, amerikkalaista.

Ei valittu mitään näistä. Kuvat www.lowes.com.
Kävipä kerrankin niin, että silmää eniten miellyttännyt kahvavaihtoehto oli myös edullisin. Noita pyörylöitä olisi sitten saanutkin alle puoleen hintaan nyt pulitetusta. Siksipä ne rakentajien suosiossa ovatkin.

Remonttiäiskän selfie.
Muutama tunti siihen meni, ja 15 ovenkahvaa, 45 saranaa ja 14 ovistopparia oli vaihdettu (saranat ja stopparit siksi, että vanhat olivat messinkiset, ja uudet rivat eivät ole). Minä olin kahvavastaava (piti muuten katsoa Youtubesta ohjevideo noiden motikoiden poistamiseksi!), ja Scotty surruutteli saranoita. Lapsi pysyi poissa tieltä. Peukaloon sattui, mutta suupielet vääntyivät väkisin hymyyn. Vihdoinkin!

Bye bye, fisheye!
Kahvojen ainoa miinuspuoli on se, että lapsi saa nyt ovet ongelmitta auki. Tarkoittaa jatkuvaa kenkien sovittelua ja levittelyä.

Still worth it.

9 kommenttia:

 1. Hienot kahvat! :) Ja hauska tuo heijastuskuva tuosta motikasta.

  En minakaan voi sietaa noita motikoita. Onneksi talomme rakentaja oli asentanut jokaiseen oveen ja kaappiin kunnon kahvan. Vahan on liian kumeluuri omaan makuun mutta menee kun on kahva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään kyllä itekin! :)

   Onpas teillä ollut viisas rakentaja! Tuskinpa mekään oltaisiin ruvettu vaihtopuuhiin, jos olisin jo voinut avata oven tarvittaessa kyynärpäällä. ;)

   Poista
 2. Semmoinen probleema noissa kahvoissa on, että ovat äänekkäämpia kuin pyörylät. Mies haluais ne pyörylät meille, muttei olla nähty täällä semmoisia. Onneksi ei sentään vaavi nuku enää meidän huoneessa. On nimittäin niin herkkäuninen, että herää vessan vetämiseenkin D..
  Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pyörylät taas oli äänekkäämpiä kuin nämä nykyiset kahvat. Olivat kyllä aika elämää nähneitä jo... ;)

   Hei, meillä on 15 ylimääräistä pyörylää! Saa hakea pois. ;)

   Poista
  2. Kiitti tarjouksesta. jos vaikka joskus eksytään sinne suunnalle (pikkasen epäilen).....:D

   Poista
 3. Täälläkin näyttää pyörylät kivoilta kun ei ole ikinä sellaisten kanssa tarvinnut tuskailla :) Kauniita kahvoja muutkin. Taidan pitää vähän sellaisesta amerikkalaisesta glamourista (tai mitä lie) jota televisiossa näkee.
  Oikeastaan piti tulla kommentoimaan sinun Cherry Cokea että niin tiedän tuon homman. En limsaa mutta sokeri. Joulusta jäi kierre päälle ja koko ajan piti syödä jotain suklaata tms. Sitten päätin että nyt maaliskuun loppuun ei mitään. Heti eka päivänä ahisti jo ajatus ettei saa karkkia. Niin korvien välissä. (Sitäpaitsi minun maha ei tykkää liiasta sokerista, huomattu on.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on varmaan joku krooninen vastareaktio kaikkeen amerikkalaiseen sisustuksessa, koska taustalla pilkottaa ehkä pienoinen koti-ikävä. ;) Esteettisyytensä lisäksi nämä kahvat ovat tosiaan käytännöllisempiäkin kuin nuo morkulat. :)

   Korvien välissähän se on, mutta silti niin hankalaa! Onneksi täältä on hankala löytää oikein hyvää karkkia, muuten mutustelisin sitten sitä koko ajan. Heikko mikä heikko! Justiinsa tänä aamuna mietin, mitä herkkuja ostan Suomessa tänä kesänä. Joka päivä. Saa aloittaa taas timmiytymisen ihan alusta... ;) Tsemppiä sokerilakon kanssa!

   Poista
 4. hei ihan sellaista tossa rupesin miettimään että mimmoinen on paikallisten suhtautuminen alastomuuteen? Esimerkiksi jos menette Suomessa koko perhe yhdessä saunaan. :D kaikkea sitä mielessä pyöriikin. Jos tästä tulee pitkäkin vastaus voisit vaikka kertoa siitä postauksen muodossa ;) toinen asia mitä pienessä mielessäni mietin oli että oletteko miettineet suomalaisen au-pairin ottamista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, voisinkin kirjoittaa aiheesta ihan merkinnän! Kiitos kysymyksestä siis! :)

   Ollaan kyllä puhuttu suomalaisen au pairin ottamisesta, mutta voi olla, että niin kauan, kun minä olen kotona, siinä ei välttämättä ole mitään järkeä kummankaan osapuolen kannalta. Mutta eihän sitä koskaan tiedä! :) Vaihto-oppilasperheeksi kyllä haluaisimme sitten joskus hamassa tulevaisuudessa!

   Poista