torstai 26. syyskuuta 2013

Nyt on tytöllä siivottavaa

Kun ostettiin talo pari vuotta sitten ja siirryttiin kaksiosta tilavampaan asumismuotoon, mummo tokaisi, että onpa tytöllä nyt siivottavaa.

Oikeassa oli. Kasvaneen neliömäärän kanssa nyt vielä pärjäisi, mutta kun...

...suurin osa lattiapinta-alasta on iki-ihanan (ja -vanhan) kokolattiamaton peitossa. Imurin säiliötä saa tyhjentää näiden meidän karvap*rseiden jäljiltä kolme kertaa pelkästään alakerrassa. Muistutatteko minua tästä, kun haaveilen seuraavan kerran toisesta koirasta?

...joka kerran kokolattiamattoa imuroidessa tekisi mieli yökkäillä, sillä eihän pelkkä imurointi tietenkään saa reilussa kymmenessä vuodessa kertynyttä likaa matosta pois. Matosta, jonka päällä on varmasti tallusteltu rapaisissa lenkkareissa kerran jos toisenkin.

...pystyssä seisoskeleva imuri on umpisurkea. Toimii kokolattiamaton kanssa jyrytessä ihan ok, mutta kovemmalla lattialla lennättää karkeammat roskat, kuten kissanhiekkamuruset, suoraan imuroijan sääriluuhun. Hankintalistalla onkin uusi imuri. Semmoinen järkevä, nokkela ja sukkela. Semmoinen, joka ei jätä viiden sentin levyistä roskavanaa lattialistan viereen ja karvaröykkiötä nurkkaan, koska on liian muhkea. Amerikassa kaikki on suurempaa, kai.

Upright vacuums suck. Eivät valitettavasti kirjaimellisesti, kovinkaan hyvin.
...kokolattiamattoisen portaikon imuroimiseen kömpelön ja painavan imurin kanssa menee valehtelematta viisitoista tuntia minuuttia ja selkä.

...imurin johto on tiellä, koko ajan. Sitä ei voi kelata nätisti imurin sisälle, vaan se kootaan kerälle imurin kylkeen. Käytännössä se siis roikkuu täydessä pituudessaan keskellä lattiaa ja nirhautuu rikki, kun turhautunut skandinaavi vetelee menemään.

...keittiön kuuraamiseen menee ylimääräistä aikaa, koska periamerikkalainen hella kiemuraritilöineen ja niiden alla olevine kulhoineen on ottanut nokkiinsa jokaisesta kokkauskerrasta. Kiinni palanut ruoka vaatii muutakin kuin sipaisun. Ihanan sileä induktioliesi on hankintalistalla.

Kuva ei onneksi ole meiltä.
...itse siivooja on laiska. Pidän kyllä siisteydestä ja puhtaudesta, mutta mikään himosiivoaja en ole koskaan ollut. Lisineiden huoneiden myötä onkin ollut vieläkin helpompi jättää siivoaminen "huomiselle". Sotkunsietokyky on pysynyt vakiona, mutta kun sotkettavia neliöitä on enemmän, kaaos ei ole hetkessä valmis, kuten ennen. Ja sitten siivoankin kaatopaikkaa monta päivää putkeen -- kas kun jos ruvetaan siivoamaan, niin sitten siivotaan kunnolla.

Nimimerkillä: "Tänään vuorossa yläkerta, ja huomenna taas alakerta, sillä lapsi ja elukat ovat pitäneet huolta siitä, että eilinen siisteys on muisto vain."

P.S. Hankintalistalla on myös (ainakin) koko alakerran kattava puulattia. Ja lottovoitto.

10 kommenttia:

 1. Meillä on Mielen imuri. Hyvin puhdistaa carpetit myös. Ovat aika kalliita täällä, mutta joka pennin arvoisia :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pistän ehdottomasti korvan taakse! :)

   Poista
 2. Minä ostin eräältä suomalaispariskunnalta sellaisen "suomalaismallisen" imurin kun muuttivat takaisin Suomeen. Oli kyllä vähän isompi suutin kuin Suomessa mutta mitäs Amerikassa voi odottaakaan. Sen verran mies kehui omaa kallista amerikan imuriaan, että en sitten raaskinut/uskaltanut ihan uutena ostaa toista siivousvälinettä. Tänään testasin ekan kerran ja jippii, hyvin toimii! Kätevä ja helppokäyttöinen, kovalle lattialle ja kokolattiamatolle omat imutehot. Meillä oli kyllä vanhassakin se, mutta musta aina tuntui juuri kuten sanoit, että kova lattia ei tullut puhtaaksi. Ja se kaikista tärkein... nyt pääsen sänkyjen ja hyllyjen alle myös! Kyllä kelepaa! http://www.amazon.com/Panasonic-MC-CG902-Canister-Vacuum-Cleaner/dp/B003AM711G/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1380247337&sr=8-1&keywords=Panasonic+MC-CG902

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Suomalaismallinen" mullakin olis toiveissa, paaaaaljon ketterämpi kuin tämä amerikanserkku. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 3. Meillä on Shark navigator freestyle (johdoton malli). Tosi näppärä ja ketterä (kevyt!!!) kokolattiamattojen kanssa. Kovalla lattialla ihan ok, mutta ei Suomen imureiden veronen. Säiliö on tosin aika pieni, joten sitä saa tyhjentää (ja yökkäillä) usein. Pesin viime viikolla meidän vanhan asunnon matot ja sepäs vasta ällöttävää olikin. Mutta pesun jälkeen tuoksui ja näytti tosi hyvältä. Tästä eteenpäin aion pestä kokolattiamatot ainakin pari kertaa vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yäh, jooooo, mekin pestiin matot tuossa keväällä, ja hyhhyh sentään. Pitäis tosiaan pestä säännöllisemminkin, mutta oon laiska. Huoh.

   Kiitos Shark-vinkistä! Taisin saada jo "luvan" tilata mieluisen imurin seuraavan nettishoppailuretken yhteydessä. ;) Ei kun vertailemaan!

   Poista
 4. Vaihtari aikoina muistan kun tartuin ensimmäisen kerran imuriin. "Suomalaisilla" imureillahan ei niin väliä ole jos se tarruu verhoon tai muuhun vastaavaan. Auta armias kun jenkki versio alkoi imeä verhon reunaa ja savuta uhkaavasti. :D Oli siinä selittelemistä kun koko asunto haisi palaneelle ja minä olin vain yrittänyt siivota! :D

  VastaaPoista
 5. Meillä on käytössä tämä http://www.allergiakauppa.fi/tuote/dyson-dc29-animalpro-t2-p%C3%B6lynimuri/000348/ , enkä kyllä vaihtais mihinkään muuhun vaikka maksettaisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut Dysonista pelkkää hyvää, mutta vähän on mietityttänyt, onko ne _oikeasti_ hintansa arvoisia kapineita. Sinun mielestä ainakin näköjään! :) Pitää pistää tämäkin vaihtoehto harkintaan (jos meillä nyt on ikinä varaa ostaa uutta imuria; mies edelleenkin pakkolomalla...).

   Poista