torstai 7. maaliskuuta 2013

8 kk

Vauvapäivitys!


Eilen tuli täyteen 8 kuukautta. Ensimmäinen hammas ehti puhjeta juuri ennen tätä suurta merkkipäivää, vihdoinkin. Hartaudella sitä tehtiinkin. Suomi-mummon sanoin, siellä on nyt hirrrvee kirrrves. "Innolla" odotan ensimmäistä kunnon jyrskäisyä eväshetken yhteydessä.


Muita uutuksia ovat (erittäin) märät vauvapusut, kyky könytä portaat ihan yläkertaan asti (hui), ja monta uutta tavua, joista yli-innokas äiti (ja isi!) osaa kuulla sanat "äitin tyttö" ja "daddy". Kyllähän me nyt oikeasti tiedetään, että "ättä tättä" ja "dädä" ovat vain pälinää, mutta silti, niin söpöä.


Konttausvauhti on hurja ja tyyli vapaa, joka paikassa pitää seistä, ja sohvanreunaa on kiva kruisailla päästä päähän. Ruokahalu on kova, ja meidän lautasilta keräillään maistiaisia kokeiltavaksi ja Usvalle tiputeltavaksi.

Siis kuka on tahminut takan lasipinnan? Ja joo, näin meillä kontataan.
Kyllä, tämä on SE peili. Rappukiipeilyn lomassa piti pitää pussailutauko tasanteella.
Vaikka tuo napero on nykyisellään melkoinen vahdittava ja osaa olla äärimmäisen itsepäinen (mistähän lie perinyt...), niin tämä koko ajan kasvava vuorovaikutteisuus ja oman persoonan esille tulo on aika mahtavaa. Kaikista haasteellisinta tällä hetkellä on kova äitiriippuvuus ja vierastaminen. Kyllä meillä työtä riittää, mutta työn lomassa pidetään hauskaa. Tai oikeastaan hauskan lomassa tehdään töitä.

11 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tuosta ei kyllä ole ensimmäsiin kävelyaskeliin pitkä matka :) Meillä neiti ei ole kuin pari viikkoa nuorempi mutta ei vielä edes konttaa. Nousee kyllä konttausasentoon ja sitten pyörimällä liikkuu paikasta toiseen.

  Olin ihan varma että hän tännä aamuna sanoi mummolle skypeen hei hei, ja isillekin. Ja sitten "äiti". No höh, ei ne varmaankaan olleet oikeita sanoja :) Täytyy vielä kuunnella onnistuuko ne nyt päikkärin jälkeen. Sitähän tietenkin kuulee mitä haluaa. Meillä opittiin toissapäivänä vilkuttamaan ja viime viikolla taputtaamaan käsiä yhteen niin ne on nyt ihan hittejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas ei osata vilkuttaa eikä taputtaa. On tainnut mennä kaikki keskittyminen kiipeilyyn ja kaahailuun. :)

   Mistäs sitä tietää, vaikka teidän neiti tarkoittaisikin "hei heillään" juuri sitä! :) Meillä tuo pälpätys on niin sattumanvaraista, etten uskalla ajatella tytön vielä muodostavan oikeita sanoja. Kyllä sä oman lapsesi ihan parhaiten tunnet. :)

   Meidän kavereilla on muuten 10-kuukautinen pikkuneiti, joka liikkuu joka paikkaan kierimällä. Mihinkäs sitä konttausta tarvitsee, jos kerran on keksinyt muun tehokkaan tavan liikkua! Tyttö on myöskin ollut kova taputtelija ja juttelija, nyt sujuu jo mm. "baby".

   Poista
 2. Meillä ei kanssa vielä vilkuteta tai taputeta ja selkeitä tavujakin taitaa olla vaan kolme: pä, vä ja mä :)

  Huikeeta vauhtia siellä myöskin siis opitaan asioita! Joko hän seisoskelee (ja nousee seisomaan) ihan suvereenisti ilman tukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, piti vielä sanoa, että meillä kanssa toi äitiriippuvuus on nostanu päätään! Sekä syliä että rintaa kaipaillaan paljon tavallista enemmän. Hyvä kuulla, että muuallakin :)

   Poista
  2. Seisoskelee "vahingossa", kun päästää tuesta irti, mutta tosi lyhyitä aikoja vielä. :)

   Joo, halailu ja lahkeessa roikkuminen on tuttua tosiaan täälläkin! Ihan suloista, mutta toisaalta kyllä hävettää, kun ipana huutaa esim. tätinsä sylissä naama punaisena minua kohti kurkotellen...

   Poista
 3. Teidän neiti on kyllä semmonen, että voisi katsoa vaikka tuhat valokuvaa peräkkäin! Kyllä mä tekstinkin luin, mutta noi kuvat sulatti aivot taas silleen, etten voi sanoa kun oooooiiiivooooiiioooiijoijoijoi <3 :D

  VastaaPoista
 4. Kuullostaa niin tutulta konttausasentoineen kaikkineen:) Meilläkin seistään missä vai pystytään ja vähän sielläkin missä ei pysty. Tyttö on nyt 7kk ja hetkeksikään ei voi jättää silmistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Olisi kyllä hyvä, jos olisi silmät selässäkin. Toivottelen teillekin järkeä pikkuisen touhuihin! Meillä sitä todellakin kaivataan... ;)

   Poista
 5. Aivan mielettömän söpö vauva teillä!
  -Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Oon samaa mieltä, tosi objektiivisesti tietenkin. ;)

   Poista