tiistai 26. maaliskuuta 2013

Bar Rescue

Kun metsästettiin taloa, yksi ostokriteereistä oli, että kellarikerrokseen mahtuisi biljardipöytä, ja että kellarista saisi rakennettua kivan hengailupaikan. (Wo)Man cave. Löytyi.

Meidän kellariin ilmestyi darts-taulu ennen sänkyä tai jääkaappia. Kertonee jotain meidän prioriteeteistä... Seuraavaksi rakentui pöytä quartersia varten. Se biljardipöytäkin tuolla maan alla on. Pelastettiin se S:n veljen ladosta mätänemästä ja entisöitiin vanhus kuntoon (eli laitettiin uusi verka ja liimattiin löystyneet vallit paikoilleen).

Haluttiin lisätä baaritunnelmaa (ja säilytystilaa!) rakentamalla baaritiski. Heiteltiin suunnitelmia ilmaan, puhuttiin niistä kavereillekin. Meidän amatööritimpurin sormet syyhysivät päästä töihin, mutta palkkatyön ja vauhtivauvan kanssa oikeaa hetkeä ei oikein koskaan tuntunut löytyvän.

Kunnes S sai synttärilahjaksi pätkän vanhaa baaritiskiä. Paikallinen Buffalo Wild Wings (nam!) oli rempannut baariaan ja lahjoittanut vanhoja kalusteita niitä haluaville. Kaveri oli käynyt nappaamassa baaritiskinpätkän mukaansa ja raahasi sen meille.


Tiskin kunto oli aika heikko. Oli lommoja, uurteita, pohjaan liimattua purkkaa. Vähän turhan syväkin se oli meidän tarkoitukseen, joten saha ja hiomakone pääsivät töihin. Muutaman pölyisessä ja kylmässä autotallissa vietetyn illan jälkeen päästiin kokoamaan uutta mööpeliä.
Meidän harmaa kausi ei ota loppuakseen. Sänkyä varten ostettua harmaata petsiä oli jäljellä vielä vaikka kuinka paljon, joten käsittelin sillä baarin alaosan. Tiski sai maalikylvyn, ja kunhan maali kuivahtaa vielä pari viikkoa, niin se saa vielä polyuretaanipeiton.


Kiiltävä tiski sekä mattainen ja maanläheinen runko ovat ihan oiva pari.


Tilaa lisävalikoimalle on vielä reippaasti. Ylähyllyltä löytyy lasitavaraa.
Notta semmoinen projekti. Vielä pitäisi maalata tuo nurkkaus; valkoinen tausta on vähän tylsä. Sitäkin tärkeämpää on löytää mukavia drinkkejä kokeiltavaksi. Tähän mennessä mixologi-S:n sekoitukset ovat olleet vähän turhan tujuja meikäläisen makuun. Ja jopa omaansakin.

Minun puuseppä ja baarimikko.

10 kommenttia:

 1. Hieno tuli!! Vielä vähän tunnelmaa seinälle niin johan on kunnon kotibaari! :D

  VastaaPoista
 2. Oi kun hieno! Mies sanoi, etta meillekin tuollainen :) Ensin tosin pitaisi hankkia se talo basementilla hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman tarpeellisin huonekalu. :D Ei kun basement-metsälle, sit. ;)

   Poista
 3. Noin hienossa baarissa minakin voisin olla baarimikkona :)

  VastaaPoista
 4. Hieno baari! Minun yksi uusi suosikkidrinkkini on kun muutettiin tänne Etelä-Carolinaan on sweet tea vodka ja lemonade. Se on niin hyvää, että. Muutenkin tuo sweet tea vodka on niin hyvää ja siitä saa vaikka mitä ihanuuksia tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla yhden meidän kaverinkin suosikki! Oon tainnut kerran maistaa, pitääpä testata uusiksi. Kiitti vinkistä! :)

   Poista
 5. Eilen googlaillessani ulkosuomalaisblogeja, eksyin tänne. Ja ahmaisin koko blogin alusta loppuun. :D Vajaa päivä siinä meni, mutta kehuttava on että viihdyttävä blogi ja pisteet kirjoitustyylistä! Jään takapiruilemaan taustalle, jatka samaan malliin.

  VastaaPoista